A lecsó egyik legfinomabb arca: lecsó olasz fűszerekkel, aszalt paradicsommal és friss, házi tésztával

A házi tészta nem egy nehezen összeállítható étel, mégis összehasonlíthatatlanul jobb a boltinál. Érdemes azzal enned, ha pedig nem töltenél ezzel időt, egy friss szelet kenyér is tökéletes.

A nyolctojásos tésztához csak gyúrj össze fél kiló lisztet 4 tojással és egy kevés vízzel, majd nyújtsd ki vékonyra, vágd csíkokra és főzd ki lobogó, sós vízben. És most jöjjön a lecsó!

A padlizsántól igazán finom.
A padlizsántól igazán finom.Fotó: Brian Hagiwara

Hozzávalók:

  • 3 darab lecsópaprika
  • 2 darab vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 nagyobb darab hámozott paradicsom
  • 0.5 üveg aszalt paradicsom
  • ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom és oregánó
  • 2 evőkanál fekete olíva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 kisebb darab padlizsán kockákra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Párold üvegesre a hagymát az olajon, majd add hozzá az összevágott zöldségeket és a paradicsompürét. Fűszerezd, párold 10 percen át, és ha kell, közben egy kis vizet is önts alá. A legvégén keverd hozzá az olívát és az aszalt paradicsomot, majd friss, olasz fűszerekkel a tetején tálald. 

Ezeket olvasd a nyáron, ha érdekel a pszichológia
Ezeket olvasd a nyáron, ha érdekel a pszichológia

Pszichológusoktól kértünk tippeket nyári olvasmányokhoz.

Tovább »

Még több recept

Ez itt a gyuvecs, te pedig biztosan ismered, ha ettél már lecsót rizzsel vagy burgonyával

A gyuvecs nem más, mint a Balkán egyik legfinomabb húsos-zöldséges egytálétele, ami egy elkészítéséhez használt cseréptálról kapta a nevét.

2020. július30., 06:04

Itt a spárga szezonja, tésztával és sajttal is próbáld ki a tavaszi zöldséget!

Csak egy gyors főzés kell neki, előtte egy roppantás, amivel a fás részeket leválasztod. Tésztával is remek a spárga, főleg akkor, ha sok tojássárgájával készítesz hozzá tésztaszószt.

április19., 12:52

Nyár az asztalon – csípős, paradicsomos lecsó füstölt tofuval

Vannak, akik azt mondják, hogy bizonyos ételeket nyáron illik enni, mások szerint még jobb télen, amikor ezek a nyári klasszikusok egy kicsit megidézik a meleg hónapokat. Nekik hoztuk ezt a csípős lecsót. Igen, januárban. :)

2020. január8., 11:24

Csak egy pita hiányzik mellőle: menemen, a török lecsó

A menemen, más néven török lecsó hagyományos török étel, melynek alapanyaga tojás, paradicsom, zöldpaprika, hagymafélék és fűszerek, például őrölt bors, só és oregánó.

2020. július29., 06:04

Az Eton mess eperrel a legfinomabb, ha gyors, isteni desszertet keresel, ezzel próbálkozz!

Ha nem indítanád el a sütőt, nem kevernél tésztát egy süteményhez, dobd össze ezt a klasszikust, és ne hagyd ki belőle a puha, porcukros eperfalatokat. Ha különlegesebbre készítenéd, előtte egy kevés balzsamecetbe és eperszirupba pácold néhány órára.

április21., 12:52

Klassz és nagyon nyári lecsóalternatíva: shakshuka

Ez a zöldséges egytálétel Észak-Afrikában és a Közel-Keleten nagyon népszerű. Ott legtöbbször pitával kínálják, nekünk tökéletes hozzá egy nagy szelet, kovásszal készült házi rozskenyér is.

2020. július25., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.