Tudod, hogy ki írta a nyarat idéző versrészletet?

„Ez itt a ház, ez itt a tó, ez itt az út, felénk futó, ez itt akác, ez itt levél, ez itt a nap, ez itt a dél.” Ez meg kvíz, amiben nyári képeket felelevenítő versekhez kell költőt párosítanod.

Következzen néhány versidézet, ami azokat a bizonyos felejthetetlen nyári pillanatokat idézi meg: a hirtelen lezúduló záport, a könnyű szellőben ringó pipacsokat, a fénylő csillagokat az éjszakai égbolton vagy a tó hűvös érintését. 

Kitalálod, hogy melyik költő hogyan látja a nyarat a saját szemüvegén keresztül? Jöhet egy irodalmi kvíz? 

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.