Kóstold meg a zakuszkát egy nagy adag babbal is!

Elkészítésekor fontos, hogy a zöldségféléket alaposan mosd meg, a konyhaeszközök legyenek tiszták, a befőttesüvegeket és üvegtetőket alaposan fertőtlenítsd, így sokáig eláll majd a zöldségkrémed. Már ha marad belőle egyáltalán.

Nálunk egy kevés kaporral készült a babos változat, amit vajas rozspirítóson szeretünk a legjobban.

Nálunk kapor is kerül bele, de ez nem kötelező hozzávaló.
Nálunk kapor is kerül bele, de ez nem kötelező hozzávaló.Cavan Images

Hozzávalók

  • 1.5 kiló fejtett bab megfőzve
  • 1.5 kiló pritaminpaprika
  • 1 kiló vöröshagyma
  • 5 deci (házi) paradicsomlé
  • 2 darab babérlevél
  • ízlés szerint só és bors
  • 7 deci napraforgóolaj
Recept idők

Elkészítés:

A babot turmixold le, a hagymát és a paprikát fele-fele arányban elosztott olajban külön lábasban dinszteld meg az ízesítőkkel. A babbal együtt főzd össze az összes hozzávalót, majd öntsd hozzá a paradicsomlevet, és főzd még addig, amíg besűrűsödik és az olaj feljön a tetejére. Töltsd steril üvegekbe, majd száraz dunsztban hagyd kihűlni. Ha szeretnéd tartósítani, egy-egy késhegynyi szalicilt dobj a tetejére.

 

Teszt: melyik a legfinomabb csilis bab? Teszt: melyik a legfinomabb csilis bab?

Van, amit Bud Spencer is megevett volna? Kiderült!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Zakuszkás tészta kétféle sajttal – ebben jó helye lesz a frissen készült zöldségkrémnek

Akár két személyre is összedobhatsz egy friss, házi széles metéltet: csak dolgozz el egy bögre liszttel két tojást és egy evőkanál olajat, gyúrd össze, és hagyd egy fél órát pihenni. Ezek után már csak annyi dolgod lesz, hogy kinyújtod, és kifejezetten sós vízben főzöd készre néhány perc alatt. Ezzel a recept nehezén túl is vagy.

2020. augusztus22., 06:04

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és emmentálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

2022. február13., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek