Egyszerű és gyors süti: hagyományos linzerkarika

Egy kis házi lekvárral a legfinomabb ez a klassz linzer, amit kedved szerint turbózhatsz egy kis mandulalikőrrel, pálinkával, fahéjjal vagy más kedvenc fűszereiddel.

A linzer nem egy nagy kihívás: a titka mindig a megfelelő hőmérséklet, és az, hogy legyen belőle elég, mert ezek a kis, lekvárral összeragasztott falatkák egyrészt tök jól elállnak, másrészt elég gyorsan el tudnak fogyni. Sok jó recept van rá, mutatunk egy tejfölöset, amibe egy kis sütőpor is kerül, és a retró jegyében akár zsírral is készítheted. 

A bogyósgyümölcs-lekvárba illik egy kis mandulalikőr.
A bogyósgyümölcs-lekvárba illik egy kis mandulalikőr.Fotó: Redaco

Hozzávalók:

  • 75 deka liszt
  • 30 deka zsír vagy hideg vaj
  • 15 deka porcukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 nagy evőkanál tejföl
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 0.5 darab citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el egymással jól a száraz hozzávalókat, majd mehet bele a zsiradék, a tojás és annyi tejföl, amennyitől összeáll. Pihentesd a hűtőben befóliázva legalább egy órán át, majd nyújtsd ki 2-3 milliméteresre, és szaggasd ki, amilyenre szeretnéd. 180 fokon 8 perc elég is lesz neki. Ha kihűlt, már ragaszthatod is össze a karikákat. 

Pénteki süti: rácsos linzer
Pénteki süti: rácsos linzer

Újabb sütemény a nagyisütik sorában, a magyar gyomornak oly kedves barackdzsem-dió vonalon.

Tovább »

Még több recept

Készíts karácsonyra gesztenyés kekszet mandarinnal!

Az ünnepi lakomák után másnap reggel nem is kell más, csak egy nagy adag tejeskávé vagy matcha latte és néhány falat ezekből a kekszekből. Ha egészségesebb változatban készítenéd, zabliszttel és kedvenc édesítőddel dobd össze.

november20., 06:24

Ez a kacsa nálunk narancsos édesburgonyapürével lett igazán ünnepi

Ha még izgalmasabb fogást varázsolnál belőle, tálald egy kevés forró, vajas mézben átforgatott főtt gesztenyével és rumos mazsolával.

november22., 06:04

Ezt a fahéjas sült almát egy kis borssal és kurkumával pimpeltük

A sült alma diós töltelékének nagyon jó állnak a fűszerek, így ha van otthon, egy kevés kardamomot és csillagánizst sem érdemes kihagynod belőle.

november20., 06:24

Gyömbéres édesburgonya-pite – gesztenyerózsákkal a tetején varázsolhatod ünnepivé

Kevesebb cukorral készítve, kis adagokban előételként is bevetheted, egy nagy piteformában sütve pedig különleges desszert lehet egész télen ez az ünnepi édesburgonya-pite. Ha a karácsonyi időszakban tálalod, tejszínes, édesített gesztenyemasszából nyomj a tetejére díszítést a még különlegesebb ízekért.

november25., 06:24

A legegyszerűbb almás pite elkészítése a kezdő cukrászoknak sem okoz gondot

Most egy olyan receptet mutatunk be, amit kezdőként is simán bevállalhatsz – a tészta összedolgozásánál nagyobb feladat nem lesz benne.

2019. október10., 10:52

Fűszeresen, aszalt gyümölcsökkel készült nálunk ez az ünnepi sajtkrém

Ha egy klassz előételt vagy izgalmas vendégvárót készítenél a ünnepekre, próbáld ki ezt a sajtos mártogatóst, ami akkor a legfinomabb, ha pirított fenyőmaggal tálalod.

november25., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.