Bátran használj egy kevés jó minőségű balzsamecetet a friss eprek mellé, nem kell belőle sok, csak egy kis kanálnyi, és mégis különleges saláta lesz belőle a reggelid mellé. Tuningold egy kevés porcukorral, friss mentával és citromfűvel, így tökéletes kísérője lesz a nutellás reggelidnek.
Hozzávalók
A salátához
- 30 deka eper összevágva
- 1 csapott evőkanál bazsamecet
- 1 evőkanál porcukor
- ízlés szerint friss citromfű és menta
A kenyerekhez
- 4 darab vékonyra vágott, nagyobb kenyérszelet
- 4 evőkanál mogyorókrém
- 4 teáskanál eperlekvár
- 3 darab tojás
- 0.5 deci tejszín
- 1 mokkáskanál só
- 1 teáskanál cukor
Elkészítés:
Keverd el egymással a saláta hozzávalóit, majd tedd a hűtőbe, amíg a kenyerek elkészülnek.
Két kenyeret kenj meg vékonyan a lekvárral, a másik kettőt vékonyan a mogyorókrémmel, majd borítsd össze őket vegyesen és nyomd össze kissé. Ha ezzel megvagy, forgasd meg a tojásos, sóval, cukorral ízesített tejszín keverékében, süsd ki a bundáskenyér-szendvicseket a forró olajban, majd tálald mellé a salátát.