Az édes bundás kenyér egy kevés mogyorókrémmel és balzsamecetes eperrel lesz tökéletes

A bundás kenyér akkora klasszikus és olyan nagy kedvenc, hogy időről időre igényünk van arra, hogy egy-egy különlegesebb változatát is bemutassuk. Ha te is bővítenéd az otthoni bundásrepertoárt, figyeld e heti receptjeinket, mert izgalmas bundáskenyér-variációkkal készültünk.

Bátran használj egy kevés jó minőségű balzsamecetet a friss eprek mellé, nem kell belőle sok, csak egy kis kanálnyi, és mégis különleges saláta lesz belőle a reggelid mellé. Tuningold egy kevés porcukorral, friss mentával és citromfűvel, így tökéletes kísérője lesz a nutellás reggelidnek. 

Egy kis tejszínhab csak elfér már a tetején.
Egy kis tejszínhab csak elfér már a tetején.OGphoto

Hozzávalók

A salátához

  • 30 deka eper összevágva
  • 1 csapott evőkanál bazsamecet
  • 1 evőkanál porcukor
  • ízlés szerint friss citromfű és menta

A kenyerekhez

  • 4 darab vékonyra vágott, nagyobb kenyérszelet
  • 4 evőkanál mogyorókrém
  • 4 teáskanál eperlekvár
  • 3 darab tojás
  • 0.5 deci tejszín
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el egymással a saláta hozzávalóit, majd tedd a hűtőbe, amíg a kenyerek elkészülnek. 

Két kenyeret kenj meg vékonyan a lekvárral, a másik kettőt vékonyan a mogyorókrémmel, majd borítsd össze őket vegyesen és nyomd össze kissé. Ha ezzel megvagy, forgasd meg a tojásos, sóval, cukorral ízesített tejszín keverékében, süsd ki a bundáskenyér-szendvicseket a forró olajban, majd tálald mellé a salátát. 

Luxusreggeli: töltött bundás kenyér Luxusreggeli: töltött bundás kenyér

Igazi luxusreggeli ráérősöknek és fogyókúraelleneseknek, plusz tuti tipp, ha utálja az égett olajszagot.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Lehet a bundás kenyér is különleges: fahéjjal, tejszínnel és naranccsal

Ha az epret jobban szereted, abból is készíthetsz egy savanykás ragut a tepsiben sült bundás kenyér mellé.

2020. április25., 06:00

Próbáld ki a kedvenced isteni, egészséges változatban: csircseriborsó-nutella

A semleges csicseriborsó jó alap minden édes és sós fogáshoz – ez a kakaós krém is jó kis krémes textúrát kap tőle.

2020. február13., 12:00

Van élet a mákos után: nutellás-mogyorós guba egyszerűen

Desszertként és hétvégi napindítóként is tökéletes ez a guba, ami percek alatt elkészül, és már nem is kell más hozzá, csak egy hosszú kávé vagy egy matcha latte. Majd az ebéden megspóroljuk azt a néhány millió kalóriát, amit elfogyasztunk ezzel az abbahagyhatatlan változattal.

2020. szeptember5., 06:04

Így készítsd a bundás kenyeret vegán változatban úgy, hogy igazán finom legyen

A bundás kenyér akkora klasszikus és olyan nagy kedvenc, hogy időről időre igényünk van arra, hogy egy-egy különlegesebb változatát is bemutassuk. Ha te is bővítenéd az otthoni bundásrepertoárt, figyeld e heti receptjeinket, mert izgalmas bundáskenyér-variációkkal készültünk.

2020. május1., 06:00

Ha szereted a különlegességeket: bundás kenyér sós karamellel és narancsos tejszínhabbal

Még hogy egy adag gyors bundás kenyér nem lehet elegáns, menő hozzávalója egy jó kis villásreggelinek!

2020. május1., 06:00

Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és emmentálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

2022. február13., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek