A legtökéletesebb reggeli: egy adag bagel lazacos-uborkás sajtkrémmel

Naná, hogy bármilyen sűrű, tartalmas zsömlével finom lesz ez a melegszendvics, amit csak félig kell megpirítanod, majd rákanalazni a hideg, lazacos krémet, ami szuperül illik majd az olvadt sajthoz.

A bagel egy középen lyukas, kör alakú péksütemény, aminek tésztáját először forró vízben rövid ideig főzik néhány percig, csak utána sütik meg. Általában úgy tartják, hogy a tengerentúlról érkezett, de ami onnan érkezett, az sokszor Európából került oda. A bagel is inkább lengyel, mint amerikai – ezt a péksüteményt eredetileg Kelet-Európában, zsidó közösségekben készítették.

Bajor zsemle is tökéletes hozzá.
Bajor zsemle is tökéletes hozzá.Sedaeva

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab bagel
  • 2 teáskanál majonéz
  • 1 csésze lereszelt ementáli sajt
  • 2 nagy szelet apróra vágott füstöltlazac-szelet
  • 4 közepes darab apróra vágott savanyú uborka
  • 3 evőkanál natúr sajtkrém
  • ízlés szerint kapor, só és fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

Felezd el a bageleket, kend meg majonézzel, és szórd rá a sajtot, majd mehet a sütőbe a tetejével együtt. 

Közben keverd el a sajtkrémet az uborkával és a lazaccal, és fűszerezd. Ha megolvadt a sajt, kanalazd a forró péksütemények közepébe, majd helyezd rá a tetejét is. 

Igazi bagelt enne? Mi megsütöttük! Igazi bagelt enne? Mi megsütöttük!

Igen: macerás, időigényes és még hízlal is, viszont ultramenő, fenséges ízű és egyszerűen tökéletes.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ennek az olaszos melegszendvicsnek péksütemény helyett cukkini az alapja

Ez a klassz melegszenya azoknak való, akik egy kicsit spórolni szeretnének a szénhidrátokkal. A gazdag feltét segít abban, hogy ne tűnjön fel, hogy épp nem a friss péksütemény az egésznek az alapja, hanem egy nagy szelet ropogós cukkini, ami legalább ugyanolyan finom tud lenni.

2020. március4., 06:00

Íme a pizza egyszerű változata: pizzás, házi melegszendvicskrém kétféle sajttal

Nálunk általában egy nagy adag marinált articsókával a tetején készül ez a pofonegyszerű fogás, ami mellé tökéletes a nem túl markáns mozzarella, de a jó kis alaphoz tetszőleges feltéteket adhatsz a kolbásztól a tonhalig.

2020. június24., 06:00

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Készíts otthon bagelt! Füstölt halas-kapribogyós sajtkrémmel lesz a legfinomabb

Szereted a bagelt? Ugye milyen menő lenne otthon elkészíteni? Segítünk!

2021. november28., 09:24

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek