Így készül a tökéletes házi pita

Ha te is azok közé tartozol, akiknek sikerült elég lisztet beszereznie a bezártságban töltött napok átvészelésére, akkor jól jöhet még néhány tipp, amire felhasználhatod a kenyérsütésen kívül. Ebben segítünk ezen a héten.

Csak csíkozz fel mellé néhány szelet húst, vágj össze zöldségeket, keverj egy kis fokhagymás-joghurtos öntetet, és máris kész a házi gírosz, amit a család minden tagja a saját ízlése szerint tölthet meg.

Húsosan, de hummusszal és falafellel is finom.
Húsosan, de hummusszal és falafellel is finom.gkrphoto

Hozzávalók

  • 50 deka liszt
  • 1 teáskanál
  • 2 deka friss élesztő
  • 4 deci langyos víz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 csapott evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a vízben a cukrot és az élesztőt, és adj neki 10 percet, hogy felfusson. Ha ezzel megvagy, dolgozd el alaposan egymással a pita összes hozzávalóját, és dagaszd legalább 10 percen át. Keleszd addig meleg helyen, amíg a tészta duplájára nő, majd formázz belőle kis golyókat, és azoknak is adj legalább negyedórát. 

Melegítsd elő a sütőt minimum 220-250 fokra, nyújtsd ki a pitákat úgy félcentisekre, majd mehetnek a sütőbe, ahol mindkét oldaluk kapjon néhány percet attól függően, hogy mennyire szeretnéd puhára vagy ropogósra.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek