Ha marad a kókuszos rizsből, csokiöntettel és kókuszlikőrrel készíthetsz mellé desszertet belőle, de akár egy rizsfagyi alapanyagaként is bevetheted.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 bögre hosszú szemű rizs
- 2 bögre kókusztej
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 2 evőkanál étolaj
- ízlés szerint só, bors
- 1 csapott evőkanál cukor
- 1 darab biolime héja lereszelve
- mazsola és ananászkockák (elhagyható)
Elkészítés:
Pirítsd meg kissé a vajon a rizst, majd öntsd fel a kókusztejjel, és kis lángon főzd készre. Ha ezzel megvagy, keverd el benne az ízesítőket és a kókuszreszeléket, és langyosan tálald.
Ezzel a triplán citrusos sziruppal tökéletes nyári frissítőket készíthetsz. Ha szereted a kesernyés ízeket, egy nagy pohár hideg tonikban is próbáld ki.
Tovább olvasom