Nosztalgiázz egy nagy adag retró hókiflivel!

Ha valami igazán a nagymama konyháját idéző vendégváró, az biztosan a hókifli. A jó kis porcukros falatok sokáig elállnak, és nem is kell melléjük csak egy adag mézes melange egy beszélgetős délutánhoz.

Jó, hát a melange helyett ír whiskyvel is készítheted a kávét, és most azt is megmutatjuk, hogyan varázsold össze a legegyszerűbben a hozzávalókat a hókiflihez úgy, hogy a végeredményt kóstolva még a nagymamád is büszke legyen rád. 

Még melegen forgasd meg a cukorban.
Még melegen forgasd meg a cukorban.Ann_Zhuravleva

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 deka liszt
  • 25 deka zsír vagy margarin
  • 1 evőkanál cukor
  • 0.5 mokkáskanál
  • 2.5 deci tejföl

A töltelékhez

  • 10 deka cukor
  • 2 darab tojásfehérje
  • 20 deka darált dió
  • 0.5 mokkáskanál
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • porcukor (a szóráshoz)
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el alaposan a tészta hozzávalóit, majd amíg a töltelék készül, pihentesd a hűtőben. 

A töltelékhez egy tálban keverd el a diót a cukorral, sóval és a felvert tojásfehérjével. Nyújtsd a tésztát ezek után úgy 2-3 miliméteresre, és egy pohárral formázz belőle úgy 7 centi átmérőjű köröket. Ebbe kanalazd a tölteléket, majd hajtsd fel és formázd félhold-kifli alakúra. 

Ha ezzel megvagy, előmelegített sütőben süsd készre 180 fokon 12-15 perc alatt, majd forgasd a vaníliás cukorral elkevert porcukorba a kifliket. 

 

kapcsolódó Főzzön borsólevest nagymama módra
Főzzön borsólevest nagymama módra

A borsólevest mindenki szereti. És bárki meg is tudja főzni, még leveskocka sem kell hozzá.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Narancsos-ricottás kevert süti nyárra – limoncellós tejszínhabbal dobd fel!

A vendégek előtt is vállalható, ráadásul szuper egyszerű, nyári gyümölcsös sütit hoztunk, amibe ha épp van otthon, egy adag őszibarack is kerülhet.

július23., 12:52

Katalin hercegné kedvence, a sticky toffee pudding almás változatban is remek

Ez a klassz datolyás desszert mindjárt nyári hangulatot kap egy kevés apróra kockázott almától. Nem volt mese, ki kellett próbálnunk egy adag rumos tejszínhabbal a tetején.

augusztus12., 10:44

Gyors vacsoratipp: spenótos-füstölt sajtos melegszendvics baconkockákkal

A sajtos, baconös alap remek minden zöldség mellett, így bátran pakold meg a szendvics tetejét, uborkával, csírákkal, zellerrel, vagy bármelyik más kedvenceddel. Egyedül arra kell figyelned, hogy a zöldségekkel már ne melegítsd, épp az olvadt sajt, forró bacon és a ropogós, hideg falatok kontrasztja a legfinomabb benne.

október21., 09:24

Mogyoróvajas-eperlekváros brownie mikróban? Gyors édesség, ha nincs sok időd a desszertre

Nem minden mikrós süti lesz igazán finom, de ha nem túl sűrű a tészta, ami belekerül, és valami gyorsra vágysz, próbálkozz meg ezekkel a gyors édességekkel. Egyadagos szilikontepsiben, vagy akár kisebb porciókban is készítheted, és ne felejtsd el a hideg vaníliafagyit a tetejéről.

május17., 12:52

Kelt tésztás ökörszem

Egy jó kis túrós édesség bármikor jöhet, és ha éppen nagy adag kelt tészta készül, a kakaós csiga és a töltött húsos batyuk mellett ebből is mindig ki kell sülni egy adagnak.

június18., 10:24

Sárgadinnyecrunch – gyors süti az egyik legnagyobb nyári kedvencünkkel

Ez a gyümölcs süteményekben is remek, ha kihűlt, sokkal intenzívebben lehet érezni az ízét. Ha mégis langyosan tálalnád, egy kanál citromfagyit ne hagyj ki a tetejéről.

augusztus5., 11:24

Mustra