Jöhet egy nagy adag olasz gnocchi ebédre? Mutatjuk az egyszerű alapreceptet!

Ha te is azok közé tartozol, akiknek sikerült elég lisztet beszereznie a bezártságban töltött napok átvészelésére, akkor jól jöhet még néhány tipp, amire felhasználhatod a kenyérsütésen kívül. Ebben segítünk ezen a héten.

Egy nagy adag parmezánnal is tökéletes, de készítheted tökkel, spenótosan, és keverheted paradicsomszósszal, sült baconkockákkal vagy sűrű, tejes mártásokkal is – a gnocchi jó alap minden olaszos ételhez és a legtöbb olyanhoz is, amihez tésztát használnál.

Tejszínesen és paradicsomosan is finom.
Tejszínesen és paradicsomosan is finom.Glasshouse Images

Hozzávalók

  • 20 deka liszt
  • 1 kis kanál
  • 70 deka burgonya megfőzve, áttörve
  • 1 nagyobb darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el alaposan lágy tésztává a hozzávalókat, és nyújts belőle hosszabb rudakat, mintha csak nudlit készítenél. Vágd kisebb, 2-3 centis darabokra, formázd kis gömbökké, majd ha szeretnéd, egy villa külső felén formázd jellegzetes, gnocchi alakúra. Tökkel, parmezánnal, spenóttal, olasz fűszerekkel és szarvasgombaolajjal ízesítheted. Lobogó, sós vízben főzd készre néhány perc alatt. 

Mi az a BL? Mi az az 55?  - Lisztiránytű a Díványon Mi az a BL? Mi az az 55? - Lisztiránytű a Díványon

Rizikósabbak a teljes kiőrlésű lisztek? És ha igen, mennyire? És azt tudtad, hogy az otthoni kenyérsütésre a BL55-ös lisztek alkalmatlanok?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Paradicsomos rizottó: csirkés húsgolyókkal még tartalmasabb

Ha te is szereted az olasz konyhát, és most valami újat is kipróbálnál a tészták és a pizza után, ezt a remek, fűszeres rizst próbáld ki! Készíts belőle darált húsból bazsalikomos húsgolyókat egy nagy adag tejbe áztatott kalácsszelettel, és ezekből tálalj néhányat a tetején.

2021. szeptember25., 11:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Gyors Cacio e pepe – a legegyszerűbb olasz recept estére

Amikor valami gyors finomság kell, az egyik legegyszerűbb olasz étel biztosan megmenti az estét. Ha pedig ennek az őszi változatát készítjük, akkor tésztaszószként mascarponéval elkevert sütőtökpürét is adunk hozzá. Remekül illik a parmezán és a bors duójához.

2021. október10., 11:20

Tökös-narancsos gnocchi zöld borssal és sonkával

A napon szárított sonkából 4 főre is elég belőle 7-10 deka, mert ez a nagyon aromás finomság vékony csíkokra vágva is van annyira izgalmas, hogy ilyen kis mennyiségben is feldobja a házi gnocchikat. Tök helyett burgonyával vagy batátával is készülhet, mindenképpen költségkímélő négyfős vacsora lesz a végeredmény.

2020. augusztus29., 06:04

Gnocchi kéksajttal és gombával – vega különlegesség, amit friss zellerrel dobtunk fel

Ha te magad készítesz hozzá sütőtökös vagy édesburgonyás gnocchit, akkor lesz a legfrissebb és legfinomabb. Ha most nincs ennyi időd az ebédre, vásárolj előre elkészített változatot – a kéksajt remekül feldobja majd.

2021. július14., 12:52

Olasz húskenyér – szendvicsekben és nyári főzelékek mellett is tökéletes

Egy gyors húskenyér, amiben helyet kaptak kedvenc olasz fűszereid, és ha van még 10 perced, egy nagy adag reszelt sajtot is olvassz a tetejére. Paradicsomos tésztával és saláta mellett is remek.

2021. július30., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek