Csirkemelles szendvics olívás fetakrémmel – hamburger görög hangulatban

Minden hamburger és szendvics tökéletes fogás akkor, ha az ember kísérletező kedvű és kreatív hangulatban van. Ebbe a görög változatba nálunk egy kis csokor, apróra vágott citromfű is került.

Ha bárányhússal készítenéd, a citromfüvet cseréld friss mentára, és máris egészen új hangulatú nyári szendvicset kaptál, ami izgalmas ebéd vagy vacsora lehet különösebb erőfeszítés nélkül. Ha vendégeket vársz, érdemes mini hambugerzsömléket sütnöd, és mindkét változatot elkészítened néhány falatos verziókban.

Bagettben is jól néz ki.
Bagettben is jól néz ki.Fotó: ozgurdonmaz

Hozzávalók 2 személyre:

A hamburgerhez

  • 2 darab hamburgerzsömle
  • 2 darab csirkemellszelet besózva
  • 1 nagyobb darab hámozott paradicsom felszeletelve
  • 6 vékony szelet uborka
  • 2 gerezd összetört fokhagyma
  • olívaolaj
  • 4 levél fejes saláta

A krémhez

  • 3 evőkanál natúr sajtkrém
  • 1 evőkanál feta összemorzsolva
  • 4 szem fekete olíva apróra vágva
  • 4 szem zöld olíva apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 mini csokor citromfű apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A fetás krém hozzávalóit alaposan dolgozd el egymással. Keverj el egy kevés olívaolajat a fokhagymákkal, és ezzel kend meg a húsokat, majd grillezd vagy süsd meg a szeleteket. 

Pirítsd meg a félbevágott zsemléket, majd kend meg őket a krémmel. Arra mehet a saláta, a hús és a zöldségek. Ízlés szerint néhány szelet cheddar vagy mozzarella sajt is kerülhet bele. 

Teszt: A leggörögebb feta sajt nyomában
Teszt: A leggörögebb feta sajt nyomában

Minden feta sajt Görögországból jön, de vajon melyik a legjobb? Kóstolóval jártunk utána.

Tovább »

Még több recept

Az édes eper és a sós feta remek páros, már mutatjuk is, milyen könnyen lesz belőlük isteni gás!

Minden édeskés gyümölcs nagyon finom egy-egy sós falat társaságában, erre bizonyíték ez a klassz fogás, amiben a fetát és az epret párosítottuk egy remek reggeli összedobásához. Ha épp vendégek jönnek, előételként is felszolgálhatod.

április22., 10:52

Még mindig darált húsos receptek: a mediterrán húsgolyók csípős tzatzikivel a legfinomabbak

Ha valaki egyszer megkóstolja, mennyivel finomabb csípős szósszal vagy erőspaprikával a tzatziki, sohasem tér vissza a hagyományos változathoz. Már csak egy gyors, görögös húsgolyót kell összedobni mellé, és el is készült a tökéletes, alacsony szénhidráttartalmú vacsora.

május17., 12:52

Kuszkusz fetával és barackkal – tökéletes életmódváltó saláta

Imádjuk együtt az édes és sós ízeket, még jobb, ha az egész egy percek alatt elkészíthető, gyors kuszkuszos vacsoraként kerül az asztalra. Feta helyett kecskesajtot, friss vagy konzervbarack helyett akár aszalt változatot is választhatsz.

január14., 06:04

Alpesi tarja – egy adag almával párolt káposzta mellett minden évszakban finom

Egy adag tarjával még a legválogatósabb gyerek és vendég is meggyőzhető, és ha nem szeretnéd mindig ugyanúgy készíteni, bővítsd a házi szakácskönyvet ezzel a remek recepttel.

május18., 10:24

Erre mondj nemet, ha tudsz: falafelburger céklás hummusszal és fűszeres joghurttal

Ezzel nemcsak menőzni egyszerű, de jóllakni is.

2019. november7., 11:24

Extra gyors, parmezános cukkinifasírtok – vargányás gyúrt tészta mellett a legfinomabbak

Ha egy fogás úgy vega, hogy nem hiányzik belőle a hús, akkor felőlünk bármikor jöhet. Ezek a cukkinipogácsák épp ilyenek, és talán mondanunk sem kell, hogy bármelyik kedvenc fűszerednek jó helye lesz benne. Ha megunod ebben a változatban, készítsd magyarosan: fokhagymával, füstölt paprikával és őrölt köménnyel.

május13., 10:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.