Paradicsomos rizottó: csirkés húsgolyókkal még tartalmasabb

Ha te is szereted az olasz konyhát, és most valami újat is kipróbálnál a tészták és a pizza után, ezt a remek, fűszeres rizst próbáld ki! Készíts belőle darált húsból bazsalikomos húsgolyókat egy nagy adag tejbe áztatott kalácsszelettel, és ezekből tálalj néhányat a tetején.

Pecorino sajttal a legfinomabb.
Pecorino sajttal a legfinomabb.Angelafoto

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre rizottórizs
  • 2.5 bögre alaplé
  • 2 ek. vaj
  • ízlés szerin só, bors, oregánó
  • 10 deka aszalt paradicsom apróra vágva
  • ízlés szerint friss bazsalikom és reszel pecorino a tetejére
  • 1 mk barna cukor
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 1 nagy ek. mascarpone
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a rizst a vaj felében, majd lassan adagolva az alaplevet puhítsd meg, folyamatos keverés mellett. 

Ha már krémes, zárd le a lángot alatta, add hozzá a paradicsompürét, mascarponét, a vaj másik felét, és adj neki 5 percet fedő alatt. Keverd meg újra, majd tálald a sajttal és friss bazsalikommal a tetején.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek