Tudod, melyik álnév melyik magyar íróhoz tartozik? – Kvíz!

Mi volt a magyar írók és költők álneve?

Íróink és költőink előszeretettel használtak álnevet. Volt, aki azért, hogy a magas irodalom művelése mellett kiélhesse a kalandregények iránti rajongását, más pedig egyszerűen figyelemfelkeltőbb névre vágyott. Járj utána kvízünkkel, hogy ki milyen álnév rejteke mögé bújt.

Karinthy Frigyes egy alkalommal sajátos humorához híven megjegyezte, Karinthy Frigyes az, aki Karinthy Frigyes álnéven ír. Ez az anekdota is jól mutatja, hogy egy időben milyen népszerűek voltak az írók és a költők köreiben az álnevek. Gárdonyi Géza például több mint két tucattal büszkélkedhetett, de e tekintetben Krúdy Gyulát sem kellett félteni. Te tudod, hogy a magyar íróknak és költőknek mi volt az álneve? Derítsd ki kvízünkkel!

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.