Csirkemell és csirkecomb is alkalmas arra, hogy elkészítsd ezt a fogást, ami nálunk a csicseriborsótól lett még tartalmasabb. Azért szeretjük, mert a csirke külön készül hozzá, és akár el is hagyható, így ha vega vendég érkezik, ő is teljes értékű vacsorához jut, külön főzés és előkészületek nélkül.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 bögre kuszkusz
- 1.5 bögre forró alaplé
- 25 deka csirkecombfilé felcsíkozva
- vöröshagyma apróra vágva
- fokhagyma összetörve
- 20 deka főtt csicseriborsó
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 nagyobb teáskanál puha vaj
- 0.5 darab friss uborka felkockázva
- só, rózsabors, füstöltpaprika-por, őrölt kömény
- 5 darab aszalt paradicsom felaprítva
- 1 teáskanál fahéj a kuszkuszhoz
Elkészítés:
A kuszkuszt forrázd le az alaplével, majd lefedve tedd félre 5-10 percre. Ha elkészült és langyosra hűlt, keverd el benne a fahéjat, az aszalt paradicsomot és az uborkát.
A húst süsd meg a forró zsiradékokok keverékén a hagymákkal, és ha megpuhult, fűszerezd és add hozzá a csicseriborsót is. Néhány perc alatt elkészül a keverék, amivel más dolgod nem lesz, csak a kuszkusz tetejére kanalazni. Ha van otthon, friss mentával a tetején tálald.