Pont elég vacsorára: sárgaborsó-krémleves kolbászmorzsával

A sárgaborsó lassan szívódik fel, és nem hirtelen emeli meg a vércukorszintet, ezzel teltségérzetet biztosít, és szerepet játszik a cukorbetegség megelőzésében is. Ebben a magyaros levesben ráadásul menzahangulata sincs.

Magas rosttartalmának köszönhetően hozzájárul az emésztőrendszer egészségéhez, elősegíti az emésztést, mellette csökkenti a koleszterinszintet is. Naná, hogy nem hagytuk teljesen egészségesen – egy kis kolbászmorzsa segít abban, hogy a leves még finomabb és izgalmasabb legyen.

Hát ez még látványra sem utolsó.
Hát ez még látványra sem utolsó.Olha_Afanasieva

Hozzávalók 2 személyre:

  • 3 gerezd összetört fokhagyma
  • 1 nagy fej felapírtott vöröshagyma
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 30 deka sárgaborsó
  • alaplé
  • 2 deci tejszín
  • csilis vagy fokhagymás olaj a tetejére (elhagyható)
  • 8 deka füstölt kolbász apróra vágva
  • 1 nagyobb darab felkockázott burgonya
  • só, őrölt kömény és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg egy kissé a kolbászt, majd kanalazd ki a darabokat a serpenyőből. Forrósítsd fel benne a vajat, arra dobd a hagymákat, és pirítsd néhány percig. Ezek után adj két percet a sárgaborsónak és a burgonyának is, majd öntsd fel az alaplével, és főzd kis lángon, fedő alatt 20 percen át. Add hozzá a tejszínt, keverd krémesre botmixerrel, majd fűszerezd ízlés szerint. A kolbászkockákkal tálald, de jól áll neki a friss snidling, a tejföl és rajta egy adag füstölt paprika is.

kapcsolódó Így készül a tökéletes házikolbász
Így készül a tökéletes házikolbász

Mi a pontos recept? Mire figyelj disznóvágás során?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Tojás-chorizo szendvics – sült hagymával és sajtkrémmel igazán tartalmas ebédhelyettesítő

Ez az a szendvics, ami reggelire, ebédre és vacsorára is tökéletes lesz, főleg, ha kedvenc zöldségeidből is kerül belül be egy nagy adag.

július4., 12:52

Görög kapros babragu – zöldségekkel, salátaként és egy nagy adag rizs tetején is megállja a helyét

Egy remekül variálható étel, ami egy kis mediterrán hangulatot a hoz a rettenetes, esős őszi estékre. Készítsd zöldségekkel, akkor talán egy nagy szelet baklava is belefér mellé.

szeptember18., 12:52

A fahéjas mázzal sült kacsacomb mellé a zöldhagymás uborkasaláta lesz a tökéletes köret

Jó csípősen, mézzel, fahéjjal és paprikával szeretjük a legjobban ezt a mázas kacsát, amihez a saláta mellé egy kis adag vörösboros-fűszeres szilvaragu is remekül illik, főleg az őszi hónapokban. Ha tovább fokoznád az izgalmas köretek számát, piríts meg néhány főtt céklát egy kevés vaníliás vajban.

szeptember16., 10:24

Vegán szingapúri tészta – ha egy könnyű, húsmentes fogásra vágysz

Egy könnyű, tésztás fogásra bármikor vevők vagyunk, és bár a grízessel és a sajtos-tejfölössel sincs semmi baj, néha az ember inkább egy-egy izgalmas és pofonegyszerűen összerittyenthető különlegességre vágyik. Íme az egyik ilyen kedvencünk!

szeptember16., 11:24

Ramentészta édes-csilis változatban, sertéshússal

Egy gazdag egytálételt hoztunk mindazoknak, akik szintén impulzusvásárlók és szintén megvettek egy többadagos ramentésztát, amihez már csak néhány recept kellene. Íme!

szeptember19., 10:40

Pakisztáni fűszeres burgonya: vegáknak tejföllel, húsevőknek köretként tálald!

Még egy burgonyás fogás, amire aztán senki nem foghatja rá, hogy unalmas, hiszen nem megszokott módon, hagymásan vagy paprikásan készül, hanem egy kicsit csípős, keleti változatban.

szeptember18., 10:44

Mustra