Pont elég vacsorára: sárgaborsó-krémleves kolbászmorzsával

A sárgaborsó lassan szívódik fel, és nem hirtelen emeli meg a vércukorszintet, ezzel teltségérzetet biztosít, és szerepet játszik a cukorbetegség megelőzésében is. Ebben a magyaros levesben ráadásul menzahangulata sincs.

Magas rosttartalmának köszönhetően hozzájárul az emésztőrendszer egészségéhez, elősegíti az emésztést, mellette csökkenti a koleszterinszintet is. Naná, hogy nem hagytuk teljesen egészségesen – egy kis kolbászmorzsa segít abban, hogy a leves még finomabb és izgalmasabb legyen.

Hát ez még látványra sem utolsó.
Hát ez még látványra sem utolsó.Fotó: Olha_Afanasieva

Hozzávalók 2 személyre:

  • 3 gerezd összetört fokhagyma
  • 1 nagy fej felapírtott vöröshagyma
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 30 deka sárgaborsó
  • alaplé
  • 2 deci tejszín
  • csilis vagy fokhagymás olaj a tetejére (elhagyható)
  • 8 deka füstölt kolbász apróra vágva
  • 1 nagyobb darab felkockázott burgonya
  • só, őrölt kömény és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg egy kissé a kolbászt, majd kanalazd ki a darabokat a serpenyőből. Forrósítsd fel benne a vajat, arra dobd a hagymákat, és pirítsd néhány percig. Ezek után adj két percet a sárgaborsónak és a burgonyának is, majd öntsd fel az alaplével, és főzd kis lángon, fedő alatt 20 percen át. Add hozzá a tejszínt, keverd krémesre botmixerrel, majd fűszerezd ízlés szerint. A kolbászkockákkal tálald, de jól áll neki a friss snidling, a tejföl és rajta egy adag füstölt paprika is.

Így készül a tökéletes házikolbász
Így készül a tökéletes házikolbász

Mi a pontos recept? Mire figyelj disznóvágás során?

Tovább »

Még több recept

Télen még jól jöhet: tejszínes csirkeleves, tárkonyos, citromos kenyérkockákkal

A barna kenyérre olvasztott sajt, a sült, ropogós vöröshagymakockák, és a zöldségcsipsz is szuper a tetején.

2019. november13., 09:24

Szerecsendiós karfiolkrémleves pirított mogyoróval és füstölt hallal – lehet a zöldségleves is laktató

Ha szereted a karfiolt, egy nagy adag tejszínes levesben akár laktató fogást is készíthetsz belőle.

január10., 09:24

Banánpalacsinta – gluténmentes, tejmentes finomság

Létezik palacsinta liszt nélkül! Egészséges és egyszerű recept, az elkészült palacsinta pedig glutén- és tejmentes lesz.

március30., 06:00

Villámgyors és puha: kakaós csiga glutén-, tojás- és cukormentesen

Az elronthatatlan, omlós kakaós csiga receptje nem hiányozhat a gluténmentes, tojásmentes és cukormentes receptek közül.

március31., 06:00

Maradék húsos raguból kenyérfeltét? Így lesz belőle gyors melegszendvics reggelire vagy vacsorára

Ha maradt egy adag húsos ragu, de már semmire sem elég, keverd el egy kevés vajjal, natúr sajtkrémmel és fűszerezd kedvenceiddel, így lehet belőle klassz kenyérfeltét reggelire és vacsorára. Melegszendvicseken is tökéletes.

március29., 06:00

Egyszerű zöldborsókrémleves fűszeres csicseriborsóval – gyorsan elkészül, és nagyon egészséges

Amíg a leves készül, forgass át egy adag csicseriborsót egy kevés őrölt köményben és paprikában, így gazdag és laktató hüvelyesből készült levesbetét kerül majd az asztalodra.

január29., 09:24

Mustra