Kedvencünk vega változatban: kínai szezámmagos falatok szejtánból, mézes-csilis káposztasalátával

Ebben a húsmentes változatban ugyanolyan finom ez a kínai fogás, mintha egyenesen az étteremből érkezett volna. Ha haladó vagy a konyhában, a szejtánt te magad is egyszerűen összedobhatod otthon, ha pedig épp van belőle, csak vágd kockákra és bundázd be – mutatjuk a leggyorsabb receptet!

Az otthon készült szejtánhoz a sikért és egy evőkanál lisztet egy nagyobb keverőtálban dolgozd össze hideg vízzel, sóval és bármilyen fűszerrel, füstös vagy hagyományos ízesítővel. Az így kapott masszát formázd henger alakúra, és egy nagyobb lábosban, forró, sós vízben úgy 45 perc alatt főzd puhára. 10 deka sikérenként úgy 1 deci vízzel számolj – a lényeg, hogy a végeredmény egy ruganyos tésztává összeállt massza legyen. 

Már csak a saláta hiányzik mellőle.
Már csak a saláta hiányzik mellőle.rez-art

Hozzávalók 2 személyre

A szezámmagos falatokhoz

  • 3 nagy evőkanál pirított szezámmag
  • 30 deka felkockázott szejtán
  • ízlés szerint só, bors, gyömbér, szegfűszeg
  • 9 nagy evőkanál liszt
  • 1 csésze ketchup
  • 1 nagy evőkanál méz
  • 1 evőkanál olaj (és a sütéshez)
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 2 darab tojás
  • 1.5 deci víz

A káposztasalátához

  • 40 deka lereszelt káposzta
  • 3 evőkanál méz
  • ízlés szerint bors, csilipor, só
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 3 deci víz
Recept idők

Elkészítés:

A bundához a lisztet, a tojást, a sót, az étolajat és a sütőport keverd össze annyi vízzel, hogy sűrű tésztát kapj. Mártsd bele a felkockázott szejtándarabokat, majd bő olajban süsd aranybarnára.

A mézet keverd el a fűszerekkel és a ketchuppal, sózd meg, majd forgasd bele az elkészült falatokat. Ezek után szórd meg szezámmaggal. 

A káposztasalátához csak annyi dolgod lesz, hogy a lereszelt káposztát besózod, majd amíg áll egy kicsit a sóban, elkészíted az ecetes, csilis és mézes öntetet úgy, hogy alaposan összekevered a hozzávalókat. Kóstold meg, és ha kellőképpen fűszeres a lé, öntsd a salátára, majd ha teheted, tedd a hűtőbe, és hagyd benne állni néhány órán át. 

A A "leghúsosabb" vegán kaja - vörösboros görög pörkölt

Ez a szuperszaftos ragu karamellizált hagymával a görögök válasza a franciák "bœuf bourguignon"-jára. Steiner Kristófé pedig ez a vegán változat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek