Szereted a füstölt halat? Ez a gyors, kukoricás makrélasaláta biztosan a kedvenced lesz

Egyik kedvenc vacsoránkat hoztuk el, ami amellett, hogy pillanatok alatt összedobható, még abban is segít, hogy egy kicsit több ómega-3 jusson a szervezetünkbe.

A sós makrélafalatok füstös ízét nagyon jól kíséri az édeskés kukorica. Az egész mellé nem is kell más, csak egy klassz mézes-zöldfűszeres szósz és néhány friss zöldség.


 

Olívabogyóval és lila hagymával pimpelheted még finomabbra.
Olívabogyóval és lila hagymával pimpelheted még finomabbra.Lilechka75

Hozzávalók 2 személyre

  • 25 deka füstölt makréla
  • 1 közepes doboz csemegekukorica
  • 2 deci joghurt
  • 1 evőkanál összevágott friss kapor
  • 2 nagy evőkanál majonéz
  • 1 szál apróra vágott zellerszár
  • 6 darab feldarabolt friss koktélparadicsom
  • só és fehér bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a kukoricát a majonézzel és a joghurttal, majd add hozzá a zellert, a paradicsomot, sót és borsot. Vágd falatnyi darabokra a halat, és azzal a tetején tálald a kukoricás salátát. Jégsalátaleveleken, friss pirítóssal tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek