Így használd fel a zakuszkát: melegszendvicsben, kétféle sajttal és friss rukkolával

Nem mintha ne tudnánk kikanalazni egy adag zakuszkát üvegből mindenféle szégyenérzet nélkül, de azért az sem árt neki, ha egy nagy rozskenyér tetején, egy kicsit feltuningolva kerül az asztalra.

Már csak a sajt hiányzik a tetejéről.
Már csak a sajt hiányzik a tetejéről.Fotó: Sebalos

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagy szelet rozskenyér
  • 4 nagy evőkanál zakuszka
  • 2 evőkanál baconkocka
  • 7 deka mozzarella sajt
  • 1 marék friss rukkola a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a baconkockákat, majd keverd el a zakuszkával és kanalazd a kenyerek tetejére. Erre mehet a lereszelt sajt, majd süsd a szendvicseket 10 percen át a forró sütőben. Friss rukkolával a tetején tálald.

Ez a füstös, padlizsános zakuszka egy egyszerű pirítóst is feldob
Ez a füstös, padlizsános zakuszka egy egyszerű pirítóst is feldob

Imádjuk a zakuszkát füst nélkül is, na de ebben a változatban már igazán verhetetlennek érezzük.

Tovább »

Még több recept

Edd forrón a tojáskrémet, füstölt sajttal és rozskenyérrel!

Valamiért mindig hideg előételként, maximum gyors szendvicsfeltétként gondolunk a tojáskrémre, pedig egy adag forró pirítóson, füstölt sajttal és füstölt paprikával még finomabb szendvicsek készülhetnek belőle. Itt is van mindjárt egy közülük.

2020. március1., 10:40

Almás-mogyoróvajas zabkása – édes reggeli, ami nem dobja meg a vércukorszinted

Ezúttal nem hagyományosan, fahéjjal, hanem egy kevés mogyoróvajjal és friss, reszelt almával dobtuk fel a zabkásánkat. A jó emésztésért egy nagy kanál lenmagpelyhet is tettünk bele.

január15., 06:04

Tudtad, hogy a zakuszka a házi pizzán is finom?

Napon szárított sonkával, lila hagymával és jó sok sajttal készült nálunk ez a pizza, aminek elkészítéséhez saját, bögrés receptünket használtuk. Így nem kell pizzalapért zarándokolni a boltba, ráadásul sokkal finomabb, frissebb és garantáltan adalékanyag-mentes lesz a végeredmény.

2020. augusztus26., 06:04

Zöldségekkel sült tojás – mexikói hangulatban szeretjük a legjobban

Avokádóval és egy kevés tejföllel készül ez az alacsony glikémiás indexű reggeli, ami mellé elég egy pita vagy néhány falat tortillacsipsz.

január15., 06:04

Idén nyáron ne maradjon ki az erdélyi zakuszka

A zakuszkát sok nemzet a magáénak tudhatja: egyes források szerint balkáni eredetű, mások szerint örmény, gondolhatjuk székelynek, és valójában román eredetűnek is. Mindegy is, honnan ered, a legfontosabb, hogy ebben a receptben az egyik leggyakoribb változatot, a padlizsánost készítettük el.

2020. augusztus19., 06:04

A gránátalmás-kukoricás kuszkusz a pirított magvaktól lesz még ropogósabb

A gránátalma és a kukorica sokkal jobb páros, mint gondolnád, és ha úgy érzed, nem elég mellé az alaplében puhult kuszkusz, egy adag mentával és tonhallal tedd még izgalmasabbá.

január13., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.