Különleges vacsora lesz: gyümölcsös rizs barna rizsből fahéjas pulykafasírttal

Az édes és a sós klasszikus páros együtt, tudja ezt mindenki, aki egy csipet sót is tesz a süteményekbe, szereti a húsokat gyümölcsraguval, vagy az amerikai palacsintát sós vajjal. Éppen ettől lesz nagyon finom ez az egyszerű fogás is.

A különleges kombinációk kedvelői imádni fogják ezt az egzotikus, kissé keleti hangulatú gyümölcsös párost, ami a barna rizsnek és a pulykahúsnak köszönhetően még egészségesebb is lesz a megszokott, magyaros ételeinknél.

Dióval, pekándióval is feldobhatod.
Dióval, pekándióval is feldobhatod.Fotó: nata_vkusidey

Hozzávalók:

A rizshez

  • 1 bögre barna rizs (hagyományos, 2,5 decis)
  • 2 bögre alaplé
  • 2 szelet felkockázott ananász
  • 1 kisebb csésze aranymazsola
  • 1 marék felaprított menta
  • 1 deci fehérbor
  • 1 marék kissé megpirított földimogyoró
  • 1 evőkanál vaj

A fasírtgolyókhoz

  • 40 deka darált pulykahús
  • ízlés szerint só, bors, fahéj, római kömény
  • 1 darab vízbe áztatott zsemle
  • 1 kisebb csokor felaprított petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd át a vajon a barna rizst, majd öntsd fel a borral, és ha kissé elpárolgott, mehet rá az alaplé. Ebben puhítsd meg legalább 45 perc alatt kis lángon, majd keverd el benne a mogyorót, a friss mentát és a gyümölcsöket is. 

A fasírthoz hagyományos módon dolgozz el egymással minden hozzávalót, formázz belőle golyókat, és bő olajban, közepes lángon süsd aranybarnára. 

Íme a fasírt felpimpelve: gesztenyés-áfonyás húsgolyók
Íme a fasírt felpimpelve: gesztenyés-áfonyás húsgolyók

Főleg azok járnak vele jól, akik nem a konyhaművészetek szerelmesei, mert ez a fogás a kezdők számára is elronthatatlan.

Tovább »

Még több recept

Ez a kínai csirkecurry izgalmas, mégis kalóriaszegény fogás

Egy jó kis zöldfűszeres rizs vagy párolt káposztás-szójaszószos sült tészta tökéletes köret mellette. Ha van otthon néhány szárzeller, vágd apróra és keverd a frissen elkészült raguba, hogy még egészségesebb legyen!

október25., 06:04

Tipp a legocsmányabb őszi estékre: tészta lazaccal, bazsalikommal és kapribogyóval

Ha egy unalmas szerda estét dobnál fel egy olyan fogással, amitől egy elegáns étteremben érezhetitek magatokat, válaszd ezt a lazacos tésztát, dobd fel néhány levél friss bazsalikommal, és ha szereted, bonts mellé egy üveg fehérbort.

október25., 06:04

Ez a kínai hangulatú marhahúsos fogás a kedvencünk idén ősszel

Szeretjük, mert nincs vele sok gond, és mert a legválogatósabb családtag is megeszi ezt a narancsos marhahúst, amit tojásos rizzsel tálaltunk és friss zöldfűszerekkel dobtunk fel.

október23., 06:04

Változatok könnyű vacsorára level zsillió: sült rizs tojással és garnélával

Ha van otthon egy is adag garnéla, ezt a fogást érdemes feldobnod vele. Hóvégi változatban a legjobb, ha egy kevés füstölt vagy olajos hallal készíted el.

október22., 06:04

Íme a fasírt felpimpelve: gesztenyés-áfonyás húsgolyók

Főleg azok járnak vele jól, akik nem a konyhaművészetek szerelmesei, mert ez a fogás a kezdők számára is elronthatatlan.

2019. október10., 12:00

Olajos magvakkal még egészségesebb: diós-vörös áfonyás pulykafasírt

A fasírtban sok minden elfér – tudják ezt a bizonytalan kifőzdék üzemeltetői mellett azok is, akik szeretnék fogásaikhoz a lehető legtöbb egészséges hozzávalót belecsempészni. Ez a fasírt utóbbira jó példa: egy kis dióval és vörös áfonyával tesz az egészségünkért.

március15., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.