A legfurább tárgyak, amikben valaha ételt szolgáltak fel

A tálalásnak és az asztalok tökéletes megterítésének elvileg vannak szabályai, amik a gyakorlatban néha csak arra valók, hogy legyen mit felrúgnia néhány kreatív éttermi döntéshozónak. Alább azokból a legfurább tárgyakból válogattunk, amikben már tálaltak fel vacsorát.

Ha az ember igazán menő képeket készítene az ételeiről és hirtelen nem ugrana be, hogy a tányér melyik oldalán mutat majd szebben a balzsamecet bíbora a citromfű zöldjével, arra is van lehetősége, hogy food stylistot hívjon. Ha mégis magunk tálalnánk tökéletesen, akkor több szempontot is érdemes figyelembe vennünk: a hivatalos szabályok szerint fontos a rendezettség, a megtervezett kompozíció, a porcióméretek helyes megválasztása. Mindezeken túl szempont egy fő összetevő kiemelése, és persze a tökéletes színek és harmóniát adó textúrák találkozása. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Lássuk, mit hoztak ki mindebből a legkreatívabb étterem-tulajdonosok!

Egy kopott gördeszka

„Csak arra tudok gondolni, hogy hány piszkos Vans-cipő állt ezeken, mielőtt hozzám eljutott” –fogalmazta meg mindannyiunk aggodalmát egy Reddit-felhasználó a gördeszkatányérral kapcsolatban, amit a brooklyni Santa Salsa nevű gyorsétterem tartott jó ötletnek tálaláshoz.

Yuca fries on a skateboard end. from r/WeWantPlates

Szendvics a sörösüveg tetején

„Épp online menüket keresgéltem, amikor ez szembejött” – árulta el a következő kép megosztója, aki fotójával jó eséllyel indulhatna különdíjért a fura tálalások versenyének Miért? kategóriájában.

Was looking at online menus and came across this gem from r/WeWantPlates

Brownie-k szarvasagancson

Nem tudni, miért lenne jobb a brownie egy szép tányér és egy adag tejszín helyett szarvasagancsokon tálalva, de talán rosszabb sem lesz, és a köré kerekedett hírverés miatt akár még meg is érheti az ötletgazdának. Annyi viszont biztos: a Redditen nem volt zajos sikere az alternatív tányérnak. „Nem tudok elsiklani afölött, hogy vajon miként tisztítják és tárolják az agancsot a konyhában” – írta a kép alá az egyik kommentelő. 

Venison scrapple ... jabbed onto antlers. I can’t stop thinking about how they clean and store them in the kitchen from r/WeWantPlates

Churros a ringben

Ha valaha gondolkodtál már azon, hogy hogyan nézne ki egy adag churros és a hozzá kínált mártások harcának kezdete, ez a te napod. Nem is olyan undorító, inkább kedves és meglepő a tálalás, főleg, ha az étterem tematikája a sport. A kommentelőknek sem volt ezzel különösebb bajuk, az egyikük kifejezetten rajongja a koncepciót: „Hagyjuk ezentúl a tányérokat. Minden ételt ebben szeretnék kapni mostantól” – jelentette ki egyikük.

Churros in a boxing ring from r/WeWantPlates

 Gazpacho emberi nyelvet mintázó tányérfélével

„Egy csóknyi gazpachót” kínál ez az étterem, meglehetősen gusztustalan formában. Egy valódi emberi nyelv szilikonmodelljére van tálalva a kis adag gazpacho, és érdekes utasításokkal érkezik. Valójában a séfnek külön kérése van az összes étkező számára: nyalogassák le a nyelvről azt, ami rajta van, így mutatványuk egy francia csóknak néz majd ki. Különösen érdekes lehet ez, ha az ember épp a szüleivel vacsorázik vagy üzleti megbeszélésen rendeli be gyanútlanul a spanyol zöldséglevest.

Egy hozzászóló, aki szintén járt az étteremben, elárulta: nem ez az egyetlen fura fogás a kínálatban. A tányérodon van egy szilikonból öntött emberi fej, valódi szemöldökkel. A fej belsejében egy adag bárányagy van, amelyet sóznak és párolnak, meggymártással bevonnak, és cseresznyés habcsók tetején szolgálják fel, hagymalekvárral” – írta le a különleges menüt az egyik szerencsés, aki már járt a fura étteremben. 

WC-kagyló

Talán akad tányérféle, ami kevésbé étvágygerjesztő, mint egy barna raguval feltöltött WC-csésze, de nekünk hirtelen nem ugrik be, mi lehet az. Ezt az ételt jó eséllyel kicsit nehéz lenyelni, így azoknak, akik épp korlátoznák a kalóriabevitelt, remek választás lehet az étterem, ahol ebben szolgálják fel a húsos ragukat. 

The famous "feijoada in the toilet", that a local bar serves here in Brazil. The dish is typical from here and is delicious, but WTF. from r/WeWantPlates

Mini bevásárlókocsi

Egész aranyos ötlet a mini bevásárlókocsi mint tányéralternatíva. Ráadásul még értelme is van, hiszen a fölösleges zsiradék a rácsokon keresztül könnyen távozik az ételből. 

Used to seeing random shopping trolleys around London but this was unexpected from r/WeWantPlates

Finomságok műanyag tőgyekből kiszopogatva

Nem vagyunk biztosak abban, hogy aki ezt kitalálta, valóban azt szeretné, hogy jól érezzük magunkat az éttermében és visszajáró vendégek legyünk. Elég kellemetlen lehet mások előtt kiszopogatni a műanyag tőgyekből bármit. A fura szerkezet egyébként kecsketejfagylaltot tartalmaz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek