Ha szereted a különlegességeket: bundás kenyér sós karamellel és narancsos tejszínhabbal

A bundás kenyér akkora klasszikus és olyan nagy kedvenc, hogy időről időre igényünk van arra, hogy egy-egy különlegesebb változatát is bemutassuk. Ha te is bővítenéd az otthoni bundásrepertoárt, figyeld e heti receptjeinket, mert izgalmas bundáskenyér-variációkkal készültünk.

Még hogy egy adag gyors bundás kenyér nem lehet elegáns, menő hozzávalója egy jó kis villásreggelinek!

Egy kis narancsos tejszín dobja fel.
Egy kis narancsos tejszín dobja fel.Fotó: OksanaKiian

Hozzávalók:

A kenyerekhez

  • 4 nagyobb szelet kenyér vagy kalács
  • 1 deci tejszín
  • 3 darab tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 4 evőkanál olaj

A tetejére

  • 2 deci habtejszín
  • 1 darab bionarancs héja
  • 1 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál
  • 1 kis pohár tejszín
  • 1 nagy teáskanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a tojást és a tejszínt alaposan egymással, ízesítsd sóval és cukorral, majd forgasd meg benne a kenyérszeleteket és a zsiradékok keverékében süsd ki. 

A tejszínt a cukorral verd fel, utána ízesítsd a narancshéjjal. Tedd fel kis lángon a cukrot, és ha elolvadt, mehet hozzá a vaj, majd egy kevés meleg tejszín és a só is. Ezzel locsold meg a kész kenyereket, majd tálald a tejszínhabbal a tetején. 

Tisztázzuk végre: árt a tojás az egészségünknek vagy nem?
Tisztázzuk végre: árt a tojás az egészségünknek vagy nem?

Sokáig koleszterinmumus volt, aztán ezt cáfolták, aztán megint kiderítették, hogy rizikós, aztán... Hol az igazság tojásügyben?

Tovább »

Még több recept

Azt hitted, banánnal nem készülhet isteni csatni?

Csirke és rizs kombinációján például remek ez a különleges mártásféle, amit sült sajtokkal is érdemes kipróbálnod. Ha szereted a banánt, és mindent, ami eltér a hagyományostól, adj egy esélyt neki.

szeptember17., 06:04

Ezt a német almás sütit kezdőként is simán bevállalhatod

Ha van otthon pár olyan alma, amely már nem teljesen ép, akkor lépnek színre a sütik, kompótok, almaszószok és gyümölcsös-majonézes saláták, amikben klasszul elférnek a nem éppen tökéletesre faragott darabok is.

szeptember17., 06:04

Ne ijedj meg a különleges alapanyagoktól: fűszeres kuglóf ciderrel

Nincs az a cider, amit ne lehetne elfogyasztani, ha másképp nem, hát egy klassz desszert egyik fontos alapanyagaként.

szeptember20., 06:04

Nem csak édességekben finom – őszi kínai szilvás csirke

Ha van egy rakás szilva otthon, el ne pazarold az egészet lekvárra – simán készülhetnek belőle főételek és különleges sütik is, amikből ezen a héten meg is mutatjuk a kedvenceinket.

szeptember16., 06:04

Még egy almás süti őszre, ezúttal karamelldarabokkal

Karamelldarabokkal dobtuk fel ezt az egyszerű sütit, mert tudjuk, milyen jó barátok, és ha hétvége lenne, még egy kis krémsajtos sóskaramell-öntetet is készítenénk a szeletekre. Mivel hétköznap készült, így maradt az expressz változat, de szerencsére abban sem kellett csalódnunk.

szeptember19., 06:04

Körtelekvárral és sós vajjal a legfinomabb ez a gyömbéres süti

Akár néhány darab körtéből is összedobhatsz egy-egy adag csatnit vagy lekvárt, és ha csak akkora adag, hogy nem marad belőle télre, akkor legalább nem kell aggódnod azon, meddig áll el. Ehhez az egyszerű sütihez épp illik is a jó kis körtés dzsem, amiből nem érdemes kihagynod a fűszereket sem. A csillagánizs, a vanília és akár egy kevés citromhéj is jól illik mellé.

szeptember19., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.