Burgonyapüré nagyon magyarosan: füstölt paprikával, köménnyel és sült hagymával

A krumplipürét egy nagy adag vajjal és tejjel akár mindennap ennénk, ezért is jó ötlet, ha van belőle egy-két izgalmas recept is otthon. Ez a magyaros verzió bevethető könnyű halak, de akár nehezebb, vörös hússal készült fogások mellett is.

A hússal (legyen az csirkemell vagy egy-egy nehezebb vörös húsféle) már nem is lesz sok dolgod: elég, ha fokhagymás pácban érleled egy keveset, sózod és borsozod, és megsütöd a megszokott módon. Ha tovább fokoznád az egészet, lecsót kanalazz a hússzeletek alá: ezzel a paprikás krumplipürével a vendégek előtt is klassz, magyaros fogás lesz a végeredmény.

Ez tényleg magyaros.
Ez tényleg magyaros.Fotó: Photitos2016

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kiló burgonya
  • 0.5 bögre tej
  • 2 evőkanál puha vaj
  • ízlés szerint só, bors és őrölt kömény
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 4 evőkanál sülthagyma-kocka (2 fej olaj és vaj keverékén puhult vöröshagymával is helyettesítheted)
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel mindössze annyi dolgod lesz, hogy a felkockázott burgonyát vízben megpuhítod, áttöröd krumplinyomón, majd alaposan elkevered a vajjal és a tejjel. Ezek után add hozzá a fűszereket és a hagymát, és már el is készült a klassz, magyaros köret. 

Fűszerpaprikateszt: eddig csak a márkát fizettük meg?

Tizenegyféle, a nagy üzletekben beszerezhető pirospaprikát kóstoltunk, az ismert márkák csúnyán leszerepeltek, saját márkásból viszont találtunk jót.

Tovább »

Még több recept

A burgonyapüré vegán változatban is finom, mutatjuk, hogyan érdemes elkészítened

A burgonyapüré egy nagy adag vajjal és egy kevés tejjel a legfinomabb, de ha vegán változatban dobod össze, akkor sem kell lemondanod a klassz ízekről. Mutatjuk, hogyan sikerülhet a legjobban az állati alapanyagoktól mentes verzió.

2020. november14., 06:04

A csilis parmezáncsipszet akár a gyerekek is könnyen elkészíthetik

Tökéletes krémlevesek és főzelékek közepén, vendégváró tálak egyik érdekességeként, de egy-egy olaszos szendvicsben is remek egy-egy aromás, ropogós sajtfalat.

február21., 06:04

Csirkét is süthetsz a forrólevegős sütőben, mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!

Egy nagy adag görögsaláta mellett, egy kevés reszelt sajttal és citromlével szeretjük legjobban ezeket a klassz, fűszeres csirkefalatokat, amik segítenek egy kicsit megidézni a nyarat. Ha a görög salátát megunod, fokhagymás, görög joghurtos padlizsánsalátát dobj össze mellé.

február24., 06:04

Szarvasgombaolajjal még izgalmasabb lesz ez a pofonegyszerű, sütőporos kenyér

Nem kell bele sok a szarvasgombás hangulatból, egy kis adagtól is remek aromája lesz a kenyérszeleteknek. Elég a tetejére egy kevés parmezános vagy snidlinges fűszervaj, és el is készült az elegáns és szuper egyszerű reggeli.

február19., 06:00

Ez az izgalmas mangó-feketebab-kukorica saláta szárnyasok mellett a legfinomabb

Izgalmas alapanyagok kombinációja keveredik ebben a salátában, amit apróra vágott hozzávalókkal salsaként, mártogatósként is tálalhatsz tortillacsipszek mellett. Jó csípősen szeretjük a legjobban egy szelet grillezett lazac vagy joghurtos csirkemell mellett.

február25., 06:00

Ez a fűszeres sült répa forrólevegős sütőben lesz a legfinomabb

Akár egy adag csípős, juharszirupos mázat is készíthetsz hozzá, amiből semmiképpen ne hagyj ki egy kevés sót és citromlevet. Halak és csirke mellett is nagyon finom.

február24., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.