Próbáld ki a mogyoróvajas gofrit baracklekvárral – ez itt egy villámgyors vegán változat

A kis mennyiségben nagyon is egészséges mogyoróvajnak magas a fehérjetartalma, kevés benne a szénhidrát, és egészséges zsírokat tartalmaz. Ha ha egy evőkanálnyit a gofrihoz keverünk, klassz, egészséges reggeli lesz a végeredmény.

Ha még egészségesebbre készítenéd, baracklekvár helyett készíts egy kevés sárgabarackragut a tetejére mézzel és friss citromfűvel.

Ha a barackot megunod, süss egy epres kört is!
Ha a barackot megunod, süss egy epres kört is!serezniy

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 nagy evőkanál mogyoróvaj
  • 1 bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • ízlés szerint édesítő vagy cukor
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 1 bögre meleg víz (vagy növényi tej)
  • 1 kávéskanál
Recept idők

Elkészítés:

Tedd a mogyoróvajat az ízesítőkkel egy bögrébe, majd öntsd fel annyi meleg vízzel vagy növényi tejjel, hogy a bögre legalább a háromnegyed részéig tele legyen. Keverd el alaposan. Ehhez mehet egy bögre liszt, majd a sütőpor és újra egy alapos keverés. Ha ezzel megvagy, süsd meg a gofrikat a hagyományos módon, és tálald baracklekvárral. 

kapcsolódó Teszt: melyik a legfinomabb mogyoróvaj?
Teszt: melyik a legfinomabb mogyoróvaj?

Mekkora a hazai kínálat? Megéri az árát egy 1700 forintos termék? És egyáltalán, mi a fene az a mogyoróvaj?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a red velvet gofri citromos-vaníliás sajtkrémmel lesz igazán finom

A „redvelvetség” nagyjából annyit tesz, hogy ételszínezékkel vagy akár céklalével vörösre fested a gofrikat, amik ettől sokkal izgalmasabbá válnak. A krém csak natúr sajtkrém, porcukor és citrom keveréke, de a citromnak a héja is kelleni fog, így legjobb, ha kezeletlent választasz belőle.

2021. szeptember23., 10:24

Mogyoróvajas banánkenyér, ami mindent tud: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes és cukormentes is (vegán)

A számtalan banánkenyérrecept közül ez a legjobb. Fantasztikus íze és állaga lesz a mogyoróvajtól. Ráadásul csak keverjük, megsütjük, és egy órán belül kész van. Glutén-, tej-, tojásmentes (vegán) recept.

2020. június15., 06:00

Egészségesebben élnél? Kezdd ezzel a mogyorós-avokádós Buddha-tállal!

A Buddha-tálak csak egészséges összetevőkkel készülnek, amik kombinációjától az egész nagyon izgalmas lesz. A legjobb az egészben, hogy miden egyes tál tetszőlegesen variálható, így egyetlen olyan hozzávalónak sem kell rákerülnie, ami nem tartozik a kedvenceid közé.

2020. június19., 06:04

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Ezzel az őszi pumpkin spice gofrival várd haza a gyerekedet!

Ha pedig azon gondolkodnál, mi kerüljön a tetejére, keverj össze egy doboz natúr sajtkrémet egy kevés narancsszörppel, narancshéjjal és szerecsendióval. Isteni, krémes és fűszeres fogás lesz a végeredmény.

2021. október12., 09:20

Szereted a mogyoróvajat? Ezt a csokis cookie-t készítsd el belőle!

Akár egy hétköznap este is összedobható ez a gyors desszert, és mi úgy vagyunk vele: egy héten egy-két család még bőven belefér. Ha pedig három lesz belőle, akkor kompenzáljuk egy vegán nappal, rengeteg salátával és gyümölccsel, így már semmi nem állhat a mogyoróvajas finomság elkészítésének útjába.

2021. október1., 10:24

Mustra