Tudod, melyik álnév melyik magyar íróhoz tartozik? – Kvíz!

Mi volt a magyar írók és költők álneve?

Íróink és költőink előszeretettel használtak álnevet. Volt, aki azért, hogy a magas irodalom művelése mellett kiélhesse a kalandregények iránti rajongását, más pedig egyszerűen figyelemfelkeltőbb névre vágyott. Járj utána kvízünkkel, hogy ki milyen álnév rejteke mögé bújt.

Karinthy Frigyes egy alkalommal sajátos humorához híven megjegyezte, Karinthy Frigyes az, aki Karinthy Frigyes álnéven ír. Ez az anekdota is jól mutatja, hogy egy időben milyen népszerűek voltak az írók és a költők köreiben az álnevek. Gárdonyi Géza például több mint két tucattal büszkélkedhetett, de e tekintetben Krúdy Gyulát sem kellett félteni. Te tudod, hogy a magyar íróknak és költőknek mi volt az álneve? Derítsd ki kvízünkkel!

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek