Nosztalgiázz egy nagy adag retró hókiflivel!

Ha valami igazán a nagymama konyháját idéző vendégváró, az biztosan a hókifli. A jó kis porcukros falatok sokáig elállnak, és nem is kell melléjük csak egy adag mézes melange egy beszélgetős délutánhoz.

Jó, hát a melange helyett ír whiskyvel is készítheted a kávét, és most azt is megmutatjuk, hogyan varázsold össze a legegyszerűbben a hozzávalókat a hókiflihez úgy, hogy a végeredményt kóstolva még a nagymamád is büszke legyen rád. 

Még melegen forgasd meg a cukorban.
Még melegen forgasd meg a cukorban.Fotó: Ann_Zhuravleva

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 deka liszt
  • 25 deka zsír vagy margarin
  • 1 evőkanál cukor
  • 0.5 mokkáskanál
  • 2.5 deci tejföl

A töltelékhez

  • 10 deka cukor
  • 2 darab tojásfehérje
  • 20 deka darált dió
  • 0.5 mokkáskanál
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • porcukor (a szóráshoz)
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el alaposan a tészta hozzávalóit, majd amíg a töltelék készül, pihentesd a hűtőben. 

A töltelékhez egy tálban keverd el a diót a cukorral, sóval és a felvert tojásfehérjével. Nyújtsd a tésztát ezek után úgy 2-3 miliméteresre, és egy pohárral formázz belőle úgy 7 centi átmérőjű köröket. Ebbe kanalazd a tölteléket, majd hajtsd fel és formázd félhold-kifli alakúra. 

Ha ezzel megvagy, előmelegített sütőben süsd készre 180 fokon 12-15 perc alatt, majd forgasd a vaníliás cukorral elkevert porcukorba a kifliket. 

 

Főzzön borsólevest nagymama módra
Főzzön borsólevest nagymama módra

A borsólevest mindenki szereti. És bárki meg is tudja főzni, még leveskocka sem kell hozzá.

Tovább »

Még több recept

Készítsd a pogácsát túróval és sült hagymával, úgy még finomabb lesz!

A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.

április3., 06:04

Igazi emberkaja: tészta mustáros-tejszínes marhahússal és fekete olívával

Egy jó kis tésztás recept, amit percek alatt összedobsz akkor is, ha még sohasem jártál a konyhában, maximum a hűtő és a mikró környékén.

április5., 06:00

Glutémentes üdítős szelet

Kis kockákra vágva szuper vendégváró, egyben meghagyva pedig szép torta lesz belőle ünnepi alkalmakra.

2019. február17., 11:09

Próbáltad már a házi kenyeret egy adag friss medvehagymával?

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

április4., 07:53

A kakaós csigát mindenki szereti – ebben az egyszerű változatban még az is, aki elkészíti

A gyereknek az iskola talán nem hiányzik, de egy-egy darab jó kis puha kakaós csigára talán benevezne, ahogy mi is, bármikor. Ha te sem vagy különb nálunk, kapcsolj hedonista módba ezzel a klasszikussal, amit természetesen fahéjjal és citromos cukormázzal is készíthetsz. Ha sósan ennétek, cheddar sajtos-jalapenós töltelékkel tekerd fel.

április3., 06:04

Gombás csirkemájjal töltött palacsinta – aszalt gyümölcsökkel lehet még finomabb

Ha nem kaptál élesztőt a boltokban, dobj össze egy palacsintát és kínáld sós töltelékkel! Ezen a héten több ötletet is mutatunk a legfinomabb sós palacsintákra. Reggelire és könnyű vacsorának is tökéletesek.

április1., 06:04

Mustra