A tócsni bármikor jöhet, főleg egy adag snidlinges-fokhagymás tejföllel

A tócsni azoknak való, akik jól akarnak lakni egy könnyen elkészíthető étellel gyorsan, magyarosan, de hús nélkül. Nem kérnek a lángos kelesztési idejéből, és húst sem pácolnának, elégnek érzik összekeverni a tésztát, és rá egy nagy adag, jéghideg fokhagymás tejfölt.

A tócsni másik neve lapcsánka. 
Ám ha azt hallod, hogy bandurák, bere, beré, berét, berhe, bramborák, cicedli, cicege, enge-menge, görhöny, hadi rántotta, harula, huláble, kremzli, krumplibaba, krumplimálé, krumpliprósza, lapcsánka, lapotya, lapotyka, lapsi, lepcsánka, lepkepotyi, mackó, macok, matutka, nyist, picskedli, ragujla, recsege, röstiburgonya, rösztike taccs, tócsi vagy toksa, akkor szintén erről az ételről beszélnek. 

Avokádókrémmel is finom.
Avokádókrémmel is finom.fermate

Hozzávalók

  • 50 deka lereszelt krumpli
  • 25 deka liszt
  • 1 tojás
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a hozzávalókat, és ha van annyi időd, hagyd állni a sűrű tésztát úgy 15 percig. Ezek után szaggasd egy evőkanállal bő, forró olajba, és ha elkészült, fokhagymával, friss snidlinggel elkevert tejföllel tálald. 

A házias is lehet könnyű: így készítsd a tócsnit a gyereknek A házias is lehet könnyű: így készítsd a tócsnit a gyereknek

Lehet a neve röszti, lapcsánka vagy macok, ugyanazt értük rajta: a tócsnit. Nyáron is jól jön, de nem kell, hogy olajban tocsogjon.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Édesburgonya-röszti – füstölt paprikával és egy kis fokhagymás tejföllel tálald

Talán már hallottad, de ha nem, akkor itt az idő, hogy megtudd: az édesburgonya egyáltalán nem rokona a krumplinak. Az édesburgonya vagy batáta a burgonyavirágúak rendjébe és a szulákfélék családjába tartozó növényfaj, melyet főként gyökérgumójáért termesztenek, de fiatal levelei is fogyaszthatóak.

2020. március22., 06:00

Medvehagymát a rösztibe? Naná, hogy jól fog illeni bele!

A röszti egy jó kis gyors, költséghatékony étel, amit általában mindenki szeret, aki a krumplit, a lángost, a palacsintát és a klassz, hideg tejfölt a tetején. Medvehagymával és hús nélkül gyors vega vacsora lesz belőle.

2020. április5., 06:00

Napi nosztalgia: a nagymamád tejes pitéjét te is könnyen összedobhatod

Gyümölcsraguval, fahájas porcukorral és fűszeres narancslekvárral is nagyon finom, de akkor sem tévedsz nagyot, ha sűrű csokiszósszal és tejszínnel tálalod.

2022. február8., 07:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek