Ha vajjal és vaníliával pirítod meg a kalácskockákat, levesek tetején is jól működnek majd

Jön a nyár, egyre esélyesebb, hogy egy-egy finom, hideg vagy melegen készült gyümölcsleves kerül az asztalra a fő fogások előtt, vagy akár vacsora helyett. Ahhoz, hogy ezek a könnyen elkészíthető levesek még tartalmasabbak legyenek, ezen a héten néhány olyan levesbetétet gyűjtöttünk össze, amik új szintre emelik a klassz, nyári leveseket.

A legjobb az egészben az, hogy a kissé száraz kalácsok és kelt tészták is új életre kelnek a vajnak és a vaníliának köszönhetően. Nemcsak a gyümölcsös levesekben klassz, de egy-egy semleges ízű zöldséges fogást is feldobhatsz vele: a zeller-, az édesburgonya- és a burgonyalevesek tetején is tökéletes. Ha vanília helyett szarvasgombaolajat használsz, még több sós leves tetején bevetheted.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 nagyobb darab kalácsszelet felkockázva
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a vajat kis lángon, majd vedd le a tűzről és keverd el benne a vaníliát, a sót és a cukrot. Ha ezzel megvagy, forgasd meg benne a kalácskockákat és pirítsd még néhány percig őket. 

kapcsolódó Hogyan süssünk kalácsot? Limara megmondja!
Hogyan süssünk kalácsot? Limara megmondja!

Nem mondjuk, hogy a kalácssütés egyszerű, de ha van egy tökéletes receptünk, és betartunk néhány szabályt, akkor garantált a siker - még jobb is lehet, mint a bolti.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Süss vaníliás céklát a forrólevegős sütőben, nem fogod megbánni!

Ha elkészült, locsold meg egy kevés balzsamecettel, mehet hozzá só és frissen tört rózsabors, és egy kevés vajban forgasd meg, amíg meleg. Így lesz igazán tökéletes. És természetes: a hagyományos sütőben is ugyanolyan finom lesz.

szeptember25., 12:52

Ha már unod a csirke-rizs kombót, próbáld ki ezt a klassz csirkebiryanit!

Római tálban a legfinomabb ez a remek indiai fogás, ami még mindig csirke és rizs, csak éppen egy sokkal különlegesebb formában tálalva.

szeptember24., 10:24

Húsvéti töltött kalács – ki ne maradjon a tavaszi menüből ez a bögrés, sós változat

Egy jó kis töltött, gazdag kalács tökéletes lehet vacsorára, és gyors reggeliként is egyszerűen bevethető a tegnapi maradék. Ha a szabadban piknikeznétek vagy kirándulnátok, arra a célra is remek: tartalmas és hidegen is finom, ráadásul ízlés szerint testre szabható a család kedvenceivel.

2020. április17., 06:04

A kalács túróval és csokidarabokkal is nagyon finom, bebizonyítjuk!

Egy kicsit Túró Rudi hangulata lesz ennek a finomságnak, és ha húsvétkor te is valami izgalmasat próbálnál ki, dobd össze ezt az egyszerű kalácsot!

március28., 12:52

Mustáros-juharszirupos lazac: egy isteni különlegesség hétvégére

Ettől a két extra hozzávalótól igazán különlegesek lesznek a lazacszeletek. Tálalhatod tészta mellett, de akár egy zöldfűszeres, sós gofrit összedobhatsz mellé a különlegesség kedvéért.

szeptember23., 12:52

Kalács még izgalmasabban? Rumos mazsolával és naranccsal is próbáld ki!

Ha felnőtteknek készítesz kalácsot, kóstold meg ezt a rumos-mazsolásat. Ha a rum nem a legjobb barátod, amarettóval vagy narancslikőrrel is készítheted.

március27., 10:44

Mustra