Nosztalgiázz egy nagy adag retró hókiflivel!

Ha valami igazán a nagymama konyháját idéző vendégváró, az biztosan a hókifli. A jó kis porcukros falatok sokáig elállnak, és nem is kell melléjük csak egy adag mézes melange egy beszélgetős délutánhoz.

Jó, hát a melange helyett ír whiskyvel is készítheted a kávét, és most azt is megmutatjuk, hogyan varázsold össze a legegyszerűbben a hozzávalókat a hókiflihez úgy, hogy a végeredményt kóstolva még a nagymamád is büszke legyen rád. 

Még melegen forgasd meg a cukorban.
Még melegen forgasd meg a cukorban.Fotó: Ann_Zhuravleva

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 deka liszt
  • 25 deka zsír vagy margarin
  • 1 evőkanál cukor
  • 0.5 mokkáskanál
  • 2.5 deci tejföl

A töltelékhez

  • 10 deka cukor
  • 2 darab tojásfehérje
  • 20 deka darált dió
  • 0.5 mokkáskanál
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • porcukor (a szóráshoz)
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el alaposan a tészta hozzávalóit, majd amíg a töltelék készül, pihentesd a hűtőben. 

A töltelékhez egy tálban keverd el a diót a cukorral, sóval és a felvert tojásfehérjével. Nyújtsd a tésztát ezek után úgy 2-3 miliméteresre, és egy pohárral formázz belőle úgy 7 centi átmérőjű köröket. Ebbe kanalazd a tölteléket, majd hajtsd fel és formázd félhold-kifli alakúra. 

Ha ezzel megvagy, előmelegített sütőben süsd készre 180 fokon 12-15 perc alatt, majd forgasd a vaníliás cukorral elkevert porcukorba a kifliket. 

 

Főzzön borsólevest nagymama módra
Főzzön borsólevest nagymama módra

A borsólevest mindenki szereti. És bárki meg is tudja főzni, még leveskocka sem kell hozzá.

Tovább »

Még több recept

Ez az almás-szilvás süti az ősz egyik kihagyhatatlan desszertje

Az alma és a szilva az ősz megkerülhetetlen gyümölcsei, a süti pedig minden tisztességes édesszájúnál a mindennapok része. Ha nálad is ez a helyzet, dobd össze ezt a desszertet, ami ráadásul édesítővel és alternatív cukorhelyettesítőkkel is ugyanolyan finom, mint hagyományos változatban.

2020. szeptember18., 06:04

Ha csak egy kevés kolbász van otthon, ebbe a pogácsába érdemes felhasználnod

A maradék kolbászcsücsök remek egy rántottában, akár egy magyaros tésztaétel egyik alapanyagaként, de érdemes a pogácsákban is esélyt adnod neki, mert klassz, magyaros vendégvárót állíthatsz össze a segítségével.

február21., 06:04

Ez a fűszeres sült répa forrólevegős sütőben lesz a legfinomabb

Akár egy adag csípős, juharszirupos mázat is készíthetsz hozzá, amiből semmiképpen ne hagyj ki egy kevés sót és citromlevet. Halak és csirke mellett is nagyon finom.

február24., 06:04

Narancsos-szójás-mézes csirkefalatok – egy gyors rukkolasalátát dobj össze mellé

A csirke tökéletes alapanyag, ami sokféle konyha fűszereivel lesz nagyon finom. Szójával és mézzel is remek – ez a fogás egy kevés gyömbérrel fűszerezett, grillezett ananásszal és rizzsel a legizgalmasabb.

február25., 06:00

Ez az illatos brokkolileves percek alatt elkészült a kezdők konyhájában is

Akár egy kevés füstölt hal is remek ebben a fogásban, ha pedig húsmentes változatban készítenéd, egy gyors, sütőben készült sajtcsipsszel tálald ezt a klassz levest.

február21., 06:04

Ezek a klassz, reggeli burritók forrólevegős sütőben készültek

Ha egy kicsit különlegesebb formában készítenéd el a burritókat, és te is rajongod a mexikói konyhát, használd ki a forrólevegős sütőt, és abban süsd meg a következő adagot. Ropogós, fűszeres finomság lesz a végeredmény, amit avokádó-paradicsom-petrezselyem salátával érdemes tálalnod.

február24., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.