Ha szereted a különlegességeket: bundás kenyér sós karamellel és narancsos tejszínhabbal

A bundás kenyér akkora klasszikus és olyan nagy kedvenc, hogy időről időre igényünk van arra, hogy egy-egy különlegesebb változatát is bemutassuk. Ha te is bővítenéd az otthoni bundásrepertoárt, figyeld e heti receptjeinket, mert izgalmas bundáskenyér-variációkkal készültünk.

Még hogy egy adag gyors bundás kenyér nem lehet elegáns, menő hozzávalója egy jó kis villásreggelinek!

Egy kis narancsos tejszín dobja fel.
Egy kis narancsos tejszín dobja fel.OksanaKiian

Hozzávalók:

A kenyerekhez

  • 4 nagyobb szelet kenyér vagy kalács
  • 1 deci tejszín
  • 3 darab tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 4 evőkanál olaj

A tetejére

  • 2 deci habtejszín
  • 1 darab bionarancs héja
  • 1 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál
  • 1 kis pohár tejszín
  • 1 nagy teáskanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a tojást és a tejszínt alaposan egymással, ízesítsd sóval és cukorral, majd forgasd meg benne a kenyérszeleteket és a zsiradékok keverékében süsd ki. 

A tejszínt a cukorral verd fel, utána ízesítsd a narancshéjjal. Tedd fel kis lángon a cukrot, és ha elolvadt, mehet hozzá a vaj, majd egy kevés meleg tejszín és a só is. Ezzel locsold meg a kész kenyereket, majd tálald a tejszínhabbal a tetején. 

kapcsolódó Tisztázzuk végre: árt a tojás az egészségünknek vagy nem?
Tisztázzuk végre: árt a tojás az egészségünknek vagy nem?

Sokáig koleszterinmumus volt, aztán ezt cáfolták, aztán megint kiderítették, hogy rizikós, aztán... Hol az igazság tojásügyben?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Az epres francia pirítós töltött változata a legjobb reggeli, ha te is édesszájú vagy

Nem túl időigényes fogás, de éppen elég elegáns arra az esetre is, ha egy brunch kerekedik nálatok, ahol néhány szokatlan fogással dobnád fel a menüsort.

szeptember21., 10:24

Ezt a gyors reggeli kolbászos casserole-t a legválogatósabbak is szeretni fogják

Csak dobd egy jénaiba a hozzávalókat – szinte ennyi a receptje ennek a remek reggeli fogásnak, amit akkor is jó ötlet elkészíteni, ha épp vendégeid vannak, hiszen akár egy kis jénaiban, akár egy hatalmas tepsiben összedobható. Friss kalácsszeletekkel tálald, ezek édeskés íze remekül illik a kolbászfalatok fűszerességéhez.

szeptember20., 10:24

Ez a red velvet gofri citromos-vaníliás sajtkrémmel lesz igazán finom

A „redvelvetség” nagyjából annyit tesz, hogy ételszínezékkel vagy akár céklalével vörösre fested a gofrikat, amik ettől sokkal izgalmasabbá válnak. A krém csak natúr sajtkrém, porcukor és citrom keveréke, de a citromnak a héja is kelleni fog, így legjobb, ha kezeletlent választasz belőle.

szeptember23., 10:24

Rizses hús új szinteken: krémes, rizses csirkeegytál

Még egy remek rizses fogás, amiben az a legjobb, hogy nagyon könnyen elkészítheted belőle saját specialitásod a kedvenc hozzávalóiddal. Maradékmentésre is remek, ha épp gomba van otthon, abból is kerülhet bele, de nem lesz rosszabb a borsótól vagy a reszelt sajttól sem.

szeptember24., 12:52

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

szeptember19., 12:52

Ha már unod a csirke-rizs kombót, próbáld ki ezt a klassz csirkebiryanit!

Római tálban a legfinomabb ez a remek indiai fogás, ami még mindig csirke és rizs, csak éppen egy sokkal különlegesebb formában tálalva.

szeptember24., 10:24

Mustra