Bundás kenyér kolbászkrémmel, magyaros változatban

A bundás kenyér akkora klasszikus és olyan nagy kedvenc, hogy időről időre igényünk van arra, hogy egy-egy különlegesebb változatát is bemutassuk. Ha te is bővítenéd az otthoni bundásrepertoárt, figyeld e heti receptjeinket, mert izgalmas bundáskenyér-variációkkal készültünk.

Ha imádod a magyaros fogásokat, ez a kolbászkrémes bundás kenyér lehet a kedvenced. Egy nagy adag retró, ecetes lila hagymával tálald vacsorára.

Meglátjuk, hány főnek lesz elég.
Meglátjuk, hány főnek lesz elég.rilueda

Hozzávalók 2 személyre

  • 8 szelet toastkenyér
  • 4 darab tojás
  • só, bors és őrölt kömény ízlés szerint
  • 15 deka puha paraszkolbász
  • 3 deka vaj
  • 1 bögre reszelt sajt
  • 1 karika lila hagyma apróra vágva
  • 1 nagy evőkanál natúr sajtkrém
Recept idők

Elkészítés:

Vedd le a kolbász héját, majd tedd aprítógépbe a vajjal, hagymával és a natúr sajtkrémmel. Nyújtsd ki a kenyérszeleteket egy kissé sodrófával, négyet kenj meg a krémmmel, szórd meg sajttal, majd mehet mindegyikre egy másik szelet. Nyomkodd össze kissé, majd a fűszerezett, sózott tojásban forgasd meg, és forró olajban süsd készre. Haladók akár fel is tekerhetik a kinyújtott szeleteket – fogpiszkálóval megtűzve kis bundáskenyér-rolók lesznek belőle. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek