A lecsó egyik legfinomabb arca: lecsó olasz fűszerekkel, aszalt paradicsommal és friss, házi tésztával

A házi tészta nem egy nehezen összeállítható étel, mégis összehasonlíthatatlanul jobb a boltinál. Érdemes azzal enned, ha pedig nem töltenél ezzel időt, egy friss szelet kenyér is tökéletes.

A nyolctojásos tésztához csak gyúrj össze fél kiló lisztet 4 tojással és egy kevés vízzel, majd nyújtsd ki vékonyra, vágd csíkokra és főzd ki lobogó, sós vízben. És most jöjjön a lecsó!

A padlizsántól igazán finom.
A padlizsántól igazán finom.Fotó: Brian Hagiwara

Hozzávalók:

  • 3 darab lecsópaprika
  • 2 darab vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 nagyobb darab hámozott paradicsom
  • 0.5 üveg aszalt paradicsom
  • ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom és oregánó
  • 2 evőkanál fekete olíva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 kisebb darab padlizsán kockákra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Párold üvegesre a hagymát az olajon, majd add hozzá az összevágott zöldségeket és a paradicsompürét. Fűszerezd, párold 10 percen át, és ha kell, közben egy kis vizet is önts alá. A legvégén keverd hozzá az olívát és az aszalt paradicsomot, majd friss, olasz fűszerekkel a tetején tálald. 

Ezeket olvasd a nyáron, ha érdekel a pszichológia
Ezeket olvasd a nyáron, ha érdekel a pszichológia

Pszichológusoktól kértünk tippeket nyári olvasmányokhoz.

Tovább »

Még több recept

Ezt az édesburgonya-levest mézes-paprikás dióval érdemes tálalnod

Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.

szeptember17., 06:04

Azt hitted, banánnal nem készülhet isteni csatni?

Csirke és rizs kombinációján például remek ez a különleges mártásféle, amit sült sajtokkal is érdemes kipróbálnod. Ha szereted a banánt, és mindent, ami eltér a hagyományostól, adj egy esélyt neki.

szeptember17., 06:04

Egyszerű citromos süti – gyömbérrel és szerecsendióval teheted még izgalmasabbá

Nem kell karácsonyra tartogatnunk azt a szokást, hogy a süteményekbe is csempészünk egy-egy kis adag fűszert. A csokisak mellett remek a csili, a gyümölcsösekben a fahéj, a citromhoz pedig a tárkony, a szerecsendió és a gyömbér is jól illik.

szeptember16., 06:04

Körtelekvárral és sós vajjal a legfinomabb ez a gyömbéres süti

Akár néhány darab körtéből is összedobhatsz egy-egy adag csatnit vagy lekvárt, és ha csak akkora adag, hogy nem marad belőle télre, akkor legalább nem kell aggódnod azon, meddig áll el. Ehhez az egyszerű sütihez épp illik is a jó kis körtés dzsem, amiből nem érdemes kihagynod a fűszereket sem. A csillagánizs, a vanília és akár egy kevés citromhéj is jól illik mellé.

szeptember19., 06:04

Ez a füstös-tojásos lecsó egy fokhagymás pirítószeleten lesz a legfinomabb

Akármilyen egyszerű étel, érdemes a lecsóhoz a legfinomabb, legízletesebb zöldségeket felhasználnod és egy-egy igazán sűrű kenyérrel vagy bajor zsömlével enned.

július24., 06:04

Céklából is készíthetsz csatnit, már mutatjuk is, hogyan!

Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.

szeptember20., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.