Olaszos, joghurtos-paradicsomos páccal a legfinomabb a csirkehús

Van, amikor akad otthon néhány szelet szűzpecsenye, de olyan is, hogy csirkemell, hal, vagy egy-egy nagyobb padlizsán, vagy frissen sült gombaszelet kerül az asztalra tésztával, grillköretként vagy salátákba keverve. Akármelyikről legyen szó, egy nem mindennapi ízvilágú, fűszeres grillpác mindegyiket feldobja, csak néhány órán át kell ezekben állni hagynod a szeleteket. Ezen a héten olyan tippeket gyűjtöttünk, amikkel a legtöbb, egyszerű hússzeletet is különlegessé varázsolhatod.

Ha ebben állnak néhány órán át a hússzeletek, egy kicsit puhábbak és omlósabbak lesznek, amellett, hogy az ízükből is kihozod a maximumot. Elég mellé egy friss paradicsom-zeller saláta egy kevés aszalt paradicsomos-joghurtos-fahéjas öntettel. 

Grillezett zöldségekkel vagy friss salátával tálald.
Grillezett zöldségekkel vagy friss salátával tálald.wmaster890

Hozzávalók

  • 1 pohár görög joghurt
  • 1 kisebb csokor friss oregánó, bazsalikom és kakukkfű felaprítva
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 kis doboz sűrű paradicsompüré (kb. 2 evőkanál)
  • 1 teáskanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el alaposan egymással a hozzávalókat, és egy órán át pácold ebben a hússzeleteket. Ha van annyi időd, egy éjszaka sem árt neki. Sütés előtt sózd és szórd meg frissen őrölt borssal is.

Így lesz a legfinomabb a csirkemell: hétféle módszert teszteltek Így lesz a legfinomabb a csirkemell: hétféle módszert teszteltek

Ne aggódj, nem olyan nehéz összedobni egy igazán jól elkészített szeletet.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Zöldségleves csirkés húsgolyókkal, krémesen

Egy gyors finomság, ami még a diétába is remekül beilleszthető. Készítheted magyarosan, olasz fűszerekkel, de akár tejfölös habarással, citromos-tárkonyos változatban is.

2021. szeptember11., 10:44

Csirke narancsos-mascarponés változatban

Egy kis savanyított tökkel érdemes tálalnod ezt a különlegességet, de ha nincs sok időd, egy gyors saláta mellett is remek lesz. Nálunk rukkola, fehérbab, barack és uborka került a köretnek szánt salátába, amit narancsos-olívaolajas öntettel locsoltunk meg.

2021. szeptember11., 12:52

Töltött őszibarack csirkével és dióval – ha szereted a kéksajtot, abból is adj hozzá!

A csirkemell az egyik legjobban kombinálható húsféle. Ugyanolyan finom csípősen, mint rántva, de gyümölcsraguval és salátában is tökéletes. Próbáltad már barackba tölteni?

2021. november3., 09:20

Még egy remek tejfölös-sajtos: csirkemell fokhagymásan, őszi fűszerekkel

A csirkemellről tudjuk, hogy a húsok között az egyik legjobb választás, de egymás között azért bevallhatjuk, hogy könnyen lesz belőle száraz, unalmas fogás. De nem ezzel a recepttel: ebben a sajtos-tejfölös változatban még azok is szeretni fogják, akik egyébként nem a csirkemell rajongói.

2021. október29., 09:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Kung-pao csirke csípősen, kesudióval

Még egy csirkés fogás, amihez csak egy-két (nem is annyira) titkos összetevőt adtunk, így lett belőle egzotikus különlegesség.

2021. szeptember12., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek