Csirkemelles szendvics olívás fetakrémmel – hamburger görög hangulatban

Minden hamburger és szendvics tökéletes fogás akkor, ha az ember kísérletező kedvű és kreatív hangulatban van. Ebbe a görög változatba nálunk egy kis csokor, apróra vágott citromfű is került.

Ha bárányhússal készítenéd, a citromfüvet cseréld friss mentára, és máris egészen új hangulatú nyári szendvicset kaptál, ami izgalmas ebéd vagy vacsora lehet különösebb erőfeszítés nélkül. Ha vendégeket vársz, érdemes mini hambugerzsömléket sütnöd, és mindkét változatot elkészítened néhány falatos verziókban.

Bagettben is jól néz ki.
Bagettben is jól néz ki.Fotó: ozgurdonmaz

Hozzávalók 2 személyre:

A hamburgerhez

  • 2 darab hamburgerzsömle
  • 2 darab csirkemellszelet besózva
  • 1 nagyobb darab hámozott paradicsom felszeletelve
  • 6 vékony szelet uborka
  • 2 gerezd összetört fokhagyma
  • olívaolaj
  • 4 levél fejes saláta

A krémhez

  • 3 evőkanál natúr sajtkrém
  • 1 evőkanál feta összemorzsolva
  • 4 szem fekete olíva apróra vágva
  • 4 szem zöld olíva apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 mini csokor citromfű apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A fetás krém hozzávalóit alaposan dolgozd el egymással. Keverj el egy kevés olívaolajat a fokhagymákkal, és ezzel kend meg a húsokat, majd grillezd vagy süsd meg a szeleteket. 

Pirítsd meg a félbevágott zsemléket, majd kend meg őket a krémmel. Arra mehet a saláta, a hús és a zöldségek. Ízlés szerint néhány szelet cheddar vagy mozzarella sajt is kerülhet bele. 

Teszt: A leggörögebb feta sajt nyomában
Teszt: A leggörögebb feta sajt nyomában

Minden feta sajt Görögországból jön, de vajon melyik a legjobb? Kóstolóval jártunk utána.

Tovább »

Még több recept

Buffalo-csirkemell egyszerűen, egyszemélyes változatban

Íme a recept, ami kezdőként is elronthatatlan, ráadásul ha nem vagy épp a csirkemell rajongója, simán készítheted combokból, vagy akár más szárnyasokból is. Mellé köretnek egy kevés tejszínnel és kéksajttal puhult póréhagymát és fehérrépát érdemes készítened.

szeptember13., 06:04

Ezt az édesburgonya-levest mézes-paprikás dióval érdemes tálalnod

Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.

szeptember17., 06:04

Sós, édes és zöldséges: zöldségkrémleves fetával és mézes tökkel

A zöldségkrémleves visszafogott tejszínes íze mellett szuper egy adag tetejére morzsolt sós feta és néhány kocka sült tök egy kis mézzel.

2019. november14., 09:23

Erre mondj nemet, ha tudsz: falafelburger céklás hummusszal és fűszeres joghurttal

Ezzel nemcsak menőzni egyszerű, de jóllakni is.

2019. november7., 11:24

Édes zsömlében az igazi: kecskesajtos-hagymalekváros burger

Egyszerű és az irodába is elviheted, ha valami izgalmasat ennél.

2019. november12., 11:24

Egyszerű, mégis izgalmas: citromos-ricottás spagetti fűszeres csirkefalatokkal

A csirkében és a spagettiben az a közös, hogy nehéz velük mellényúlni. Mellettük egy nagy adag ricottától, citromtól és olvadt sajttól lesz ez a fogás igazán új. Ha tökéletes végeredményt szeretnél, frissen törj a tetejére egy nagy adag zöld borsot.

szeptember12., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.