Ha bárányhússal készítenéd, a citromfüvet cseréld friss mentára, és máris egészen új hangulatú nyári szendvicset kaptál, ami izgalmas ebéd vagy vacsora lehet különösebb erőfeszítés nélkül. Ha vendégeket vársz, érdemes mini hambugerzsömléket sütnöd, és mindkét változatot elkészítened néhány falatos verziókban.
Hozzávalók 2 személyre
A hamburgerhez
- 2 darab hamburgerzsömle
- 2 darab csirkemellszelet besózva
- 1 nagyobb darab hámozott paradicsom felszeletelve
- 6 vékony szelet uborka
- 2 gerezd összetört fokhagyma
- olívaolaj
- 4 levél fejes saláta
A krémhez
- 3 evőkanál natúr sajtkrém
- 1 evőkanál feta összemorzsolva
- 4 szem fekete olíva apróra vágva
- 4 szem zöld olíva apróra vágva
- ízlés szerint só, bors, citromlé
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 mini csokor citromfű apróra vágva
Elkészítés:
A fetás krém hozzávalóit alaposan dolgozd el egymással. Keverj el egy kevés olívaolajat a fokhagymákkal, és ezzel kend meg a húsokat, majd grillezd vagy süsd meg a szeleteket.
Pirítsd meg a félbevágott zsemléket, majd kend meg őket a krémmel. Arra mehet a saláta, a hús és a zöldségek. Ízlés szerint néhány szelet cheddar vagy mozzarella sajt is kerülhet bele.