Pont elég vacsorára: sárgaborsó-krémleves kolbászmorzsával

A sárgaborsó lassan szívódik fel, és nem hirtelen emeli meg a vércukorszintet, ezzel teltségérzetet biztosít, és szerepet játszik a cukorbetegség megelőzésében is. Ebben a magyaros levesben ráadásul menzahangulata sincs.

Magas rosttartalmának köszönhetően hozzájárul az emésztőrendszer egészségéhez, elősegíti az emésztést, mellette csökkenti a koleszterinszintet is. Naná, hogy nem hagytuk teljesen egészségesen – egy kis kolbászmorzsa segít abban, hogy a leves még finomabb és izgalmasabb legyen.

Hát ez még látványra sem utolsó.
Hát ez még látványra sem utolsó.Olha_Afanasieva

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 gerezd összetört fokhagyma
  • 1 nagy fej felapírtott vöröshagyma
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 30 deka sárgaborsó
  • alaplé
  • 2 deci tejszín
  • csilis vagy fokhagymás olaj a tetejére (elhagyható)
  • 8 deka füstölt kolbász apróra vágva
  • 1 nagyobb darab felkockázott burgonya
  • só, őrölt kömény és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg egy kissé a kolbászt, majd kanalazd ki a darabokat a serpenyőből. Forrósítsd fel benne a vajat, arra dobd a hagymákat, és pirítsd néhány percig. Ezek után adj két percet a sárgaborsónak és a burgonyának is, majd öntsd fel az alaplével, és főzd kis lángon, fedő alatt 20 percen át. Add hozzá a tejszínt, keverd krémesre botmixerrel, majd fűszerezd ízlés szerint. A kolbászkockákkal tálald, de jól áll neki a friss snidling, a tejföl és rajta egy adag füstölt paprika is.

Így készül a tökéletes házikolbász Így készül a tökéletes házikolbász

Mi a pontos recept? Mire figyelj disznóvágás során?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Tojás-chorizo szendvics – sült hagymával és sajtkrémmel igazán tartalmas ebédhelyettesítő

Ez az a szendvics, ami reggelire, ebédre és vacsorára is tökéletes lesz, főleg, ha kedvenc zöldségeidből is kerül belül be egy nagy adag.

2021. július4., 12:52

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Heti kedvencünk: magyaros, babos ragu kolbásszal és csicseriborsóval

A bedobálós fogások egyik legfinomabbika ez a gyors, babos ragu, ami akkor sem lesz rosszabb, ha néhány, előre lepirított csirkefalat is sül a zöldségek mellett. Ha a karácsonyi traktát néhány zöldséges fogással vezetnéd fel a szervezetednek, az ehhez hasonlókat válaszd: remekül eltelít, és nagyon finom húsmentes verzióban is.

2021. október27., 10:24

Kolbászos-lecsós omlett – egy nagy szelet kaláccsal próbáld ki!

Azért erőltetjük mindig a kalácsot a sós fogások mellé, mert az édeskés falatok sokkal jobban kihozzák ezeket az ízeket. A kalács remek egy gyors májpástétom mellett, isteni szendvicsként, és naná, hogy egy kolbászos omlett oldalán is.

2021. november12., 07:04

Jöhet egy gyors spagetti chorizóval, paprikával és zöldfűszerekkel?

Csak főzd meg a spagettit, süss egy kevés chorizót, válassz egy rakás fűszert és dobd fel egy nagy adag reszelt sajttal, és máris kész ez a klassz tésztaétel, ami izgalmasabb, mint a megszokott bolognai, és legalább ugyanolyan finom.

2020. október3., 06:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek