Gyors Cacio e pepe – a legegyszerűbb olasz recept estére

Amikor valami gyors finomság kell, az egyik legegyszerűbb olasz étel biztosan megmenti az estét. Ha pedig ennek az őszi változatát készítjük, akkor tésztaszószként mascarponéval elkevert sütőtökpürét is adunk hozzá. Remekül illik a parmezán és a bors duójához.

Sem a zsálya-, sem a rozmaring nem rontja el, de még a friss bazsalikom sem.
Sem a zsálya-, sem a rozmaring nem rontja el, de még a friss bazsalikom sem.instamatics

Hozzávalók 2 személyre:

  • ízlés szerint só és frissen tört fekete bors
  • 1 nagy ek. puha vaj
  • 10 deka pecorino lereszelve
  • 10 deka parmezán lereszelve
  • 2 adag gnocchi
Recept idők

Elkészítés:

Lobogó, sós vízben főzd készre a gnocchit nagyjából 10 perc alatt. Közben melegítsd fel a vajat, add hozzá a borsot, majd ebben forgasd meg a minigombócokat. Ehhez már csak a sajtokat kell hozzáadnod, és egy fél merőkanálnyit a tészta főzőlevéből. Keverd el alaposan, és ha a krémes szósz bevonta a gnocchikat, már tálalhatod is.

kapcsolódó Teszt: Mennyi sajt van a lapkasajtban? És van, amelyik ehető?
Teszt: Mennyi sajt van a lapkasajtban? És van, amelyik ehető?

Merthogy sajtnak nem sajt, az tuti. Megint vásárra vittük miattad az ízlelőbimbóinkat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gnocchi kéksajttal és gombával – vega különlegesség, amit friss zellerrel dobtunk fel

Ha te magad készítesz hozzá sütőtökös vagy édesburgonyás gnocchit, akkor lesz a legfrissebb és legfinomabb. Ha most nincs ennyi időd az ebédre, vásárolj előre elkészített változatot – a kéksajt remekül feldobja majd.

július14., 12:52

Sütőben sült tejszínes gnocchi brokkolival és paradicsommal

Olasz hangulatúra sikerült ez a gyors fogás, ami ráadásul költséghatékony is lehet, ha házi gombócokkal készül és napon szárított, otthon készült paradicsom kerül bele.

augusztus23., 12:52

Heti tunkolós: tejszínes marharagu jó sok fűszerrel és olvadt sajttal

Pofonegyszerű és isteni ragu készült a boszorkánykonyhánkban, amit frissen kifőtt tészta tetején, tortillalapokba töltve, de még egy remek sloppy joe burgerben is bevethetsz. Ha marad belőle, kisebb, jól zárható zsacskókban vagy dobozokban akár le is fagyaszthatod, mert kiolvadás után sem lesz semmi baja. Ha pedig csak egy nagy kalácsszelettel tunkolod ki a tányérból, úgy is remek fogás lesz belőle.

október20., 09:24

Dupla csokis cukkinimuffinok – ezen egyáltalán nem érzed majd a zöldség ízét

Az a legjobb benne, hogy remekül fog működni kedvenc cukorhelyettesítőddel is. Agavéval és édesítővel készítve is ugyanaz a remek tészta marad, csak arra vigyázz, hogy a sót és a kis adag, akár koffeinmentes kávét ne hagyd ki belőle, mert ezektől lesz igazán finom. Torta- és muffinformában megsütve is remekül sikerül majd.

október20., 11:24

Ezt az őszi zabkását a mézeskalács aromáival és kandírozott naranccsal dobtuk fel

Ahogy van a zabkásáknak hideg, nyári, hűtőben készült változata, úgy akad néhány téli hangulatú is közöttük. Ezek egyikét mutatjuk most be, nagyon kiemelve, hogy cukor helyett akár mézet, vagy agávét is használhatsz, mert egyik édesítőalternatíva sem rontja majd el remek, sűrű állagát.

október22., 12:52

Darált húsos tészta brokkolival és mandulával

Ha nálad is akad éppen annyi darált hús, amiből már nem lenne két teljes adag ragu, dobd fel egy nagy adag, egészséges, párolt brokkolival! Nemcsak vitaminokban, de ízekben is sokkal gazdagabb lesz a végeredmény.

október23., 09:24

Mustra