Jön a nyár, egyre esélyesebb, hogy egy-egy finom, hideg vagy melegen készült gyümölcsleves kerül az asztalra a fő fogások előtt, vagy akár vacsora helyett. Ahhoz, hogy ezek a könnyen elkészíthető levesek még tartalmasabbak legyenek, ezen a héten néhány olyan levesbetétet gyűjtöttünk össze, amik új szintre emelik a klassz, nyári leveseket.
Egy jó kis mangó- vagy banánkrémleves nem is lehetne finomabb néhány szem pirított kesudióval és egy-egy nagy adag ropogós banáncsipsszel.
Nassolni is remek.Garrett Aitken
Hozzávalók
- 5 darab banán felkarikázva
- 2 darab narancs leve
- ízlés szerint cayenne-bors
- ízlés szerint barna cukor, só
- Előkészítési idő: 10 perc
- Elkészítési idő: 55 perc
Elkészítés:
Adj a banánkarikáknak negyedórát a narancslében, majd tedd őket sütőpapírra és fűszerezd be ízlés szerint. Alacsony hőfokon, 60-70 fokon szárítsd a falatokat addig a sütőben, amíg aranybarnák lesznek.
Miért görbe a banán?
Íme a válasz egy ezeréves kérdésre.
Tovább olvasom