Ennek az olaszos melegszendvicsnek péksütemény helyett cukkini az alapja

Ez a klassz melegszenya azoknak való, akik egy kicsit spórolni szeretnének a szénhidrátokkal. A gazdag feltét segít abban, hogy ne tűnjön fel, hogy épp nem a friss péksütemény az egésznek az alapja, hanem egy nagy szelet ropogós cukkini, ami legalább ugyanolyan finom tud lenni.

A pestóval, sajttal és paradicsommal az egész egy jó kis olaszos hangulatú fogás lesz, amit akár csípősen is készíthetsz. Ha megvagy vele, szórd meg a tetején az olvadt sajtot egy adag friss snidlinggel!

Még egy kis paradicsom, sajt, és el is készül.
Még egy kis paradicsom, sajt, és el is készül.Fotó: Lena Gadanski

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 nagyobb szelet cukkini
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál pesto
  • 2 darab paradicsom meghámozva, vékonyra szeletelve
  • 15 deka vékonyra vágott mozzarellaszelet
  • 2 evőkanál friss parmezán
  • 1 marék felkockázott szárított paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

Olajozd be és sózd meg egy kissé a cukkiniszeleteket, majd grillezd őket 1-2 percen át.

Ezek után kend meg a pestóval, tedd rá a paradicsomokat és végül a sajtot. Ahogy a sütőben a sajt elolvadt, már el is készült. Olasz fűszerekkel és egy kevés parmezánnal a tetején tálalva a legfinomabb. Ha hiányolod a húst belőle, vékonyra szeletelt, olasz sonkaszeletekkel pakold meg. 

10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron!
10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron!

Szeretjük a cukkinit, mert olcsó, finom, kiadós és jól fűszerezhető. Összeszedtük a kedvenc receptjeinket, még tart a szezon, próbáljon ki párat!

Tovább »

Még több recept

Ezt a sütőtökös kenyeret imádni fogod a reggeli tejeskávéd mellett

Nem túl édes, nem is sós, egy kevés vajjal, szilvalekvárral, de akár napon szárított sonkaszeletek mellett is tökéletes. Ha nem fogy el, szeletenként fagyaszd le, és fogyasztás előtt néhány órával vedd ki a fagyasztóból.

október24., 06:04

Egy kevés parmezán is mehet a tetejére: frittata sült fokhagymával, rózsaborssal és cukkinivel

A rózsabors és a parmezán könnyű sikert ígért minden fogás tetején, legyen szó egy adag salátáról, pirítósról vagy frissen gyúrt és kifőtt tagliatelléről. Ez a klassz reggeli sem kivétel.

május8., 07:32

Így használd fel a zakuszkát: melegszendvicsben, kétféle sajttal és friss rukkolával

Nem mintha ne tudnánk kikanalazni egy adag zakuszkát üvegből mindenféle szégyenérzet nélkül, de azért az sem árt neki, ha egy nagy rozskenyér tetején, egy kicsit feltuningolva kerül az asztalra.

augusztus20., 06:04

Ezt készítsd el cukkinivel: zöldséges tésztasaláta tonhallal

Durumtésztával készítve izgalmas, nyári fogás lesz, amihez mindenképpen kell egy kevés citromfű vagy annak híján egy kevés citromhéj a tetejére.

július22., 06:00

Cukkiniben sült fokhagymás-csicseriborsós tonhal

A cukkiniben isteni a maradék bolognai ragu, az egyszerű, vöröshagymával sült darált hús, de ez a sovány, tonhalas töltelék is, amihez mi most sós vízben eltett tonhalat használtunk, hogy megmutassuk: nehezített pályán is működik a varázslat.

augusztus27., 06:04

Cukkiniből sajt: szendvicsfeltét glutén-, tej- és tojásmentesen

Elő a friss, ropogós cukkinivel! Mutatjuk hozzá ezt a zseniális hamissajt-receptet, ami gluténmentes, tejmentes és tojásmentes.

április27., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.