El ne menjen már mellettünk a spárgaszezon: egyszerű kenyér spárgával és szarvasgombával

Ez a spárgaszezon is ideért, még ha nem is talált minket úgy, mint tavaly. Nekünk viszont nincs okunk megfeledkezni róla, így erre a hétre olyan spárgás finomságokat gyűjtöttünk, amik egy kicsit különlegesebbek megszokott és jól ismert receptjeinknél.

Ez a kenyér valami olyasmi, amit nem kell túlságosan megpakolni feltétekkel, elég egy kevés puha vaj, esetleg néhány vékony szelet sonka, és tökéletes vacsora lesz az egészből.

Sült fokhagymával is készítheted.
Sült fokhagymával is készítheted.lauraag

Hozzávalók

  • 45 deka liszt
  • 3 deci friss langyos víz
  • 2.5 deka élesztő
  • 20 deka apróra vágott spárga
  • 1 evőkanál szarvasgombás olaj
  • 1 nagy evőkanál cukor
  • 8 gramm
  • 2 evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd fel a vízben a cukorral az élesztőt, közben a forró olajon puhítsd meg a spárgát. 

Ha ezzel megvagy, dagaszd ki jól az összes alapanyagot, a végén a spárgát is add hozzá, dolgozd bele, majd hagyd meleg helyen pihenni egy órán át. 

Ha ezzel megvagy, egy kicsit gyúd át és formázd a kenyeret, vagdosd be a tetejét, és legalább egy fél órát adj még neki sütés előtt. Ha szépen megdagadt, süsd meg 190 fokon egy olyan sütőben, aminek aljába előzőleg egy vízzel tel tepsit is tettél. 

 

Hogy vegyünk jó spárgát? Hogy vegyünk jó spárgát?

És ha már megvan, mit lehet vele kezdeni?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Sült spárga baconös házi majonézzel – egy szelet pirítós elég mellé

Egy szuper snack, ami akár gyors vacsora vagy ebéd is lehet, ha éppen nincs kedved sokáig a konyhában szobrozni azért, hogy valami finomat készíts. Egy kevés citrommal, rózsaborssal és csilivel még pikánsabb lesz.

2021. április20., 10:44

Szarvasgombaolajjal még izgalmasabb lesz ez a pofonegyszerű, sütőporos kenyér

Nem kell bele sok a szarvasgombás hangulatból, egy kis adagtól is remek aromája lesz a kenyérszeleteknek. Elég a tetejére egy kevés parmezános vagy snidlinges fűszervaj, és el is készült az elegáns és szuper egyszerű reggeli.

2021. február19., 06:00

Ezt a sütőtökös kenyeret imádni fogod a reggeli tejeskávéd mellett

Nem túl édes, nem is sós, egy kevés vajjal, szilvalekvárral, de akár napon szárított sonkaszeletek mellett is tökéletes. Ha nem fogy el, szeletenként fagyaszd le, és fogyasztás előtt néhány órával vedd ki a fagyasztóból.

2020. október24., 06:04

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek