Paradicsomos csirkecurry – az indiaiak pörije még izgalmasabb

Ennek az ételnek a nevét eredetileg két, egymástól független indiai kifejezésből okoskodták össze az érte lelkesedő britek. A kari egy elsősorban Dél-Indiában népszerű fűszernövény, a  karhí pedig édeskés-savanykás szósszal készült nyugat-indiai étel. Akárhogy is – legalább lett egy nevünk erre a millióféleképpen elkészíthető, jó fűszeres ragura, ami nálunk kissé csípősen, egy kevés joghurttal a tetején készült.

Az indiaiak körülbelül 25-30 fűszerből produkálják a jellegzetes aromákat – egy-egy ételbe általában hat-nyolcféle fűszert tesznek. A fűszereket frissen, közvetlen a fogyasztás előtt őrlik és a megadott mennyiségben adagolják az ételekbe. Nálunk is így lenne az ideális, de még jobb, ha kiválasztod a kedvenceid, és őket használod fel ehhez a fogáshoz.

Friss petrezselyemmel elkevert rizzsel tálald.
Friss petrezselyemmel elkevert rizzsel tálald.Fotó: DronG

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 darab felkockázott csirkemellfilé
  • 1 darab felkockázott vöröshagyma
  • 1 nagyobb darab hámozott paradicsom
  • 4 gerezd összetört fokhagyma
  • 1 teáskanál füstöltpaprika-por
  • 1 deci kókusztej
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 teáskanál barna cukor
  • só, Cayenne-bors és bors ízlés szerint
  • 4 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Ez az egyik legegyszerűbb recept, amihez ráadásul speciális fűszerkeverékre sem lesz szükséged. 

Elkészítés:

Pirítsd meg a hagymát az olajon, majd add hozzá a fokhagymát és a húst is. Ha kifehéredett, mehet hozzá a kókusztej és a paradicsompüré, majd a fűszerek is. Ezek után már csak 5-10 perc kell neki fedő alatt a húsok méretétől függően. 

India íze, avagy ahány ház, annyi curry
India íze, avagy ahány ház, annyi curry

Nem köri, hanem kari, de mindegy, hogyan ejted, a receptje sem kőbe vésett. Minden vidéken más fűszerekből áll.

Tovább »

Még több recept

Gyors és egészséges vörösbabcurry – hússal és anélkül is sikere lesz

Még egy olyan fogás, amit ha kifejezetten egészségesen készítenél, akkor elhagyható belőle a hús, ha pedig épp csalónapot tartasz, egy-két kolbászkocka, bacon vagy a sovány szárnyashús is jól áll neki.

2020. január30., 10:40

Cukormentes kekszekkel is készítheted ezt a meggyes sajttortapohárkrémet

Ha egy kevés máklikőr is akad otthon, abból is adj egy keveset ehhez a klassz, meggyes desszerthez, ami semmit sem veszít az élvezeti értékéből akkor sem, ha fagyasztott gyümölcsökből készül.

január17., 06:04

Sült banános zabkásával percek alatt készíthetsz egészséges reggelit

Ha nagyobb adag reggelit készítesz, ezt a banános fogást dobd össze, ami a legfinomabb egy kevés ananászsziruppal elkevert natúr sajtkrémmel a tetején. Nem valami szép, mégis tökéletes brunchfogás lesz a végeredmény.

január20., 06:04

Csirkével és bulgurral töltött paprika – egy kevés pestóval érdemes feldobnod

Zöld és vörös pestóval is finom ez a töltött paprika, ami még tartalmasabb lesz, ha a sütés utolsó néhány percében egy-egy szelet mozzarellát is olvasztasz a tetejére.

január15., 06:04

Egyszerű csirketagine – barackkal és zöldfűszerekkel a legfinomabb

Nem muszáj a speciális főzőedényt beszerezned ehhez a klassz raguhoz, egyszerű és gyors változata akár egy hagyományos lábasban is elkészül. Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag friss zöldfűszerekkel felpimpelt párolt rizs.

január21., 06:04

Csirkés penne chorizóval – olaszosan készítve szeretjük a legjobban

Gazdag tésztás fogás, ami tele van ízekkel. Nálunk mindig durumpennéből készül, jó sok friss paprikával, paradicsommal, és ha épp szezonja van, egy nagy csokor snidling is kerül a tetejére.

január21., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.