5 klassz recept, ami segít, hogy még több ómega-3 jusson a szervezetedbe

Az ómega-3 a tengeri halakban fordul elő jelentős mennyiségben, és ha a legtökéletesebben szeretnénk étkezni, hetente minimum három alkalommal kellene fogyasztanunk olyan ételeket, amik tartalmazzák. Ebben segít e heti recept-összeállításunk, amiben 5 olyan kedvencünket gyűjtöttük össze, amik tele vannak ómega-3-mal.

Az ómega-3 zsírsavaknak több olyan tulajdonságuk van, amelyek segítenek az egészségünk megőrzésében: csökkentik a vér koleszterinszintjét, így ezzel együtt mérséklik az érelmeszesedés és a szívinfarktus kialakulásának kockázatát, segítik a magzat fejlődését, csökkentik a koraszülés előfordulását, és a csecsemők fejlődésére is jótékonyan hatnak. Nem is maradt más dolgunk, csak minél többet enni belőle.

lazac olyasmi, ami egy kis fokhagymás olajban kisütve is tökéletes, hát még ha egy kis vaj és citromlé is kerül mellé! Ha ennél a hagyományos változatnál is különlegesebbet szeretnél, készítsd egzotikus, kókuszos szósszal és vörös lencsével.

Íme a kaviáros reggelitipp, amiből ha kis falatkákat készítesz, akár vendégváróként is tálalhatod. 

Egyik kedvenc makrélás vacsoránkat hoztuk el, ami amellett, hogy pillanatok alatt összedobható, még abban is segít, hogy egy kicsit több ómega-3 jusson a szervezetünkbe. 

Ez a tofu klasszul elfér zöldséges egytálételekben egy kis szójaszósszal vagy halszósszal, de saláták tetején is biztosítja az extra fehérjét.

Ha már unod a hagyományos görög- és cézársalátákat, próbáld ki ezt az epres-sajtosat, amit olajos magvakkal tehetsz még tartalmasabbá. Ha még több ómega-3-at gyűjtenél be, egy szelet tengeri halat is grillezz mellé! 

Oszd meg másokkal is!
Mustra