A legtökéletesebb reggeli: egy adag bagel lazacos-uborkás sajtkrémmel

Naná, hogy bármilyen sűrű, tartalmas zsömlével finom lesz ez a melegszendvics, amit csak félig kell megpirítanod, majd rákanalazni a hideg, lazacos krémet, ami szuperül illik majd az olvadt sajthoz.

A bagel egy középen lyukas, kör alakú péksütemény, aminek tésztáját először forró vízben rövid ideig főzik néhány percig, csak utána sütik meg. Általában úgy tartják, hogy a tengerentúlról érkezett, de ami onnan érkezett, az sokszor Európából került oda. A bagel is inkább lengyel, mint amerikai – ezt a péksüteményt eredetileg Kelet-Európában, zsidó közösségekben készítették.

Bajor zsemle is tökéletes hozzá.
Bajor zsemle is tökéletes hozzá.Fotó: Sedaeva

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 darab bagel
  • 2 teáskanál majonéz
  • 1 csésze lereszelt ementáli sajt
  • 2 nagy szelet apróra vágott füstöltlazac-szelet
  • 4 közepes darab apróra vágott savanyú uborka
  • 3 evőkanál natúr sajtkrém
  • ízlés szerint kapor, só és fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

Felezd el a bageleket, kend meg majonézzel, és szórd rá a sajtot, majd mehet a sütőbe a tetejével együtt. 

Közben keverd el a sajtkrémet az uborkával és a lazaccal, és fűszerezd. Ha megolvadt a sajt, kanalazd a forró péksütemények közepébe, majd helyezd rá a tetejét is. 

Igazi bagelt enne? Mi megsütöttük!
Igazi bagelt enne? Mi megsütöttük!

Igen: macerás, időigényes és még hízlal is, viszont ultramenő, fenséges ízű és egyszerűen tökéletes.

Tovább »

Még több recept

Így használd fel a zakuszkát: melegszendvicsben, kétféle sajttal és friss rukkolával

Nem mintha ne tudnánk kikanalazni egy adag zakuszkát üvegből mindenféle szégyenérzet nélkül, de azért az sem árt neki, ha egy nagy rozskenyér tetején, egy kicsit feltuningolva kerül az asztalra.

2020. augusztus20., 06:04

Ennek az olaszos melegszendvicsnek péksütemény helyett cukkini az alapja

Ez a klassz melegszenya azoknak való, akik egy kicsit spórolni szeretnének a szénhidrátokkal. A gazdag feltét segít abban, hogy ne tűnjön fel, hogy épp nem a friss péksütemény az egésznek az alapja, hanem egy nagy szelet ropogós cukkini, ami legalább ugyanolyan finom tud lenni.

2020. március4., 06:00

Meleg, karfiolos csicseriborsó-saláta – nálunk füstölt paprikával, csilivel és köménnyel készült

Egy gyors, meleg saláta, ami füstölt paprikával lesz igazán finom. Ha épp van otthon zellerszár, abból is kockázz bele egy keveset!

június11., 12:52

Csirkemáj almás salátával és fekete ribizlis öntettel – egy különlegesség a hagyományos alapanyagból

Ha te is imádod a májat, de a resztelt változatnál valami izgalmasabbat is készítenél, ezt a salátát dobd össze!

június14., 10:24

Karfiolos-baconös tészta

Egy gyors tésztaétel, amiből nem hiányozhat az egészséges karfiol, és nálunk az erős paprika sem. Ha marad belőle másnap is, turbózd fel friss zöldségekkel és zöldfűszerekkel, és tálald hideg tésztasalátaként.

június12., 12:52

Kedvenc reggelink: omlettes reggeli szendvics croissant-ban, kaliforniai paprikával

Frissen és hidegen is klassz ez az omlettes szendvics, ami jó sok zöldséggel és zöldfűszerrel nemcsak finomabb, de jóval egészségesebb is lesz. Nálunk rukkola és kaliforniai paprika került bele, de szuper jégsalátával és paradicsommal is.

2020. március1., 09:20

Mustra