Ha unod a hagyományos köreteket, készíts kókuszos-lime-os rizst!

Ha megvagy vele, nincs más dolgod, csak megsütni a csirkemellkockákat, és szójaszósszal és mogyoróvajjal ízesíteni, majd egy szelet lime-mal tálalni.

Ha marad a kókuszos rizsből, csokiöntettel és kókuszlikőrrel készíthetsz mellé desszertet belőle, de akár egy rizsfagyi alapanyagaként is bevetheted.

Ha marad belőle, csilis sült banánnal és csokiöntettel tálald, desszertként.
Ha marad belőle, csilis sült banánnal és csokiöntettel tálald, desszertként.Fotó: jantroyka

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre hosszú szemű rizs
  • 2 bögre kókusztej
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 2 evőkanál étolaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 1 darab biolime héja lereszelve
  • mazsola és ananászkockák (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg kissé a vajon a rizst, majd öntsd fel a kókusztejjel, és kis lángon főzd készre. Ha ezzel megvagy, keverd el benne az ízesítőket és a kókuszreszeléket, és langyosan tálald. 

Nyári narancs-citrom-lime szörp házilag
Nyári narancs-citrom-lime szörp házilag

Ezzel a triplán citrusos sziruppal tökéletes nyári frissítőket készíthetsz. Ha szereted a kesernyés ízeket, egy nagy pohár hideg tonikban is próbáld ki.

Tovább »

Még több recept

Ezt az édesburgonya-levest mézes-paprikás dióval érdemes tálalnod

Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.

szeptember17., 06:04

Ne ijedj meg a különleges alapanyagoktól: fűszeres kuglóf ciderrel

Nincs az a cider, amit ne lehetne elfogyasztani, ha másképp nem, hát egy klassz desszert egyik fontos alapanyagaként.

szeptember20., 06:04

Még egy almás süti őszre, ezúttal karamelldarabokkal

Karamelldarabokkal dobtuk fel ezt az egyszerű sütit, mert tudjuk, milyen jó barátok, és ha hétvége lenne, még egy kis krémsajtos sóskaramell-öntetet is készítenénk a szeletekre. Mivel hétköznap készült, így maradt az expressz változat, de szerencsére abban sem kellett csalódnunk.

szeptember19., 06:04

Céklából is készíthetsz csatnit, már mutatjuk is, hogyan!

Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.

szeptember20., 06:04

Rozmaringos paszternákleves – szarvasgombás krutonnal és aszalt szilvával a legfinomabb

A legjobb, ha van otthon egy kissé száraz kenyérszelet vagy kifli, amit megpiríthatsz és új értelmet adhatsz a létezésének egy kevés szarvasgombaolajjal és szerecsendióval. Ha egy kevés aszalt gyümölcsöt is találsz, azokból is érdemes a levesbe szórnod.

szeptember23., 06:08

Alma-körte morzsasüti – egy kanál citromfagylalt is elfér a tetején

A legjobb a morzsasütikben ugyanaz, ami a smoothie-k egyik előnye is: klassz édességet varázsolnak a legcsúnyább, félig megevett, kissé nyomi gyümölcsökből is. Már mutatjuk is, hogyan.

szeptember18., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.