Burgonyapüré nagyon magyarosan: füstölt paprikával, köménnyel és sült hagymával

A krumplipürét egy nagy adag vajjal és tejjel akár mindennap ennénk, ezért is jó ötlet, ha van belőle egy-két izgalmas recept is otthon. Ez a magyaros verzió bevethető könnyű halak, de akár nehezebb, vörös hússal készült fogások mellett is.

A hússal (legyen az csirkemell vagy egy-egy nehezebb vörös húsféle) már nem is lesz sok dolgod: elég, ha fokhagymás pácban érleled egy keveset, sózod és borsozod, és megsütöd a megszokott módon. Ha tovább fokoznád az egészet, lecsót kanalazz a hússzeletek alá: ezzel a paprikás krumplipürével a vendégek előtt is klassz, magyaros fogás lesz a végeredmény.

Ez tényleg magyaros.
Ez tényleg magyaros.Photitos2016

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kiló burgonya
  • 0.5 bögre tej
  • 2 evőkanál puha vaj
  • ízlés szerint só, bors és őrölt kömény
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 4 evőkanál sülthagyma-kocka (2 fej olaj és vaj keverékén puhult vöröshagymával is helyettesítheted)
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel mindössze annyi dolgod lesz, hogy a felkockázott burgonyát vízben megpuhítod, áttöröd krumplinyomón, majd alaposan elkevered a vajjal és a tejjel. Ezek után add hozzá a fűszereket és a hagymát, és már el is készült a klassz, magyaros köret. 

Fűszerpaprikateszt: eddig csak a márkát fizettük meg?

Tizenegyféle, a nagy üzletekben beszerezhető pirospaprikát kóstoltunk, az ismert márkák csúnyán leszerepeltek, saját márkásból viszont találtunk jót.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A puha, langyos scone az angolok kedvenc reggeli pékáruja

Íme az eredeti scone receptje, egyenesen Angliából. Szerintünk egy kevés, lágy sós vajjal és egy ki levendulavirággal ízesített mézzel meglocsolva a legfinomabb.

január2., 06:32

Ez a legfinomabb vegán fogás: sült növényi sajt grillezett csilis-mézes ananásszal

Hogyha szeretnél egy kicsit egészségesebb fogásokat enni így az ünnepek után, de nem mondanál le a legfinomabb ízekről, ezt a remek sajtos receptet készítsd el!

január14., 06:32

Egy adag krémesre sült fokhagymánál semmi nem dobja fel jobban a krumplipürét

Amíg a krumpli fő, csak süss alufóliában (vagy még jobb, ha egy adag hús mellett) sok-sok gerezd fokhagymát, majd ha elkészült a püré, keverd el a burgonyás-vajas köretben úgy, hogy még egy kicsit darabos maradjon, és rá lehessen harapni az édeskés-fűszeres falatokra.

2020. március5., 06:04

A bacon és snidling mindent feldob, miért lenne a krumplipüré kivétel?

Ha egy sovány hússzelet mellé tartalmasabb köretet készítenél, süss a burgonyapüré mellé néhány szelet bacont, vágd apró kockákra, és keverd el benne. Egy-egy adag friss snidlinggel vagy petrezselyemmel még finomabb lesz a végeredmény, amiből, ha egy kicsit több időd van, nagyon extra hercegnőburgonyát is készíthetsz.

2020. március7., 06:04

Vegán januárban gondolkodsz? Dobd össze ezt az ananászos-mogyoróvajas ragut, imádni fogod!

Szeretjük mi a répa–hummusz kombót is, de ha igazán profi változatban űznéd a vegánságot, ezt a remek, kicsit édes és csípős szószt tálald egy nagy adag párolt rizs tetején!

január10., 06:24

Ezzel fogod leadni a karácsonyi kilókat: thai bazsalikomos csirke

Mindig jó, ha van a tarsolyodban agy csirkés recept, és még jobb, ha az nem a natúr, grillezett csirke rizzsel.

január6., 06:24

Mustra