Gyors vacsora téli hangulatban: az eredeti grilled cheese szendvics egy kis mézeskalácsfűszerrel

A sajtos szendvics egyike a gyors életmentő fogásoknak, amik mellé nem is kell más, csak egy friss zöldségekből összedobott saláta, egy kis jó minőségű balzsamecet és néhány parmezánforgács. Ebben a változatban különleges, téli hangulata lesz.

Használhatsz hozzá maasdamert, ementálit, cheddart, vagy akár mozzarellát is, ha nem szereted a túl erős, aromás sajtokat. A lényeg, hogy ne told túl a fűszert – elég, ha csak egy nagyon kicsit lehet majd érezni a fahéjat és a szegfűszeget a téli hangulatú melegszendvicsek ízén. Nálunk egy kis majonéz is került a reszelt sajt alá, szerintünk így a legtökéletesebb.

Az egyik legfinomabb épp az, amelyiket a legegyszerűbb elkészíteni.
Az egyik legfinomabb épp az, amelyiket a legegyszerűbb elkészíteni.Fotó: Thomas Barwick

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 evőkanál puha vaj
  • 4 szelet kenyér
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 csipet mézeskalácsfűszer-keverék
  • 2 csipet barna cukor
  • 0.5 bögre lereszelt maasdamer sajt
  • 0.5 bögre lereszelt cheddar sajt
Recept idők

Elkészítés:

Kenj majonézt a kenyérszeletek belső felére, majd mehet rá egy kevés cukor és a fűszerkeverék. Kend meg vajjal az alját alaposan, és mehet 2 szelet kis lángon egy serpenyőbe. Abban pakold rá a sajtokat, és végül a másik kenyérszeletet, a külső felén szintén megvajazva. Néhány perc után fordíts egyet a szendvicsen, és süsd addig, amíg a sajt teljesen elolvad. 

Kiderült, melyik a legegészségesebb sajt
Kiderült, melyik a legegészségesebb sajt

Sajtozz nyugodtan, de nem mindegy, melyiket eszed.

Tovább »

Még több recept

Ez az angol karácsonyi puding lesz az ünnepi menü koronája

Nem egy nehezen elkészíthető desszert, inkább gazdag és izgalmas, tökéletes pedig akkor lesz, ha a mellé kínált tejszínhabot egy kevés konyakkal és narancshéjjal is ízesíted.

november25., 06:24

Idén a tojáslikőrt mézeskalácsfűszerekkel dobd fel!

Naná, hogy nem telhet el a december néhány adag tojáslikőr elpusztítása nélkül. Előbb kell egy teszt a tökéletes receptért, aztán egy próbaüzem, utána még egy, hogy biztosra menjünk, aztán jönnek az ünnepek, amiken kötelező. Ha a megszokott változatot idén feldobnád, egy kis kanál mézeskalácsfűszer-keverékkel ízesítsd!

november22., 06:04

Különleges szendvics vegáknak padlizsánnal, fahéjjal és mozzarellával

A padlizsán mindig nagyon finom fahéjjal, ahogy a paradicsom is jól illik hozzá. Ha egy könnyű, vega szendvicsben gondolkodsz, és már unod a sajtot és a tojáskrémet, süss pár szelet padlizsánt, adj neki fahéjas, paradicsomos alapot, és szórd meg egy kevés parmezánnal tálalás előtt!

február29., 12:04

Újabb sajtos melegszendvics, amit ezúttal egy kevés karamellben puhult almával dobtunk fel

Ne ijedj meg a sós, vagy akár a füstölt sajtoktól – nagyon finom lesz bármelyikkel.

február27., 12:04

Sült alma sajttortahangulatban – krémsajttal sajnos minden finomabb

Egy ilyen klassz, egészséges, növényi fogásnak egyáltalán nem árt egy kanálka krémsajt és egy kevés kekszmorzsa. Ha a krémes extrát citromos-vaníliásra készíted, úgy lesz igazán tökéletes a végeredmény.

november21., 06:24

Íme a pizza egyszerű változata: pizzás, házi melegszendvicskrém kétféle sajttal

Nálunk általában egy nagy adag marinált articsókával a tetején készül ez a pofonegyszerű fogás, ami mellé tökéletes a nem túl markáns mozzarella, de a jó kis alaphoz tetszőleges feltéteket adhatsz a kolbásztól a tonhalig.

június24., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.