Sült karfiolból is készülhet saláta, ebben a változatban köretként is bevetheted

A sült karfiol alkalmas arra, hogy menő kínai mázas falatok készüljenek belőle édes-csípősen, szezámmaggal, de pizzaalapként is tökéletes, ahogy ebben a klassz, különleges salátában is.

Ha ízlett, legközelebb karfiol helyett brokkolival és spárgával is próbáld ki. 

Néhány csepp citrom is jól áll neki.
Néhány csepp citrom is jól áll neki.OksanaKiian

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 fej karfiol sütőben megsütve
  • 2 marék pirított dió
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 marék mazsola vagy aszalt vörös áfonya
  • 1 teáskanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A rózsáira szedett karfiolt keverd el a többi hozzávalóval, és ízesítsd a keveréket egy kis adag szójaszósszal és egy nagyon kevés mézzel. Ha kevésbé édesen szeretnéd, a mézet cseréld olíva- vagy szarvasgombaolajra, ha pedig szereted a csípőset, egy kis füstölt csilipasztát adj hozzá. Ha nem ragaszkodsz a minimál-összetevős változathoz, egy kis petrezselyemmel és néhány csepp citromlével tálald. 

Isteni minimálfogás: tojásos, morzsás karfiol tejföllel és füstölt sajttal Isteni minimálfogás: tojásos, morzsás karfiol tejföllel és füstölt sajttal

Nem elég, hogy vega és egészséges, de karfiol és tojás van benne, amik mind garantálják, hogy ez a fogás nem nagyon hintáztatja majd a vércukorszinted.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Kímélő hétvégi fogás: sült karaj őszi, kecskesajtos-diós salátában

Ha valami könnyűt ennél annak érdekében, hogy elkerüld az őszi pluszkilókat, keverd kedvenc húsaid egy-egy remek, gazdag salátába. Így az ismerős ízekről sem kell lemondanod, miközben jóval kevesebb kalóriát viszel a szervezetedbe.

2021. október17., 10:24

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Íme egy remek salátarecept, ha szereted a fetát, de valami újat készítenél belőle

Finom vele a töltött gomba, nem hiányozhat a görögsalátából, de a fetának azért ennél jóval több arca van. Már mutatjuk is az egyik legegyszerűbben összeállítható fetás fogást.

2021. szeptember15., 12:52

Ebédelj egészségesen: a karfiolfasírtot próbáltad már?

Ha menta épp nincs otthon, petrezselyemmel és bazsalikommal is remek lesz ez a dip, amihez mindössze tejföl, összemorzsolt feta és valamilyen friss, fűszernövény kell. Tócsni tetején, de akár zöldségcsíkok mellett is szeretni fogod.

2021. október9., 09:20

Gyors, őszi hangulatú céklasaláta

Fehér húsok és akár halak mellett is nagyon finom ez a saláta, aminek ráadásul a színe is gyönyörű lesz. Friss bazsalikommal a tetején még finomabb.

2021. szeptember9., 12:52

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek