A legtökéletesebb reggeli: egy adag bagel lazacos-uborkás sajtkrémmel

Naná, hogy bármilyen sűrű, tartalmas zsömlével finom lesz ez a melegszendvics, amit csak félig kell megpirítanod, majd rákanalazni a hideg, lazacos krémet, ami szuperül illik majd az olvadt sajthoz.

A bagel egy középen lyukas, kör alakú péksütemény, aminek tésztáját először forró vízben rövid ideig főzik néhány percig, csak utána sütik meg. Általában úgy tartják, hogy a tengerentúlról érkezett, de ami onnan érkezett, az sokszor Európából került oda. A bagel is inkább lengyel, mint amerikai – ezt a péksüteményt eredetileg Kelet-Európában, zsidó közösségekben készítették.

Bajor zsemle is tökéletes hozzá.
Bajor zsemle is tökéletes hozzá.Sedaeva

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab bagel
  • 2 teáskanál majonéz
  • 1 csésze lereszelt ementáli sajt
  • 2 nagy szelet apróra vágott füstöltlazac-szelet
  • 4 közepes darab apróra vágott savanyú uborka
  • 3 evőkanál natúr sajtkrém
  • ízlés szerint kapor, só és fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

Felezd el a bageleket, kend meg majonézzel, és szórd rá a sajtot, majd mehet a sütőbe a tetejével együtt. 

Közben keverd el a sajtkrémet az uborkával és a lazaccal, és fűszerezd. Ha megolvadt a sajt, kanalazd a forró péksütemények közepébe, majd helyezd rá a tetejét is. 

Igazi bagelt enne? Mi megsütöttük! Igazi bagelt enne? Mi megsütöttük!

Igen: macerás, időigényes és még hízlal is, viszont ultramenő, fenséges ízű és egyszerűen tökéletes.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Almás-kéksajtos melegszendvics – ötperces különlegesség reggelire vagy vacsorára

Ha te is annyira rajongod az egyszerűen összedobható, mégis különleges ízkombinációkat, amikhez nem kell a világ végéig elzarándokolnod a hozzávalókért, ezt a remek szenyát próbáld ki!

2021. július12., 10:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Ennek az olaszos melegszendvicsnek péksütemény helyett cukkini az alapja

Ez a klassz melegszenya azoknak való, akik egy kicsit spórolni szeretnének a szénhidrátokkal. A gazdag feltét segít abban, hogy ne tűnjön fel, hogy épp nem a friss péksütemény az egésznek az alapja, hanem egy nagy szelet ropogós cukkini, ami legalább ugyanolyan finom tud lenni.

2020. március4., 06:00

Különleges szendvics vegáknak padlizsánnal, fahéjjal és mozzarellával

A padlizsán mindig nagyon finom fahéjjal, ahogy a paradicsom is jól illik hozzá. Ha egy könnyű, vega szendvicsben gondolkodsz, és már unod a sajtot és a tojáskrémet, süss pár szelet padlizsánt, adj neki fahéjas, paradicsomos alapot, és szórd meg egy kevés parmezánnal tálalás előtt!

2020. február29., 12:04

Íme a pizza egyszerű változata: pizzás, házi melegszendvicskrém kétféle sajttal

Nálunk általában egy nagy adag marinált articsókával a tetején készül ez a pofonegyszerű fogás, ami mellé tökéletes a nem túl markáns mozzarella, de a jó kis alaphoz tetszőleges feltéteket adhatsz a kolbásztól a tonhalig.

2020. június24., 06:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek