A szilvás gombóc ízei sokkal kevesebb munkával is felidézhetők ezzel a pofonegyszerű cobblerrel

A cobbler a crumble-höz hasolóan egy egyszerű gyümölcsös pite, ám ebben nem tésztamorzsa kerül a gyümölcsök tetejére, hanem egy könnyű és egyszerű tészta. Ezen a héten a legfinomabb cobblerekből hoztunk el néhányat.

Ha felnőtteknek készül, egy kevés rum vagy szilvapálinka is feldobhatja, gyerekeknek inkább egy vaníliarúd kikapart magjával készíts főzött krémet a tetejére.

Ennél nem kell finomabb.
Ennél nem kell finomabb.Fotó: Dar1930

Hozzávalók:

A tészta alá

  • 50 deka kimagozott szilva kissé összevágva
  • 1 csapott evőkanál fahéj
  • 2 nagy evőkanál cukor

A tésztához

  • 25 deka liszt
  • 10 deka puha vaj
  • 1 mokkáskanál
  • 5 deka cukor
  • 2 deci tejszín
  • 1 darab tojás
  • 0.5 zacskó sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a szilvát a cukorral és a fahéjjal, majd öntsd egy kivajazott jénai aljába. Ha ezzel megvagy, dolgozd el egy robotgéppel alaposan a tészta folyékony hozzávalóit, majd egyenként a többit is keverd hozzá. Kis gombócokban kanalazd a gyömölcs tetejére, és ízlés szerint egy kevés barna cukorral is szórd meg sütés előtt. 170 fokon legalább 35-40 perc kell majd neki. 

Crumble és Cobbler: angolszász alapdesszertek
Crumble és Cobbler: angolszász alapdesszertek

Mindkettőben közös a saját levében, pici cukorral karamellizálódó gyümölcs. Az egyikre morzsa kerül, a másikra tészta. Gyors, gyümölcsös, finom.

Tovább »

Még több recept

Nem csak édességekben finom – őszi kínai szilvás csirke

Ha van egy rakás szilva otthon, el ne pazarold az egészet lekvárra – simán készülhetnek belőle főételek és különleges sütik is, amikből ezen a héten meg is mutatjuk a kedvenceinket.

szeptember16., 06:04

Egyszerű, mindent bele joghurtos süti – gyümölcsökkel és egyszerű változatban is finom

Íme a süti, amit úgy variálsz, ahogy szeretnél: ha akarod, simán, reggelire, vagy a délutáni kávéd mellett eszed, de vajas-mézes változatban, kókuszkrémmel és gyümölcsökkel is finom. Ha te is vettél egy doboz matchát, és szeretnéd minél több fogásban kipróbálni, kanalazz a tésztájába egy keveset, így még izgalmasabb lesz a sütid.

szeptember13., 06:04

Cukkinis-kecskesajtos pasta primavera – egy főre is könnyen összedobható

Akkor a legjobb ilyet készíteni, ha épp maradt egy-egy kis adag zöldség a hűtőben, amit már nagyon esedékes lenne elhasználni. A szebb részeit add ehhez a tésztához, a kevésbé vállalhatóakból dobj össze egy zöldségalaplevet – a mártásoknál, krémleveseknél szuper hasznát veszed majd.

szeptember16., 06:04

Ezt az édesburgonya-levest mézes-paprikás dióval érdemes tálalnod

Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.

szeptember17., 06:04

Körtelekvárral és sós vajjal a legfinomabb ez a gyömbéres süti

Akár néhány darab körtéből is összedobhatsz egy-egy adag csatnit vagy lekvárt, és ha csak akkora adag, hogy nem marad belőle télre, akkor legalább nem kell aggódnod azon, meddig áll el. Ehhez az egyszerű sütihez épp illik is a jó kis körtés dzsem, amiből nem érdemes kihagynod a fűszereket sem. A csillagánizs, a vanília és akár egy kevés citromhéj is jól illik mellé.

szeptember19., 06:04

Ezt a német almás sütit kezdőként is simán bevállalhatod

Ha van otthon pár olyan alma, amely már nem teljesen ép, akkor lépnek színre a sütik, kompótok, almaszószok és gyümölcsös-majonézes saláták, amikben klasszul elférnek a nem éppen tökéletesre faragott darabok is.

szeptember17., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.