Pont elég vacsorára: sárgaborsó-krémleves kolbászmorzsával

A sárgaborsó lassan szívódik fel, és nem hirtelen emeli meg a vércukorszintet, ezzel teltségérzetet biztosít, és szerepet játszik a cukorbetegség megelőzésében is. Ebben a magyaros levesben ráadásul menzahangulata sincs.

Magas rosttartalmának köszönhetően hozzájárul az emésztőrendszer egészségéhez, elősegíti az emésztést, mellette csökkenti a koleszterinszintet is. Naná, hogy nem hagytuk teljesen egészségesen – egy kis kolbászmorzsa segít abban, hogy a leves még finomabb és izgalmasabb legyen.

Hát ez még látványra sem utolsó.
Hát ez még látványra sem utolsó.Fotó: Olha_Afanasieva

Hozzávalók 2 személyre:

  • 3 gerezd összetört fokhagyma
  • 1 nagy fej felapírtott vöröshagyma
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 30 deka sárgaborsó
  • alaplé
  • 2 deci tejszín
  • csilis vagy fokhagymás olaj a tetejére (elhagyható)
  • 8 deka füstölt kolbász apróra vágva
  • 1 nagyobb darab felkockázott burgonya
  • só, őrölt kömény és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg egy kissé a kolbászt, majd kanalazd ki a darabokat a serpenyőből. Forrósítsd fel benne a vajat, arra dobd a hagymákat, és pirítsd néhány percig. Ezek után adj két percet a sárgaborsónak és a burgonyának is, majd öntsd fel az alaplével, és főzd kis lángon, fedő alatt 20 percen át. Add hozzá a tejszínt, keverd krémesre botmixerrel, majd fűszerezd ízlés szerint. A kolbászkockákkal tálald, de jól áll neki a friss snidling, a tejföl és rajta egy adag füstölt paprika is.

Így készül a tökéletes házikolbász
Így készül a tökéletes házikolbász

Mi a pontos recept? Mire figyelj disznóvágás során?

Tovább »

Még több recept

Szerecsendiós karfiolkrémleves pirított mogyoróval és füstölt hallal – lehet a zöldségleves is laktató

Ha szereted a karfiolt, egy nagy adag tejszínes levesben akár laktató fogást is készíthetsz belőle.

január10., 09:24

Palacsinta is készülhet a maradék sütőtökből, mutatjuk, hogyan csináld!

Ez az amerikai hangulatú palacsinta gyönyörű narancssárga színű és nem csak látványra remek. Klassz mellette egy adag kissé megpirított dió, egy kis adag sós vaj és néhány kanál juharszirup.

október23., 06:04

Változatok könnyű vacsorára level zsillió: sült rizs tojással és garnélával

Ha van otthon egy is adag garnéla, ezt a fogást érdemes feldobnod vele. Hóvégi változatban a legjobb, ha egy kevés füstölt vagy olajos hallal készíted el.

október22., 06:04

Fetával és gránátalmával töltött padlizsánhajók

Egy kevés petrezselyem és kuszkusz lesz az alapja ennek a klassz vega fogásnak, amiben a kifejezetten sós feta mellé egy kevés édeskés-fanyar gránátalma is került a tökéletes végeredményért.

október24., 06:04

Az almát egyszerű egytálételekben is felhasználhatod, mutatunk is egy klassz példát!

Egy kevés édeskés-savanykás íztől ez a klassz kolbászos fogás még finomabb lesz, mintha csak sóval és zöldségekkel ízesítenéd. Akár rusztikusan egy vaslábasban is tálalhatod, utána már csak egy vastag szelet kovásszal készült kenyér és puha vaj kell az igazán finom végeredményhez.

szeptember3., 06:04

Készítsd el ezt a melegen és hidegen is tálalható salátát kolbászból és csicseriborsóból

Jól illik hozzá a zeller, a fekete olíva, a petrezselyem, és ha szereted az érdekességeket, egy kevés keleti hangulatú fahéj, szerecsendió és római kömény is.

június17., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.