Egyszerű és gyors süti: hagyományos linzerkarika

Egy kis házi lekvárral a legfinomabb ez a klassz linzer, amit kedved szerint turbózhatsz egy kis mandulalikőrrel, pálinkával, fahéjjal vagy más kedvenc fűszereiddel.

A linzer nem egy nagy kihívás: a titka mindig a megfelelő hőmérséklet, és az, hogy legyen belőle elég, mert ezek a kis, lekvárral összeragasztott falatkák egyrészt tök jól elállnak, másrészt elég gyorsan el tudnak fogyni. Sok jó recept van rá, mutatunk egy tejfölöset, amibe egy kis sütőpor is kerül, és a retró jegyében akár zsírral is készítheted. 

A bogyósgyümölcs-lekvárba illik egy kis mandulalikőr.
A bogyósgyümölcs-lekvárba illik egy kis mandulalikőr.Fotó: Redaco

Hozzávalók:

  • 75 deka liszt
  • 30 deka zsír vagy hideg vaj
  • 15 deka porcukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 nagy evőkanál tejföl
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 0.5 darab citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el egymással jól a száraz hozzávalókat, majd mehet bele a zsiradék, a tojás és annyi tejföl, amennyitől összeáll. Pihentesd a hűtőben befóliázva legalább egy órán át, majd nyújtsd ki 2-3 milliméteresre, és szaggasd ki, amilyenre szeretnéd. 180 fokon 8 perc elég is lesz neki. Ha kihűlt, már ragaszthatod is össze a karikákat. 

Pénteki süti: rácsos linzer
Pénteki süti: rácsos linzer

Újabb sütemény a nagyisütik sorában, a magyar gyomornak oly kedves barackdzsem-dió vonalon.

Tovább »

Még több recept

Egy tartalmas leves után főételként is bevetheted az aranygaluskát

Az aranygaluskának nem kell cégér, egy jó kis sűrű, házi vaníliasodóval abbahagyhatatlan édesség lesz belőle. A sodót egy kevés húsvétra mentett tojáslikőrrel is feldobhatod, a tésztának pedig jól áll a darált mák, ha a hagyományos változatot esetleg megunjátok.

április2., 06:00

Így készíthetsz egyszerűen egy jó kis retró lekváros buktát

Ha betáraztál néhány csomag élesztőből és valahogy pár kiló liszt is van otthon, nincs más hátra, csak összedobni a legegyszerűbb kenyereket és kelt tésztákat – ehhez adunk segítséget ezen a héten.

április2., 06:00

A legegyszerűbb almás pite elkészítése a kezdő cukrászoknak sem okoz gondot

Most egy olyan receptet mutatunk be, amit kezdőként is simán bevállalhatsz – a tészta összedolgozásánál nagyobb feladat nem lesz benne.

2019. október10., 10:52

Még sosem sütöttél kenyeret? Itt egy egyszerű bögrés recept, amihez nem kell mérned a hozzávalókat!

Bár a kenyér talán soha nem fog elfogyni az üzletekből, mégsem rossz ötlet összedobni egy adag házit, aminek minden összetevőjét ismered. Ha az alaprecept már megy, készítsd el fekete olívás-oregánós, szárított paradicsomos-bazsalikomos és citromos-tárkonyos változatban is.

április2., 06:00

Készítsd a pogácsát túróval és sült hagymával, úgy még finomabb lesz!

A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.

április3., 06:04

Ez a medvehagymás burgonyasaláta igazi tavaszi ízekkel dobja fel az ebédet

A majonézes burgonyasalátánál nincs is jobb alap a konyhai kreativitás kibontakoztatásához: ahogy egy nagy adag gránátalma, úgy egy csokor friss, apróra vágott medvehagyma is jól áll neki.

április6., 06:00

Mustra