Triplacsokis cupcake-ek Nutella-krémmel – ezt süsd meg, ha biztosra akarsz menni!

Aki a sütit szereti, az a csokit is biztosan szereti, ezért jó ötlet triplacsokis sütikkel lekenyerezni, megvesztegetni és örökre magunkhoz láncolni a családot és a vendégeket. Ennél a sütinél biztosan nem jön elő, hogy én nem szeretem a zselatint/málnát/túrót, vagy az élesztős dolgokat, a Nutella segít abban, hogy az egész tuti siker legyen.

A cupcake ugye valójában nem más, mint az unalmas muffin kisminkelt változata, ám ha ilyet készítünk, arra érdemes figyelni, hogy az egész ne csak valami nagyon színes, édes és látványos desszert legyen, hanem tényleg kerüljenek be ízek: csoki, gyümölcspüré, matcha, citrushéjak vagy bármi, ami épp eszedbe jut.

A krémhez extra kakaóport is keverhetsz.
A krémhez extra kakaóport is keverhetsz.zefirchik06

Hozzávalók:

A muffinokhoz:

  • 5 deka kakaópor
  • 2 marék csokoládépasztilla (vagy apróra vágott étcsokoládé)
  • 2 nagyobb darab tojás
  • 15 deka liszt
  • 15 deka puha vaj
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 15 deka cukor
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 zacskó vaníliás cukor

A tetejére

  • 15 deka natúr sajtkrém
  • 3 nagy evőkanál Nutella
  • 5 deka reszelt étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a tészta száraz hozzávalóit (a csokidarabokat még ne tedd bele), majd mehet bele a megolvasztott vaj langyosan és a tojások is. Ha ezzel megvagy, adj annyi tejfölt hozzá, ha szükséges, hogy sűrű, de még folyékony tésztává álljon össze – ennek mennyisége a tojások méretétől is függ. A legvégén keverd el benne a csokidarabokat. Kanalazd muffinformákba, és süsd készre előmelegített sütőben, 180 fokon úgy 15-20 perc alatt.

A krémhez csak dolgozd el egymással a hozzávalókat, és díszítsd vele a kihűlt süteményeket. A tetejére étcsokoládé-forgácsot szórj. 

Klónok harca: van olyan termék, ami képes megszorongatni a Nutellát?

Tesztünk során kilencféle Nutella klónt kóstoltunk meg. Naná, hogy voltak meglepetések.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti tunkolós: tejszínes marharagu jó sok fűszerrel és olvadt sajttal

Pofonegyszerű és isteni ragu készült a boszorkánykonyhánkban, amit frissen kifőtt tészta tetején, tortillalapokba töltve, de még egy remek sloppy joe burgerben is bevethetsz. Ha marad belőle, kisebb, jól zárható zsacskókban vagy dobozokban akár le is fagyaszthatod, mert kiolvadás után sem lesz semmi baja. Ha pedig csak egy nagy kalácsszelettel tunkolod ki a tányérból, úgy is remek fogás lesz belőle.

október20., 09:24

Recept hétvégére: dobj össze egy gyors húslevest ázsiai aromákkal!

A hagyományos húsleves tökéletes vasárnapra, de abból már mindenkinek van egy jó receptje. Ha egy kis csavarral készítenéd ezt a finomságot, dobd össze ázsiai hangulatban, mert úgy is nagyon finom.

október24., 10:24

Ez a szilvás-forralt boros desszert garantáltan feldobja az őszi napokat

Tudtad, hogy a forralt bor aromái akár szószokban és süteményekben is nagyon finomak tudnak lenni? Ha nem tudtad, fogadj el tőlünk egy tippet egy gyors sütire, amibe akár a házibuliból maradt forralt bor maradékát is felhasználhatod.

október20., 15:52

Dupla csokis cukkinimuffinok – ezen egyáltalán nem érzed majd a zöldség ízét

Az a legjobb benne, hogy remekül fog működni kedvenc cukorhelyettesítőddel is. Agavéval és édesítővel készítve is ugyanaz a remek tészta marad, csak arra vigyázz, hogy a sót és a kis adag, akár koffeinmentes kávét ne hagyd ki belőle, mert ezektől lesz igazán finom. Torta- és muffinformában megsütve is remekül sikerül majd.

október20., 11:24

Próbáld ki a kedvenced isteni, egészséges változatban: csircseriborsó-nutella

A semleges csicseriborsó jó alap minden édes és sós fogáshoz – ez a kakaós krém is jó kis krémes textúrát kap tőle.

2020. február13., 12:00

Muffin matchával és fehér csokival: isteni édesség japán hangulatban

Ha szereted az izgalmas ízeket, szokatlan ízkombinációkat és a zöldtea-por gyönyörű zöld színét, dobd össze ezt a különleges muffint. Naná, hogy egy nagy pohár matcha latte lesz a tökéletes ital mellette.

október21., 11:24

Mustra