Így oldd meg 1 perc alatt a vágódeszka szagtalanítását

A vágódeszkán, még ha szakszerűen többfélét is használunk belőle a különböző alapanyagokhoz, elég sokféle zöldség, húsok, gyümölcs, halak és minden más megfordul ahhoz, hogy egy idő után irtó büdös legyen.

De mivel tisztítsuk, ha a hagyományos mosogatószerrel nem igazán lesz szagtalan, egyéb, brutális  vegyi anyagokat pedig nem akarunk rajta használni? Már mutatjuk is!

A TheKitchn csapat nehéz feladat elé állította a kiválasztott vágódeszkát, amin előbb szardellát, majd fokhagymát trancsíroztak. Nyilván nem sok kedvvel szeletelgetne ezek után az ember dinnyét, banánt vagy kalácsot az eszközön. 

Arra voltak kíváncsiak, hogy vajon létezik-e egyetlen, nem túl káros összetevő, ami megbízhatóan eltávolítja a markáns bűzt a deszkáról. 

Vannak, akik a citrom és só módszert használják a fa vágódeszkák tisztításához, de az ott maradó citromillat, bár sokak számára kellemes, talán mégsem olyasmi, amivel bármit illatosítanánk – kezdik a tesztelők, óvatlanul elárulva egy másik működő, természetes módszert is a beígért egy helyett. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

És hogy mi a tuti, szagtalan, mégis működő, ráadásul olcsó módszer?

A szódabikarbóna.

Készíts pasztát egy rész vízből és három rész szódabikarbónából, dörzsöld a bűzlő eszközökre, majd öblítsd le! – szól az egyszerű ukáz. Az ígéret szerint a módszer műanyag és fatárgyakon is működik, és csak egy percet vesz igénybe, hogy a vágófelület kellemesen szagtalan legyen.

A szódabikarbónát egyébként rengeteg dologra használhatod a háztartásban, ha vegyszermentes otthonra vágysz:

Oszd meg másokkal is!
Mustra