A lecsó egyik legfinomabb arca: lecsó olasz fűszerekkel, aszalt paradicsommal és friss, házi tésztával

A házi tészta nem egy nehezen összeállítható étel, mégis összehasonlíthatatlanul jobb a boltinál. Érdemes azzal enned, ha pedig nem töltenél ezzel időt, egy friss szelet kenyér is tökéletes.

A nyolctojásos tésztához csak gyúrj össze fél kiló lisztet 4 tojással és egy kevés vízzel, majd nyújtsd ki vékonyra, vágd csíkokra és főzd ki lobogó, sós vízben. És most jöjjön a lecsó!

A padlizsántól igazán finom.
A padlizsántól igazán finom.Fotó: Brian Hagiwara

Hozzávalók:

  • 3 darab lecsópaprika
  • 2 darab vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 nagyobb darab hámozott paradicsom
  • 0.5 üveg aszalt paradicsom
  • ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom és oregánó
  • 2 evőkanál fekete olíva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 kisebb darab padlizsán kockákra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Párold üvegesre a hagymát az olajon, majd add hozzá az összevágott zöldségeket és a paradicsompürét. Fűszerezd, párold 10 percen át, és ha kell, közben egy kis vizet is önts alá. A legvégén keverd hozzá az olívát és az aszalt paradicsomot, majd friss, olasz fűszerekkel a tetején tálald. 

Ezeket olvasd a nyáron, ha érdekel a pszichológia
Ezeket olvasd a nyáron, ha érdekel a pszichológia

Pszichológusoktól kértünk tippeket nyári olvasmányokhoz.

Tovább »

Még több recept

Egy kis mandulalikőrrel még érdekesebb ez a lazacos-céklás főétel

Egy kevés likőr különleges aromát ad ennek a köretnek, ami akkor lesz igazán ünnepi, ha pirított mandulával a tetején tálalod. Egy kevés erdeigomba-ragut is készítesz mellé aszalt szilvával, még több izgalmas íz lesz az ünnepi tányérokon.

november26., 06:16

Csípős, lecsós csirkemell füstölt tofuval – ezzel lesz még finomabb a csirkemell!

Kissé magyaros hangulatban készítettük el ezt a fitneszfogást, ami mellé egy nagy adag petrezselymes bulgur vagy egyszerű, hedonista változatban egy nagy szelet házi kenyér kerüljön.

június10., 06:04

Jönnek az ünnepek, ne hagyd ki a stollent

Mindig jólesik egy-egy szelet a németek püspökkenyeréből, ami jó sokáig eláll, klasszul fagyasztható, és a kimaradt reggeli után szuper tízórai lesz belőle egy szelet. Ha az ünnepek sokadik napján nincs kedved más desszertet tálalni, egy adag tejszínnel és őszibarackszeletekkel akkor is megmenti az ebédet.

november28., 06:04

Imádjuk a vörösáfonya-szószt, és most megmutatjuk, milyen egyszerűen elkészítheted

A tengerentúlon hálaadás és karácsony környékén is feltálalnak belőle egy adagot, és nem is teszik rosszul, mert a legegyszerűbb húsok, fasírtok, húskenyér mellett remek. Inkább az a furcsa, ha nem válik a hétköznapi fogások részévé ez a klassz, pikáns gyümölcsragu, ami akár egy adag krumplipürét és sertésszeletet különlegessé varázsol. Ha találsz friss mentát, tálaláskor abból szórj a tetejére.

november27., 06:04

Ez a gombapástétom még finomabb, ha aszaltgyümölcs-ragut is készítesz mellé

Amilyen egyszerű, olyan finom ez a gombás pástétom, amibe érdemes egy kevés konyakot is keverned. Pirítóssal és aszalt gyümölcsökkel tökéletes előétel lesz karácsonykor.

november28., 06:04

Naná, hogy ezen a héten is hoztunk lecsót – bulgurral és virslivel még tartalmasabb

Ebben a bulguros változatban egy adag lassan felszívódó szénhidrát is kerül bele, ami mellett a virslikarikák teszik ismerőssé a fogást a család reformételekben nem gondolkodó tagjai számára is.

január23., 11:36

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.