5 speckó palacsintatorta hétvégére

A palacsintát mindenki szereti, ezért ha épp vendégek érkeznek hozzád, akkor is biztosra mész egy-egy ilyen tortával. Ha jól letakarod, garantált, hogy néhány óra alatt nem szárad ki, így akár délelőtt is elkészítheted.

Ha bevállalod, készítsd matchaporral vagy füstölt sajttal és spenóttal, ha pedig a könnyű siker a cél, legyen flódnis vagy almás-sós karamelles. De leginkább mindegyik. Most.

Az alma és a sós karamell klasszikus páros, ha pedig már eleget készítetted így, próbáld ki meggyes-mascarponés változatban is.

Mi egy kevés mandulával és amarettóval tettük részegessé ezt a desszertet, de ha gyerekek is kapnak belőle, helyettesítheted mandulaaromával is a likőrt.

Ezt a finomságot egy kicsit egyszerűbb összedobni, mint a flódnit, az íze pedig nagyon is hasonlít hozzá.

Sósan is finom a palacsintatorta, hát még akkor, ha egy nagy adag alpesi füstölt sajt is kerül a töltelékbe.  

Ez a japán hangulatú palacsintatorta mindössze néhány összetevőből készül, és nagy konyhatündérnek sem kell lenned ahhoz, hogy összekeverd ezt az egyszerű tölteléket hozzá.  

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek