Próbáld ki a mogyoróvajas gofrit baracklekvárral – ez itt egy villámgyors vegán változat

A kis mennyiségben nagyon is egészséges mogyoróvajnak magas a fehérjetartalma, kevés benne a szénhidrát, és egészséges zsírokat tartalmaz. Ha ha egy evőkanálnyit a gofrihoz keverünk, klassz, egészséges reggeli lesz a végeredmény.

Ha még egészségesebbre készítenéd, baracklekvár helyett készíts egy kevés sárgabarackragut a tetejére mézzel és friss citromfűvel.

Ha a barackot megunod, süss egy epres kört is!
Ha a barackot megunod, süss egy epres kört is!serezniy

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 nagy evőkanál mogyoróvaj
  • 1 bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • ízlés szerint édesítő vagy cukor
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 1 bögre meleg víz (vagy növényi tej)
  • 1 kávéskanál
Recept idők

Elkészítés:

Tedd a mogyoróvajat az ízesítőkkel egy bögrébe, majd öntsd fel annyi meleg vízzel vagy növényi tejjel, hogy a bögre legalább a háromnegyed részéig tele legyen. Keverd el alaposan. Ehhez mehet egy bögre liszt, majd a sütőpor és újra egy alapos keverés. Ha ezzel megvagy, süsd meg a gofrikat a hagyományos módon, és tálald baracklekvárral. 

kapcsolódó Teszt: melyik a legfinomabb mogyoróvaj?
Teszt: melyik a legfinomabb mogyoróvaj?

Mekkora a hazai kínálat? Megéri az árát egy 1700 forintos termék? És egyáltalán, mi a fene az a mogyoróvaj?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Ezeket az isteni gyömbéres-mogyoróvajas kekszeket akár le is fagyaszthatod

Ha nagyobb mennyiségben készíted, és lesz egy kevés maradék, fagyaszd le a megmaradt adagot. Tökéletes, ha beesik valaki egy délutáni teára vagy kávéra, vagy épp akkor, ha utazás közben lenne szükséged valami egyszerű, de tartalmas nassolnivalóra.

2021. március12., 10:44

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Te is szereted a mogyoróvajat? Ebben a gyors desszertben tökéletes helye van!

Ha nem aggódsz a kalóriák miatt, dobd össze ezt a krémes, tejszínes, mascarponéval készült desszertet, amit mi ezúttal sós karamellel dobtunk fel. Ha aggódsz, akkor is csináld meg, csak válassz egy kisebb szeleted, mert ezt a gyors finomságot nagyon nem érdemes kihagynod.

2021. május2., 10:44

Ez a red velvet gofri citromos-vaníliás sajtkrémmel lesz igazán finom

A „redvelvetség” nagyjából annyit tesz, hogy ételszínezékkel vagy akár céklalével vörösre fested a gofrikat, amik ettől sokkal izgalmasabbá válnak. A krém csak natúr sajtkrém, porcukor és citrom keveréke, de a citromnak a héja is kelleni fog, így legjobb, ha kezeletlent választasz belőle.

2021. szeptember23., 10:24

Elegáns reggeli: csokis gofri narancskrémmel, zabpehelylisztből

Egyszerű és isteni, vagyis benne van majdnem minden, amit egy reggeli fogástól elvárhatunk. Ha pedig egészséges cukoralternatívával és hozzánk hasonlóan zabpehelyliszttel készíted, akkor valóban még egészséges is lesz. Díszítsd hámozott naracsszeletekkel, így még a legszigorúbb egészségmániások is imádni fogják.

2021. október14., 09:20

Mustra