Így használd fel a zakuszkát: melegszendvicsben, kétféle sajttal és friss rukkolával

Nem mintha ne tudnánk kikanalazni egy adag zakuszkát üvegből mindenféle szégyenérzet nélkül, de azért az sem árt neki, ha egy nagy rozskenyér tetején, egy kicsit feltuningolva kerül az asztalra.

Már csak a sajt hiányzik a tetejéről.
Már csak a sajt hiányzik a tetejéről.Fotó: Sebalos

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagy szelet rozskenyér
  • 4 nagy evőkanál zakuszka
  • 2 evőkanál baconkocka
  • 7 deka mozzarella sajt
  • 1 marék friss rukkola a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a baconkockákat, majd keverd el a zakuszkával és kanalazd a kenyerek tetejére. Erre mehet a lereszelt sajt, majd süsd a szendvicseket 10 percen át a forró sütőben. Friss rukkolával a tetején tálald.

Ez a füstös, padlizsános zakuszka egy egyszerű pirítóst is feldob
Ez a füstös, padlizsános zakuszka egy egyszerű pirítóst is feldob

Imádjuk a zakuszkát füst nélkül is, na de ebben a változatban már igazán verhetetlennek érezzük.

Tovább »

Még több recept

Érkezik az eper szezonja, várjuk egy pohárka epres mojitóval!

Ahogy a hőmérséklet melegszik, egyre jobban esik egy-egy hideg koktél. Ez az epres nagyon finom, és akár desszert helyett is bevetheted egy-egy tavaszi grillezés után.

április20., 10:24

Mexikói babos saláta kuszkusszal, zellerrel – csípős salsával a tetején a legtökéletesebb

Egy kis adag tortillacsipsz remek lesz az egyszerű, mexikói hangulatú babos saláta mellett. Ha van otthon indiai vagy olasz fűszerkeverék, azokkal egészen új hangulatot adhatsz ennek a gyors salátának.

április17., 12:52

Idén nyáron ne maradjon ki az erdélyi zakuszka

A zakuszkát sok nemzet a magáénak tudhatja: egyes források szerint balkáni eredetű, mások szerint örmény, gondolhatjuk székelynek, és valójában román eredetűnek is. Mindegy is, honnan ered, a legfontosabb, hogy ebben a receptben az egyik leggyakoribb változatot, a padlizsánost készítettük el.

2020. augusztus19., 06:04

Húsgolyók mellett is remek a spárga, már mutatjuk is, hogyan érdemes elkészítened!

Nem muszáj csak párolva, köretként fogyasztanod, ebben a húsos fogásban is remek helye van a spárgának. Ezzel a fogással ráadásul túl sok szénhidrátot sem viszel be a szervezetedbe.

április21., 10:24

Melegszendvics csirkével és fokhagymás tejföllel – egy kevés füstös csilit is szórj a tetejére!

Ha gyors és finom csirkés fogást keresel, dobd össze ezt a gazdag melegszendvicset, ami szerintünk egy nagy adag rápirult sajttal és fokhagymás tejföllel az igazi. Ha szereted a csípőset, füstölt csiliporral a tetején tálald.

január24., 06:04

Zakuszkás tészta kétféle sajttal – ebben jó helye lesz a frissen készült zöldségkrémnek

Akár két személyre is összedobhatsz egy friss, házi széles metéltet: csak dolgozz el egy bögre liszttel két tojást és egy evőkanál olajat, gyúrd össze, és hagyd egy fél órát pihenni. Ezek után már csak annyi dolgod lesz, hogy kinyújtod, és kifejezetten sós vízben főzöd készre néhány perc alatt. Ezzel a recept nehezén túl is vagy.

2020. augusztus22., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.