Tényleg nem lehet szoláriumozás után fürdeni?

Már az is megérne egy külön misét, hogy vajon szabad-e szoláriumoznunk, és mennyit, de ami még ennél is fontosabb volt a nyár beköszöntével: utánajárni annak, hogy vajon fölösleges intelem-e a szolizás utáni zuhanyzás tilalma, vagy valóban lehet bajunk abból, ha megtesszük.

Na de miért lenne? A szolárium nem fest a bőrünkre semmit, ami lekophatna egy gyors zuhannyal. Mire lehet akkor annyira veszélyes a víz? És mi van akkor, ha az eső kap el hazafelé? Az nem tilos?

Lehet szolárium után fürdeni, vagy sem?

Ahány szolárium és weboldal, annyiféle vélekedés a kérdésben. Egyesek szerint tilos, mások szerint szabad – és valahol mindenkinek igaza van. A valóság az, hogy természetesen lehet szolizás után zuhanyozni, ahogy akár napozás után is, hiszen nem a bőr felszínén, hanem a bőr mélyebb rétegeiben zajlik le a barnulás, így lemosni nem tudjuk, és más károkat sem okozhat a víz. 

Kivétel csak az az eset, ha a szoláriumozás közben használt krém bronzosítóinak a hatóideje,  felszívódása hosszabb, mint a szoláriumban töltött idő. Ezek a krémek órákkal később is végzik a dolgukat a barnaságunk érdekében. Ezeket nem célszerű idő előtt lemosni – jó eséllyel innen ered a szolizás utáni tusolási tilalom legendája.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek