Jól elférnek ebben a fagyiban a félbehagyott táblás csokik és a jobb sorsra érdemes zacskós kekszek, nem csoda, hogy nyáron olyan gyakran elkészítjük ezt az édességet, amilyen gyakran csak lehet. A gyerekeknek jégkrémformában fagyasztva is tökéletes, a felnőtteknek akár krémlikőrrel is turmixolhatod, így lesz belőle a nyári vacsorák mellett gyors és különleges desszert.
![Ennyire nem is kell profin tálalnod.](https://kep.index.hu/1/0/3309/33090/330908/33090854_2535884_edc1274e408b1c13993ca7c55bf19007_wm.jpg)
Hozzávalók
- 3 deci habtejszín
- 2.5 deci tej
- 20 deka porcukor
- 25 deka görög joghurt
- 1 evőkanál puha vaj
- 1 tábla kekszes csokoládé apróra törve (csoki- és kekszdarabokkal is helyettesítheted)
- 1 darab vaníliarúd kikapart magjai
Elkészítés:
Verd fel a tejszínt, majd dolgozd el jól a többi hozzávalóval, és tedd a fagyigépbe. Ha pedig az nincs otthon, a masszát a csokidarabok nélkül fagyaszd egy éjszakán át, majd vágd össze, aprítógépben keverd simára, és ezek után keverd el benne a csokidarabokat.
![Minden, amit a fagyiról valaha is tudni akartál](https://kep.index.hu/1/0/2064/20644/206443/20644348_1310176_b1d6e7aad6bb6e4dac3eed2f3728e538_wm.jpg)
Hogyan készül? Miben különbözik a jégkrémtől? Lehet tőle mérgezést kapni? Most minden kérdésedre választ kaphatsz!
Tovább olvasom