Ha vajjal és vaníliával pirítod meg a kalácskockákat, levesek tetején is jól működnek majd

Jön a nyár, egyre esélyesebb, hogy egy-egy finom, hideg vagy melegen készült gyümölcsleves kerül az asztalra a fő fogások előtt, vagy akár vacsora helyett. Ahhoz, hogy ezek a könnyen elkészíthető levesek még tartalmasabbak legyenek, ezen a héten néhány olyan levesbetétet gyűjtöttünk össze, amik új szintre emelik a klassz, nyári leveseket.

A legjobb az egészben az, hogy a kissé száraz kalácsok és kelt tészták is új életre kelnek a vajnak és a vaníliának köszönhetően. Nemcsak a gyümölcsös levesekben klassz, de egy-egy semleges ízű zöldséges fogást is feldobhatsz vele: a zeller-, az édesburgonya- és a burgonyalevesek tetején is tökéletes. Ha vanília helyett szarvasgombaolajat használsz, még több sós leves tetején bevetheted.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 nagyobb darab kalácsszelet felkockázva
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a vajat kis lángon, majd vedd le a tűzről és keverd el benne a vaníliát, a sót és a cukrot. Ha ezzel megvagy, forgasd meg benne a kalácskockákat és pirítsd még néhány percig őket. 

Hogyan süssünk kalácsot? Limara megmondja!
Hogyan süssünk kalácsot? Limara megmondja!

Nem mondjuk, hogy a kalácssütés egyszerű, de ha van egy tökéletes receptünk, és betartunk néhány szabályt, akkor garantált a siker - még jobb is lehet, mint a bolti.

Tovább »

Még több recept

Hétvégi luxus: banános-nutellás kalácsfelfújt

A banán-nutella páros ezúttal egy kalácsot kelt életre.

2019. október31., 12:04

Epres-balzsamecetes lekvár kakukkfűvel – ezt kend a reggeli pirítósra!

Öt különleges tavaszi és nyári dzsemet is hoztunk erre a hétre olyan ízkombinációkkal, amik nem feltétlenül megszokottak a kamrákban. Pedig érdemes egy kicsit fűszerezned a dzsemeket és lekvárokat – tökéletesek lesznek egy-egy puha kalácsszelet tetején, amerikai palacsintán sós vajjal, de akár salátaöntetekben is elférnek egy-egy kanállal a citrom és az olívaolaj mellett.

május31., 06:00

Legyen a hamburgered még izgalmasabb: hamburgerpogácsa fokhagymával és aszalt paradicsommal

Ha így teszel, nem is kell az édes buciba más, csak rukkola, egy kis grillezett cukkini és egy adag fokhagymás házi majonéz.

június5., 06:00

Fenséges krémes vegán gombaleves – glutén-, tej- és tojásmentes recept

Pompás ízű, elegáns külsejű leves sok-sok gombával és egy kis fehérborral gluténmentesen, tejmentesen, tojásmentesen.

június2., 06:04

Fokhagymás paradicsomba töltött bazsalikomos mini húsgolyók

Darált hússal készülnek a legfinomabb fogások: a lasagne, a friss tavaszi töltött karalábé, a bolognai ragu és a muszaka is. Itt az idő, hogy újragondoljuk ezt az alapanyagot, és 5 új receptben mutassuk meg.

június4., 06:04

Vegetáriánus padlizsángombócok – gluténmentes recept

Ez egy csodálatos recept, mert hihetetlenül finom, egyszerű az elkészítése, és a végtelenségig variálható. A padlizsángombócokat ehetjük magukban, mártogatóssal, körettel vagy feltétnek, de az olasz ízek rajongóinak most megmutatjuk a hamis húsgombóc paradicsommártásban változatot is. Gluténmentes, húsmentes recept.

június1., 15:43

Mustra