Gyors vacsora téli hangulatban: az eredeti grilled cheese szendvics egy kis mézeskalácsfűszerrel

A sajtos szendvics egyike a gyors életmentő fogásoknak, amik mellé nem is kell más, csak egy friss zöldségekből összedobott saláta, egy kis jó minőségű balzsamecet és néhány parmezánforgács. Ebben a változatban különleges, téli hangulata lesz.

Használhatsz hozzá maasdamert, ementálit, cheddart, vagy akár mozzarellát is, ha nem szereted a túl erős, aromás sajtokat. A lényeg, hogy ne told túl a fűszert – elég, ha csak egy nagyon kicsit lehet majd érezni a fahéjat és a szegfűszeget a téli hangulatú melegszendvicsek ízén. Nálunk egy kis majonéz is került a reszelt sajt alá, szerintünk így a legtökéletesebb.

Az egyik legfinomabb épp az, amelyiket a legegyszerűbb elkészíteni.
Az egyik legfinomabb épp az, amelyiket a legegyszerűbb elkészíteni.Thomas Barwick

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 evőkanál puha vaj
  • 4 szelet kenyér
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 csipet mézeskalácsfűszer-keverék
  • 2 csipet barna cukor
  • 0.5 bögre lereszelt maasdamer sajt
  • 0.5 bögre lereszelt cheddar sajt
Recept idők

Elkészítés:

Kenj majonézt a kenyérszeletek belső felére, majd mehet rá egy kevés cukor és a fűszerkeverék. Kend meg vajjal az alját alaposan, és mehet 2 szelet kis lángon egy serpenyőbe. Abban pakold rá a sajtokat, és végül a másik kenyérszeletet, a külső felén szintén megvajazva. Néhány perc után fordíts egyet a szendvicsen, és süsd addig, amíg a sajt teljesen elolvad. 

Kiderült, melyik a legegészségesebb sajt Kiderült, melyik a legegészségesebb sajt

Sajtozz nyugodtan, de nem mindegy, melyiket eszed.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Íme a pizza egyszerű változata: pizzás, házi melegszendvicskrém kétféle sajttal

Nálunk általában egy nagy adag marinált articsókával a tetején készül ez a pofonegyszerű fogás, ami mellé tökéletes a nem túl markáns mozzarella, de a jó kis alaphoz tetszőleges feltéteket adhatsz a kolbásztól a tonhalig.

2020. június24., 06:00

Halloumival és nektarinnal is készíthetsz melegszendvicset, nem is akármilyet!

Az édes gyümölcs a sós, grillezett sajt mellett nagyon izgalmas végeredményt ad, hát még akkor, ha egy adag házi majonéz a szendvicsed alapja, a tetején pedig egy nagy marék friss rukkola is helyet kap.

2021. január23., 06:04

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Ennek az olaszos melegszendvicsnek péksütemény helyett cukkini az alapja

Ez a klassz melegszenya azoknak való, akik egy kicsit spórolni szeretnének a szénhidrátokkal. A gazdag feltét segít abban, hogy ne tűnjön fel, hogy épp nem a friss péksütemény az egésznek az alapja, hanem egy nagy szelet ropogós cukkini, ami legalább ugyanolyan finom tud lenni.

2020. március4., 06:00

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek