Az édes bundás kenyér egy kevés mogyorókrémmel és balzsamecetes eperrel lesz tökéletes

A bundás kenyér akkora klasszikus és olyan nagy kedvenc, hogy időről időre igényünk van arra, hogy egy-egy különlegesebb változatát is bemutassuk. Ha te is bővítenéd az otthoni bundásrepertoárt, figyeld e heti receptjeinket, mert izgalmas bundáskenyér-variációkkal készültünk.

Bátran használj egy kevés jó minőségű balzsamecetet a friss eprek mellé, nem kell belőle sok, csak egy kis kanálnyi, és mégis különleges saláta lesz belőle a reggelid mellé. Tuningold egy kevés porcukorral, friss mentával és citromfűvel, így tökéletes kísérője lesz a nutellás reggelidnek. 

Egy kis tejszínhab csak elfér már a tetején.
Egy kis tejszínhab csak elfér már a tetején.OGphoto

Hozzávalók

A salátához

  • 30 deka eper összevágva
  • 1 csapott evőkanál bazsamecet
  • 1 evőkanál porcukor
  • ízlés szerint friss citromfű és menta

A kenyerekhez

  • 4 darab vékonyra vágott, nagyobb kenyérszelet
  • 4 evőkanál mogyorókrém
  • 4 teáskanál eperlekvár
  • 3 darab tojás
  • 0.5 deci tejszín
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el egymással a saláta hozzávalóit, majd tedd a hűtőbe, amíg a kenyerek elkészülnek. 

Két kenyeret kenj meg vékonyan a lekvárral, a másik kettőt vékonyan a mogyorókrémmel, majd borítsd össze őket vegyesen és nyomd össze kissé. Ha ezzel megvagy, forgasd meg a tojásos, sóval, cukorral ízesített tejszín keverékében, süsd ki a bundáskenyér-szendvicseket a forró olajban, majd tálald mellé a salátát. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek