Csirkés-csicseriborsós ragu fahéjas kuszkusszal – ötlet gyors vacsorához

Ha épp csak rizs van otthon, akkor is olvass tovább, sőt, ha épp bulguros vagy, akkor is simán elkészítheted ezt a receptet.

Csirkemell és csirkecomb is alkalmas arra, hogy elkészítsd ezt a fogást, ami nálunk a csicseriborsótól lett még tartalmasabb. Azért szeretjük, mert a csirke külön készül hozzá, és akár el is hagyható, így ha vega vendég érkezik, ő is teljes értékű vacsorához jut, külön főzés és előkészületek nélkül.

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre kuszkusz
  • 1.5 bögre forró alaplé
  • 25 deka csirkecombfilé felcsíkozva
  • vöröshagyma apróra vágva
  • fokhagyma összetörve
  • 20 deka főtt csicseriborsó
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagyobb teáskanál puha vaj
  • 0.5 darab friss uborka felkockázva
  • só, rózsabors, füstöltpaprika-por, őrölt kömény
  • 5 darab aszalt paradicsom felaprítva
  • 1 teáskanál fahéj a kuszkuszhoz
Recept idők

Elkészítés:

A kuszkuszt forrázd le az alaplével, majd lefedve tedd félre 5-10 percre. Ha elkészült és langyosra hűlt, keverd el benne a fahéjat, az aszalt paradicsomot és az uborkát. 

A húst süsd meg a forró zsiradékokok keverékén a hagymákkal, és ha megpuhult, fűszerezd és add hozzá a csicseriborsót is. Néhány perc alatt elkészül a keverék, amivel más dolgod nem lesz, csak a kuszkusz tetejére kanalazni. Ha van otthon, friss mentával a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek