Így oldd meg 1 perc alatt a vágódeszka szagtalanítását

A vágódeszkán, még ha szakszerűen többfélét is használunk belőle a különböző alapanyagokhoz, elég sokféle zöldség, húsok, gyümölcs, halak és minden más megfordul ahhoz, hogy egy idő után irtó büdös legyen.

De mivel tisztítsuk, ha a hagyományos mosogatószerrel nem igazán lesz szagtalan, egyéb, brutális  vegyi anyagokat pedig nem akarunk rajta használni? Már mutatjuk is!

A TheKitchn csapat nehéz feladat elé állította a kiválasztott vágódeszkát, amin előbb szardellát, majd fokhagymát trancsíroztak. Nyilván nem sok kedvvel szeletelgetne ezek után az ember dinnyét, banánt vagy kalácsot az eszközön. 

Arra voltak kíváncsiak, hogy vajon létezik-e egyetlen, nem túl káros összetevő, ami megbízhatóan eltávolítja a markáns bűzt a deszkáról. 

Vannak, akik a citrom és só módszert használják a fa vágódeszkák tisztításához, de az ott maradó citromillat, bár sokak számára kellemes, talán mégsem olyasmi, amivel bármit illatosítanánk – kezdik a tesztelők, óvatlanul elárulva egy másik működő, természetes módszert is a beígért egy helyett. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Mondd meg te, melyik az ország legjobb fejlesztő kezdeményezése!

 

Mától mindenki számára elérhető az Edison100: az a 100 innovatív és jövőbarát
kezdeményezés, amelyek óvodások és iskolások jövőben kritikus tudását és készségeit
fejlesztik iskolai kereteken túl 2020-ban. Idén szülők jelölték a gyerekeket fejlesztő szervezeteket, és a 440 jelölés feldolgozása és szűrése után végül szakmai zsűri választotta ki azt a százat, akiket most bemutatnak a szülőknek. Az Edisonplatform kiemelt célja, hogy hiteles iránytűként segítsen a szülőknek, akik keresik a lehetőségeket a gyerekeik
fejlesztéséhez, és szeretnének tudatosan készülni a jövőre. 

A lista szereplői közül saját kategóriájában legkiemelkedőbbeket augusztus 26-án díjazzák, emellett augusztus 6-tól közönségszavazás is indul, hogy kiderüljön, a szülők és pedagógusok véleménye szerint, melyik kezdeményezés érdemes a közönségdíjra. Szavazz te is a szerinted legkiemelkedőbb kezdeményezésre!

Tovább a szavazásra!

Promóció

És hogy mi a tuti, szagtalan, mégis működő, ráadásul olcsó módszer?

A szódabikarbóna.

Készíts pasztát egy rész vízből és három rész szódabikarbónából, dörzsöld a bűzlő eszközökre, majd öblítsd le! – szól az egyszerű ukáz. Az ígéret szerint a módszer műanyag és fatárgyakon is működik, és csak egy percet vesz igénybe, hogy a vágófelület kellemesen szagtalan legyen.

A szódabikarbónát egyébként rengeteg dologra használhatod a háztartásban, ha vegyszermentes otthonra vágysz:

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.