Ha unod a hagyományos köreteket, készíts kókuszos-lime-os rizst!

Ha megvagy vele, nincs más dolgod, csak megsütni a csirkemellkockákat, és szójaszósszal és mogyoróvajjal ízesíteni, majd egy szelet lime-mal tálalni.

Ha marad a kókuszos rizsből, csokiöntettel és kókuszlikőrrel készíthetsz mellé desszertet belőle, de akár egy rizsfagyi alapanyagaként is bevetheted.

Ha marad belőle, csilis sült banánnal és csokiöntettel tálald, desszertként.
Ha marad belőle, csilis sült banánnal és csokiöntettel tálald, desszertként.Fotó: jantroyka

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre hosszú szemű rizs
  • 2 bögre kókusztej
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 2 evőkanál étolaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 1 darab biolime héja lereszelve
  • mazsola és ananászkockák (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg kissé a vajon a rizst, majd öntsd fel a kókusztejjel, és kis lángon főzd készre. Ha ezzel megvagy, keverd el benne az ízesítőket és a kókuszreszeléket, és langyosan tálald. 

Nyári narancs-citrom-lime szörp házilag
Nyári narancs-citrom-lime szörp házilag

Ezzel a triplán citrusos sziruppal tökéletes nyári frissítőket készíthetsz. Ha szereted a kesernyés ízeket, egy nagy pohár hideg tonikban is próbáld ki.

Tovább »

Még több recept

Ez az édeskés, vegán karalábéfőzelék egy gyors, petrezselymes fasírttal a legfinomabb

A tavasz egyik legfontosabb kísérője nálunk az édeskés, nagyon petrezselymes karalábéfőzelék, amit vegán változatban is kipróbáltunk, és kiderült: a hús- és tejtermékmentes verziója is egészen remek tud lenni, ha a semleges ízű rizstejszínnel sűrítjük be. Ha lehet egy kicsit még egészségesebb, akkor miért ne legyen alapon nálunk így is maradt meg a házi recepttárban.

május5., 10:20

A rizottó zöldborsóval is finom, mi pecorino sajttal és egy kevés tejszínnel dobtuk fel

Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.

május6., 12:52

Jönnek a meleg napok, rétegezz egy klassz, citrusos-tejfölös desszertet!

Egy kevés lime-ot sem érdemes kihagynod ebből a finomságból, úgy még érdekesebb aromákat ad, ha pedig nem vagy a kókusz ellen, egy kevés kókuszlikőrt is löttyints a krémbe a tökéletes végeredményért!

május1., 10:44

Ez a kéksajtos zöldborsópogácsa remek szendvicsekben és sült krumpli mellett is

Hús nélkül is remek fogásokat dobhatunk össze, erre bizonyíték ez a zöldségfasírt, amit most tárkonyos-kéksajtos változatban készítettünk el. Ha így megunod, ízesítsd köménnyel, fokhagymával a füstöltpaprika-porral.

május6., 10:44

Ha nem félsz, hogy rákattansz, ezt az epres-mandulás tiramisut érdemes összedobnod

Ha az eperzsákmány nem lett éppen a legtökéletesebb, legédesebb, akkor rétegezés előtt egy kevés eperszörppel vagy eperlekvárral keverd el a megvásárolt adagot, így még finomabb lesz a desszerted. Ha egy kis mandulalikőrt is adsz hozzá, sokkal izgalmasabbá varázsolhatod.

május2., 12:52

Bazsalikomos karalábé-krémleves: néhány falat kalácskrutonnal tökéletes tavaszi fogás

Kissé olaszos hangulatban készült nálunk ez a leves, ami mellé vajban pirított kalácsfalatokat szeretünk tálalni a legjobban. Ha te is levesrajongó vagy, ki ne hagyd a tavaszi repertoárból!

május6., 10:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.