A legtökéletesebb reggeli: egy adag bagel lazacos-uborkás sajtkrémmel

Naná, hogy bármilyen sűrű, tartalmas zsömlével finom lesz ez a melegszendvics, amit csak félig kell megpirítanod, majd rákanalazni a hideg, lazacos krémet, ami szuperül illik majd az olvadt sajthoz.

A bagel egy középen lyukas, kör alakú péksütemény, aminek tésztáját először forró vízben rövid ideig főzik néhány percig, csak utána sütik meg. Általában úgy tartják, hogy a tengerentúlról érkezett, de ami onnan érkezett, az sokszor Európából került oda. A bagel is inkább lengyel, mint amerikai – ezt a péksüteményt eredetileg Kelet-Európában, zsidó közösségekben készítették.

Bajor zsemle is tökéletes hozzá.
Bajor zsemle is tökéletes hozzá.Fotó: Sedaeva

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 darab bagel
  • 2 teáskanál majonéz
  • 1 csésze lereszelt ementáli sajt
  • 2 nagy szelet apróra vágott füstöltlazac-szelet
  • 4 közepes darab apróra vágott savanyú uborka
  • 3 evőkanál natúr sajtkrém
  • ízlés szerint kapor, só és fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

Felezd el a bageleket, kend meg majonézzel, és szórd rá a sajtot, majd mehet a sütőbe a tetejével együtt. 

Közben keverd el a sajtkrémet az uborkával és a lazaccal, és fűszerezd. Ha megolvadt a sajt, kanalazd a forró péksütemények közepébe, majd helyezd rá a tetejét is. 

Igazi bagelt enne? Mi megsütöttük!
Igazi bagelt enne? Mi megsütöttük!

Igen: macerás, időigényes és még hízlal is, viszont ultramenő, fenséges ízű és egyszerűen tökéletes.

Tovább »

Még több recept

Egy kis mandulalikőrrel még érdekesebb ez a lazacos-céklás főétel

Egy kevés likőr különleges aromát ad ennek a köretnek, ami akkor lesz igazán ünnepi, ha pirított mandulával a tetején tálalod. Egy kevés erdeigomba-ragut is készítesz mellé aszalt szilvával, még több izgalmas íz lesz az ünnepi tányérokon.

november26., 06:16

Fűszeresen, aszalt gyümölcsökkel készült nálunk ez az ünnepi sajtkrém

Ha egy klassz előételt vagy izgalmas vendégvárót készítenél a ünnepekre, próbáld ki ezt a sajtos mártogatóst, ami akkor a legfinomabb, ha pirított fenyőmaggal tálalod.

november25., 06:24

Tálald az ünnepi halat idén mézes-citrusos salátával!

Pisztáciával a tetején és egy frissen pirított kalácsszelettel legfinomabb ez a főétel, ami könnyen lehet ünnepi hangulatú egy kis levendulás mézzel és narancshéjjal a tetején.

november25., 06:24

Ez a kacsa nálunk narancsos édesburgonyapürével lett igazán ünnepi

Ha még izgalmasabb fogást varázsolnál belőle, tálald egy kevés forró, vajas mézben átforgatott főtt gesztenyével és rumos mazsolával.

november22., 06:04

Garnéla és édeskömény: különleges, mégis egyszerűen elkészíthető leves a végeredmény

Ha idén karácsony környékén a halat valami másra cserélnéd, próbáld ki ezt a levest garnélával és édesköménnyel. Tökéletes fogás az ünnepek második és harmadik napján is, amikor már semmi kedved a nehéz ételekhez.

november21., 06:24

Dobd fel a melegszendvicset serrano sonkával, fűszeres vajjal és bébispenóttal!

Bármelyik kedvenc sonkafajtádat használhatod ehhez a félig meleg, félig hideg szendvicshez. A forró fűszeres vajjal összeolvadt sajtra egy adag bébispenót kerül, és végül a hideg sonkaszeletekkel lesz tökéletes ez az egyszerű reggeli vagy akár vacsora.

február27., 11:20

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.