Idén ne maradjon ki az eperszörp, mutatunk is egy egyszerű receptet!

Már kapható friss, itthoni eper, és sajnos csak néhány hetünk van arra, hogy elkészítsük vele a legfinomabb dzsemeket, krémeseket és néhány olyan különlegességet, amit ezen a héten dobtunk össze az egyik legfinomabb gyümölcsből.

Ebben az évben nem sok kifogásunk maradhatott a házi lekvárok és dzsemek elkészítésére. Ebben a szörpben tudod, mi van, semmi aroma és egészségtelen adalékanyag nem kerül bele. Az italok mellett koktélokat is készíthetsz majd ebből a szörpből, de fagyi tetején vagy mascarponéval elkeverve pohárkrémek alapjaként is nagyon finom. 

Ha még érdekesebbé tennéd, gyömbérrel vagy vaníliával ízesítsd.

Nem csak italként finom.
Nem csak italként finom.nickpo

Hozzávalók

  • 1 kiló eper
  • 5 deci víz
  • 0.6 kiló cukor
  • 1 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Főzd a vízben a felkockázott epreket 5 percig, majd egy kis lyukú szűrőn vagy egy vászonkendőn át szűrd le. A levet a cukorral és a citrommal forrald fel, szedd le a habját, majd még forrón töltsd tiszta üvegekbe. 

kapcsolódó Epres ivójoghurtok tesztje: hol itt az eper!?
Epres ivójoghurtok tesztje: hol itt az eper!?

Mint kiderült, eperből nem sok kerül a termékekbe, cukorból viszont annál inkább.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ha nem félsz, hogy rákattansz, ezt az epres-mandulás tiramisut érdemes összedobnod

Ha az eperzsákmány nem lett éppen a legtökéletesebb, legédesebb, akkor rétegezés előtt egy kevés eperszörppel vagy eperlekvárral keverd el a megvásárolt adagot, így még finomabb lesz a desszerted. Ha egy kis mandulalikőrt is adsz hozzá, sokkal izgalmasabbá varázsolhatod.

2021. május2., 12:52

Epres-balzsamecetes lekvár kakukkfűvel – ezt kend a reggeli pirítósra!

Öt különleges tavaszi és nyári dzsemet is hoztunk erre a hétre olyan ízkombinációkkal, amik nem feltétlenül megszokottak a kamrákban. Pedig érdemes egy kicsit fűszerezned a dzsemeket és lekvárokat – tökéletesek lesznek egy-egy puha kalácsszelet tetején, amerikai palacsintán sós vajjal, de akár salátaöntetekben is elférnek egy-egy kanállal a citrom és az olívaolaj mellett.

2020. május31., 06:00

Eper-vanília guba mandulásan – a tökéletes brunch desszertje

Meleg, egyszerűen összedobható és nem mindennapi, ezért alkalmas egy jó kis villásreggeli egyik fogásaként. Cukormentes változatban is készülhet, ráadásul húsmentes – haladó gourmék hidegen, egy kis natúr sajtkrémmel is próbálják ki.

2020. szeptember4., 06:04

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

február22., 10:08

Az édes eper és a sós feta remek páros, már mutatjuk is, milyen könnyen lesz belőlük isteni gás!

Minden édeskés gyümölcs nagyon finom egy-egy sós falat társaságában, erre bizonyíték ez a klassz fogás, amiben a fetát és az epret párosítottuk egy remek reggeli összedobásához. Ha épp vendégek jönnek, előételként is felszolgálhatod.

2021. április22., 10:52

Gyömbéres-gránátalmás eperleves – néhány mentás rizsgombóccal lesz az igazi

Nem kell túlgondolnod, vagy külön bevásárolnod miatta – ha épp nincs gyömbér a közelben, egy kevés Cayenne-csilivel adj extra aromákat ennek a levesnek.

2020. augusztus6., 06:04

Mustra