Olajos magvakkal még egészségesebb: diós-vörös áfonyás pulykafasírt

A fasírtban sok minden elfér – tudják ezt a bizonytalan kifőzdék üzemeltetői mellett azok is, akik szeretnék fogásaikhoz a lehető legtöbb egészséges hozzávalót belecsempészni. Ez a fasírt utóbbira jó példa: egy kis dióval és vörös áfonyával tesz az egészségünkért.

Ez a klassz, kicsit áfonyás fasírt finom nagyobb darabokban egy kevés majonézes szendvics közepén, de golyókat is készíthetsz mellé egy klassz édeskés-tejszínes karalábéfőzelék vagy egy fokhagymás-joghurtos padlizsánsaláta mellé. Ha van otthon petrezselyem, abból is adj a keverékhez, ha pedig az egzotikus ízekért rajongsz, egy kevés fahéjjal bolondítsd meg.

Petrezselyemmel és anélkül is finom.
Petrezselyemmel és anélkül is finom.Tatiana Volgutova

Hozzávalók 2 személyre:

  • 35 deka darált pulykahús
  • 0.5 darab tejbe áztatott zsemle
  • 0.5 bögre darált dió
  • 1 darab tojás
  • ízlés szerint só, bors és fahéj
  • 1 kisebb csokor apróra vágott petrezselyem
  • 0.5 bögre zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el alaposan egymással a hozzávalókat, majd formázz belőlük golyókat, és forgasd meg egy kevés zsemlemorzsában őket. Süsd ki a fasítokat bő, forró olajban, közepes lángon. 

kapcsolódó Ezért olyan egészséges magokat rágcsálni
Ezért olyan egészséges magokat rágcsálni

Mindegyik megannyi apró tápanyagbomba, viszont tele vannak kalóriával, szóval csak mértékkel.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a szilvás-forralt boros desszert garantáltan feldobja az őszi napokat

Tudtad, hogy a forralt bor aromái akár szószokban és süteményekben is nagyon finomak tudnak lenni? Ha nem tudtad, fogadj el tőlünk egy tippet egy gyors sütire, amibe akár a házibuliból maradt forralt bor maradékát is felhasználhatod.

október20., 15:52

A tökéletes hétvégi desszert: marcipános-körtés süti

Miért nem használjuk többször a marcipánt a házi desszertekhez? Ez a remek alapanyag leginkább a téli édességekhez illik: isteni lesz gesztenyével, meggyel és almával, de nyári hangulatban, egy citromos kevert sütiben is érdemes kipróbálnod.

október23., 11:24

Cukkinis-fokhagymás fasírt zabpehellyel – hamburgerben is tökéletesek

Egy kevés fokhagymás, rozmaringos majonézzel és szárított paradicsommal különleges hamburgereket dobhatsz össze vele.

2020. június13., 06:04

Ez a kéksajtos zöldborsópogácsa remek szendvicsekben és sült krumpli mellett is

Hús nélkül is remek fogásokat dobhatunk össze, erre bizonyíték ez a zöldségfasírt, amit most tárkonyos-kéksajtos változatban készítettünk el. Ha így megunod, ízesítsd köménnyel, fokhagymával és füstöltpaprika-porral.

május6., 10:44

Mozzarellával töltött fasírtok – paradicsomszószban és szendvicsek közepén is finomak

Egyáltalán nem nehéz elkészíteni ezeket a finomságokat, és ha épp olaszosan, tésztával és paradicsomszósszal tálalnád, egy kevés fekete olíva is mehet a darált hús közepére.

július12., 12:52

Készítsd a rántott húst olaszosan, nem fogod megbánni!

Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag tésztasaláta majonézzel, aszalt paradicsommal, parmezánnal és friss rukkolával. Az olasz fűszerekkel az egész sokkal finomabb, főleg, ha mindegyik darab hús kap egy kis paradicsomot és néhány olvadd sajtszeletet.

október24., 11:24

Mustra