Pont elég vacsorára: sárgaborsó-krémleves kolbászmorzsával

A sárgaborsó lassan szívódik fel, és nem hirtelen emeli meg a vércukorszintet, ezzel teltségérzetet biztosít, és szerepet játszik a cukorbetegség megelőzésében is. Ebben a magyaros levesben ráadásul menzahangulata sincs.

Magas rosttartalmának köszönhetően hozzájárul az emésztőrendszer egészségéhez, elősegíti az emésztést, mellette csökkenti a koleszterinszintet is. Naná, hogy nem hagytuk teljesen egészségesen – egy kis kolbászmorzsa segít abban, hogy a leves még finomabb és izgalmasabb legyen.

Hát ez még látványra sem utolsó.
Hát ez még látványra sem utolsó.Fotó: Olha_Afanasieva

Hozzávalók 2 személyre:

  • 3 gerezd összetört fokhagyma
  • 1 nagy fej felapírtott vöröshagyma
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 30 deka sárgaborsó
  • alaplé
  • 2 deci tejszín
  • csilis vagy fokhagymás olaj a tetejére (elhagyható)
  • 8 deka füstölt kolbász apróra vágva
  • 1 nagyobb darab felkockázott burgonya
  • só, őrölt kömény és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg egy kissé a kolbászt, majd kanalazd ki a darabokat a serpenyőből. Forrósítsd fel benne a vajat, arra dobd a hagymákat, és pirítsd néhány percig. Ezek után adj két percet a sárgaborsónak és a burgonyának is, majd öntsd fel az alaplével, és főzd kis lángon, fedő alatt 20 percen át. Add hozzá a tejszínt, keverd krémesre botmixerrel, majd fűszerezd ízlés szerint. A kolbászkockákkal tálald, de jól áll neki a friss snidling, a tejföl és rajta egy adag füstölt paprika is.

Így készül a tökéletes házikolbász
Így készül a tökéletes házikolbász

Mi a pontos recept? Mire figyelj disznóvágás során?

Tovább »

Még több recept

Négysajtos sült karfiol

Ha nem foglalkoznál túl sokat a vacsorával, csak főzz egy nagy adag karfiolt és pirítsd rá kedvenc sajtjaid, akár egy nagy adag házi morzsa társaságában. Akár húsmentes vacsoraként is tökéletes.

június12., 11:24

Egészséges mártogatós vagy reggeli kenyérfeltét: vöröslencse-krém rózsaborssal és szarvasgombával

Szuper ez a mártogatós szendvicsekhez, húsok mellé, de akár zöldségeket és csipszeket is tunkolhatsz bele, ha már unod a hummuszt, vagy épp van otthon egy adag vörös lencse.

2020. január30., 09:20

Egy kedvencünk új formában: póréhagymás-kurkumás édesburgonya-krémleves

Egy kis póréhagymát is adtunk ehhez a leveshez, ami nemcsak klassz ízekkel tuningolta fel, hanem hasznos hozzávalókkal is.

2020. április19., 06:04

Csirkemáj almás salátával és fekete ribizlis öntettel – egy különlegesség a hagyományos alapanyagból

Ha te is imádod a májat, de a resztelt változatnál valami izgalmasabbat is készítenél, ezt a salátát dobd össze!

június14., 10:24

Ha valami különleges előételt vagy snacket készítenél, ezt a chorizotapast próbáld ki!

Ez a tapas klasszul kihasználja a chorizo füstös ízét. Csak egy kevés kenyérre, néhány szelet Manchego sajtra és egy pohár vörösborra van szükséged a tökéletes végeredményhez.

2020. november11., 06:04

Mexikói vegán saláta

Ha ezt a gazdag salátát elkészíted, nem is kell sokat gondolkodnod azon, milyen húst tálalj mellette, mert egy natúr vagy fokhagymás csirkecomb is bőven elég lesz az ízkavalkád mellett.

június12., 10:24

Mustra