Hogyan gondoskodhatok a kutyámról, ha kórházba kerülök?

Sokféle vészhelyzettel szembesülhetünk a koronavírus-járványtól függetlenül is, ami arra kényszerít, hogy akár napokra kórházba vonuljunk. Vannak, akik számára ilyen esetben nincs szükség nagy újratervezésre, hiszen a család többi tagja zavartalanul tudja menedzselni a mindennapokat, ellátják a gyerekeket és gondoskodnak a kutyáról, azok viszont, akik egyedül élnek, további nehézségekkel néznek szembe.

Szerencsére egy ilyen helyzetre bizonyos mértékben fel lehet készülni előre. Ha barát vagy távolabbi családtag gondoskodik majd a kutyáról, érdemes előre összeismerkedniük, hogy élesben már könnyebben menjen a barátkozás. Előfordulhat olyan eset is, amikor egy teljesen idegen emberrel kell megoldanunk a kutyánk ellátását. Már több egyesületnél is jelezhetjük, ha önkéntesek segítségére van szükségünk.

Mindegy, hogy egy barátunk vagy egy állatvédő egyesület önkéntese lesz az, aki a kórházi tartózkodásunk ideje alatt gondoskodik majd négylábú kedvencünkről, hatalmas segítség lehet neki, ha az állat mindennapos rutinjáról készítünk egy jegyzetet. Érdemes leírni minden olyan információt, ami lehet, hogy nekünk már természetes, de az átmeneti időszakban nagyban megkönnyíti a kutya és a gondozója életét is. És hogy még mivel segíthetjük az újdonsült gondozó munkáját? Erről kérdezte Miló Viktória Márton Attilát, a Kutyás Újságírók Világszövetségének alelnökét.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek