Ez a szegfűszeges-narancsos pác halakkal és pulykával lesz a legtökéletesebb

Van, amikor akad otthon néhány szelet szűzpecsenye, de olyan is, hogy csirkemell, hal, vagy egy-egy nagyobb padlizsán, vagy frissen sült gombaszelet kerül az asztalra tésztával, grillköretként vagy salátákba keverve. Akármelyikről legyen szó, egy nem mindennapi ízvilágú, fűszeres grillpác mindegyiket feldobja, csak néhány órán át kell ezekben állni hagynod a szeleteket. Ezen a héten olyan tippeket gyűjtöttünk, amikkel a legtöbb, egyszerű hússzeletet is különlegessé varázsolhatod.

Semmi okunk arra, hogy csak télen használjuk a narancs héját és a szegfűszeget az ételek ízesítésére. Ha elkészült az ebben pácolt hús, egy nagy adag rukkolás salátát kínálj mellé, narancslekvárral és szójaszósszal készült öntettel. 

Egy kevés füstöltpaprika-por is mehet bele.
Egy kevés füstöltpaprika-por is mehet bele.luchezar

Hozzávalók

  • 1 kis pohár olívaolaj
  • 1 mokkáskanál rózsabors kissé összetörve
  • ízlés szerint
  • 1 kis pohár ketchup
  • 1 nagyobb darab bionarancs héja és leve
  • 4 darab szegfűszeg kissé összetörve
  • 2 nagy evőkanál szójaszósz
  • 1 késhegynyi cayenne-bors
  • 1 nagy evőkanál fehérborecet
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb zárható dobozban jól rázd össze a hozzávalókat, majd forgasd meg benne a húsokat és tedd félre néhány órára. Ezek után forró olajban vagy grillen süsd ki a szeleteket. 

Teszt: melyik a legjobb grillsütő? Teszt: melyik a legjobb grillsütő?

Gázgrilles, elektromos vagy a jó öreg faszenes? És mennyit kell áldozni rá?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Bárányköfte egyszerűen – egy gyors, joghurtos padlizsánsaláta mellett a legfinomabb

Ha egy pofonegyszerű köretet keresel mellé, csak grillezz padlizsánt, keverd el egy nagy adag görög joghurttal, sóval és egy kevés fokhagymával. Másnap is isteni, legalábbis ha marad belőle valami.

2021. július21., 10:24

Napi nosztalgia: a nagymamád tejes pitéjét te is könnyen összedobhatod

Gyümölcsraguval, fahájas porcukorral és fűszeres narancslekvárral is nagyon finom, de akkor sem tévedsz nagyot, ha sűrű csokiszósszal és tejszínnel tálalod.

2022. február8., 07:24

Grillezett lazac – kapros tzatzikivel és grillezett kenyérszeletekkel a legfinomabb

A lazac a grillen hamar elkészül, egy kevés narancslével és narancshéjjal még izgalmasabb aromája lesz. Ha már úgyis forró a sütő, kenyér- vagy kalácsszeleteket is grillezz az izgalmas vacsora mellé.

2021. június4., 12:52

Rozmaringos sertéssült grillezve – eperrel lesz igazi nyári különlegesség

Egy adag az epres rukkolasalátával és a sós kecskesajtfalatokkal a legegyszerűbb sertésszeletből is annyira izgalmas vacsora vagy ebéd készülhet, hogy simán vállalhatod a legelegánsabb, legválogatósabb vendégek előtt is.

2021. július20., 10:24

Parmezános, balzsamecetes grillzöldségek – könnyű, olaszos köret a vörös húsok mellé

Ez az alig kalóriás köret minden zsírosabb hús mellett tökéletes kísérő, amit ráadásul nagyjából egy perc alatt összedobhatsz, amint a zöldségek elkészültek a grillen. Fűszerezés után friss bazsalikommal és egy-egy nagy marék rukkolával forgasd össze.

2020. május24., 06:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek