Tudod, melyik álnév melyik magyar íróhoz tartozik? – Kvíz!

Mi volt a magyar írók és költők álneve?

Íróink és költőink előszeretettel használtak álnevet. Volt, aki azért, hogy a magas irodalom művelése mellett kiélhesse a kalandregények iránti rajongását, más pedig egyszerűen figyelemfelkeltőbb névre vágyott. Járj utána kvízünkkel, hogy ki milyen álnév rejteke mögé bújt.

Karinthy Frigyes egy alkalommal sajátos humorához híven megjegyezte, Karinthy Frigyes az, aki Karinthy Frigyes álnéven ír. Ez az anekdota is jól mutatja, hogy egy időben milyen népszerűek voltak az írók és a költők köreiben az álnevek. Gárdonyi Géza például több mint két tucattal büszkélkedhetett, de e tekintetben Krúdy Gyulát sem kellett félteni. Te tudod, hogy a magyar íróknak és költőknek mi volt az álneve? Derítsd ki kvízünkkel!

A cikk az ajánló után folytatódik

Idén is keressük az Év Szupertanárát!

 

A Dívány és a Lidl 2020-ban negyedik alkalommal hirdeti meg pályázatát, mely idén a járványhelyzetre és digitális oktatásra utalva az Év online Szupertanára címet viseli. 

 

A verseny fődíja:

  • egy vadiúj iPad Pro,
  • egy 100 000 forintos Lidl vásárlási utalvány,
  • valamint 1 millió forint értékű egészséges élelmiszer az iskolának, ahol tanítasz

 

Ha te is jelentkeznél a Szupertanár pályázatra, annyi csak a teendőd, hogy egy oldalban leírd nekünk, milyen kreatív és egyedi módszereket vetsz be, hogy a gyerekeknek élmény legyen a tanulás. Ha van, bátran csatolj az anyag mellé képet vagy videót is. A pályázatokat a szupertanar@divany.hu címre várjuk 2020. július 20-ig. További részleteket a pályázati felhívásban találsz. 

 

Promóció

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.