Jöhet egy nagy adag olasz gnocchi ebédre? Mutatjuk az egyszerű alapreceptet!

Ha te is azok közé tartozol, akiknek sikerült elég lisztet beszereznie a bezártságban töltött napok átvészelésére, akkor jól jöhet még néhány tipp, amire felhasználhatod a kenyérsütésen kívül. Ebben segítünk ezen a héten.

Egy nagy adag parmezánnal is tökéletes, de készítheted tökkel, spenótosan, és keverheted paradicsomszósszal, sült baconkockákkal vagy sűrű, tejes mártásokkal is – a gnocchi jó alap minden olaszos ételhez és a legtöbb olyanhoz is, amihez tésztát használnál.

Tejszínesen és paradicsomosan is finom.
Tejszínesen és paradicsomosan is finom.Glasshouse Images

Hozzávalók

  • 20 deka liszt
  • 1 kis kanál
  • 70 deka burgonya megfőzve, áttörve
  • 1 nagyobb darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el alaposan lágy tésztává a hozzávalókat, és nyújts belőle hosszabb rudakat, mintha csak nudlit készítenél. Vágd kisebb, 2-3 centis darabokra, formázd kis gömbökké, majd ha szeretnéd, egy villa külső felén formázd jellegzetes, gnocchi alakúra. Tökkel, parmezánnal, spenóttal, olasz fűszerekkel és szarvasgombaolajjal ízesítheted. Lobogó, sós vízben főzd készre néhány perc alatt. 

Mi az a BL? Mi az az 55?  - Lisztiránytű a Díványon Mi az a BL? Mi az az 55? - Lisztiránytű a Díványon

Rizikósabbak a teljes kiőrlésű lisztek? És ha igen, mennyire? És azt tudtad, hogy az otthoni kenyérsütésre a BL55-ös lisztek alkalmatlanok?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Olívás-articsókás csirke olasz hangulatban

Egy nagy adag házi tészta és egy gyors, vajas pirítós mellett egyaránt remek ez a klassz fogás, amivel nyáron és a téli hónapokban is sikert arathatsz.

2021. július8., 10:44

Ez a gyors gombaragu egy adag pasztinákkal készült gnocchi mellett lesz a legfinomabb

Nemcsak gnocchi mellett, de melegszendvics és tészta tetején is remek ez a ragu. A jó minőségű sajtoktól és a vajtól lesz igazán klassz aromája, ha pedig variálni szeretnéd, bazsalikom helyett friss tárkonyt, majoránnát vagy petrezselymet is használhatsz.

2021. február14., 06:00

Sütőben sült tejszínes gnocchi brokkolival és paradicsommal

Olasz hangulatúra sikerült ez a gyors fogás, ami ráadásul költséghatékony is lehet, ha házi gombócokkal készül és napon szárított, otthon készült paradicsom kerül bele.

2021. augusztus23., 12:52

Gyors Cacio e pepe – a legegyszerűbb olasz recept estére

Amikor valami gyors finomság kell, az egyik legegyszerűbb olasz étel biztosan megmenti az estét. Ha pedig ennek az őszi változatát készítjük, akkor tésztaszószként mascarponéval elkevert sütőtökpürét is adunk hozzá. Remekül illik a parmezán és a bors duójához.

2021. október10., 11:20

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek