Szereted a füstölt halat? Ez a gyors, kukoricás makrélasaláta biztosan a kedvenced lesz

Egyik kedvenc vacsoránkat hoztuk el, ami amellett, hogy pillanatok alatt összedobható, még abban is segít, hogy egy kicsit több ómega-3 jusson a szervezetünkbe.

A sós makrélafalatok füstös ízét nagyon jól kíséri az édeskés kukorica. Az egész mellé nem is kell más, csak egy klassz mézes-zöldfűszeres szósz és néhány friss zöldség.


 

Olívabogyóval és lila hagymával pimpelheted még finomabbra.
Olívabogyóval és lila hagymával pimpelheted még finomabbra.Fotó: Lilechka75

Hozzávalók 2 személyre:

  • 25 deka füstölt makréla
  • 1 közepes doboz csemegekukorica
  • 2 deci joghurt
  • 1 evőkanál összevágott friss kapor
  • 2 nagy evőkanál majonéz
  • 1 szál apróra vágott zellerszár
  • 6 darab feldarabolt friss koktélparadicsom
  • só és fehér bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a kukoricát a majonézzel és a joghurttal, majd add hozzá a zellert, a paradicsomot, sót és borsot. Vágd falatnyi darabokra a halat, és azzal a tetején tálald a kukoricás salátát. Jégsalátaleveleken, friss pirítóssal tálald. 

Mennyire ártalmas a halakban található higany?
Mennyire ártalmas a halakban található higany?

Higany, műanyag és társai: szegény halaknak sok jut belőlük. És ha mi megesszük a halakat, velünk mi lesz?

Tovább »

Még több recept

A banán salátában is finom, mutatjuk, melyikbe illik a legjobban

Csak vágd karikákra a banánt, és tálald ebben a klassz, vegyes salátában, így egy egészen új arcát ismerheted meg.

július16., 06:04

Kolbászos csicseriborsó-saláta köményes vinaigrette-tel

Ha gyorsan készítenél valami igazán táplálót és finomat, ez a saláta lehet a kedvenced! Tele van gazdag, magyaros ízekkel, és nem is kell sokáig a konyhában szobroznod miatta.

augusztus2., 06:04

Ha kevesebb húst ennél, itt egy egészséges tipp: céklás-kecskesajtos rizottó

Jó sok frissen őrölt borssal érdemes tálalnod ezt az olasz főételt, ami nálunk kivételesen fehérbor helyett rozéval, parmezán helyett egy kevés kecskesajttal készült. Ha van otthon rozmaring, abból is érdemes adnod hozzá.

október18., 06:08

Étcsokis töksmoothie – tökéletes reggeli ital ősszel

Mi legszívesebben melegen, jó kakaósan, egy kis adag presszókávéval isszuk reggelente. Ha van otthon egy fél, jobb sorsra érdemes avokádó, az is elfér benne. Egy marék apró szemű zabbal jó pár órán át eltelít, narancshéjjal, csillagánizzsal és egy kevés narancslével pedig már megvan a téli hangulatú változata is.

október21., 06:16

A chimichurri egyrészt finom, másrészt rengeteg vitaminnal dobja fel ételeid

Az argentinok pestójának névadója állítólag az ír Jimmy McCurry, aki a 19. század elején keveredett bele az argentin függetlenségi harcokba, és itt mutatta be specialitását, ami végül még nála is ismertebb lett. Hogy a történet igaz-e, nem tudni, ám annyi biztos, hogy a friss szósz ezerféleképpen készülhet, ám legfontosabb összetevői, a petrezselyem, a fokhagyma és vörösborecet nem hagyhatók ki belőle.

október21., 06:16

Keleti hangulatban: mentás csicseriborsó-saláta mazsolával

Ha még gazdagabb salátát szeretnél, amit akár egy vega vacsoraként is tálalhatsz, keverj hozzá alaplében puhított kuszkuszt és néhány szelet fahéjjal grillezett padlizsánt.

június27., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.