Próbáld ki ezt az egyszerű, meggyes sajttortát cukormentesen, mandulalisztes tésztával!

Nálunk mandulaliszt dúsítja az édes kekszeket ebben a sajttortában, amit aztán egy könnyű sajtkrémmel és meggyes gyümölcsraguval dobtunk fel. Így húszmillió helyett csak úgy 15 millió kalória van egy szeletben, de ne legyünk nagyravágyóak, az édes kekszek helyett mandulával azért már tényleg nem olyan veszélyes ez a süti.

Kalóriák ide vagy oda, az biztos, hogy a mandulaliszt, a méz és a gyümölcsök elég egészséges fogássá mixelik ezt a mini sajttortát, amit nem kell épp meggyel készítened, nyugodtan használj hozzá más idénygyümölcsöt, ha szeretnél. Tökéletes hozzá a vaníliás cseresznye, a körte sós karamellel, a fahéjas szilva és akár az ananászragu is egy kis kókuszsziruppal. 

Nézni is rossz, ha épp nincs kéznél belőle egy adag.
Nézni is rossz, ha épp nincs kéznél belőle egy adag.Songbird839

Hozzávalók

A tésztához

  • 1 bögre mandulaliszt
  • 2 evőkanál xilit
  • 4 deka vaj
  • 1 mokkáskanál

A krémhez

  • 50 deka mascarpone
  • 3 darab tojás
  • 1 kisebb bögre cukor, xilit (vagy más édesítő)
  • 1 csapott teáskanál
  • 3 nagy evőkanál liszt
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 0.5 doboz light tejföl

A gyümölcsraguhoz

  • 2 bögre meggy
  • 4 evőkanál cukor, xilit vagy édesítő
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 cl meggylikőr
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához dolgozd el a mandulalisztet a cukorral és a sóval, majd mehet rá a megolvasztott vaj is. A morzsás keveréket alaposan nyomkodd egy kis tortaforma aljába, és süsd előmelegített sütőben, 180 fokon 10-15 percen át.

A krémhez sem lesz több dolgod: alaposan dolgozd el egymással annak a hozzávalóit, majd öntsd a tésztára, és süsd legalább egy órán át 160-170 fokon úgy, hogy az előmelegített sütő aljába egy vízzel teli tepsi is kerüljön sütés közben. 

A vajat olvaszd fel, add hozzá a gyümölcsöt és az édesítőt, majd a meggylikőrt. Forrald össze az egészet egy kis folyadékban feloldott keményítővel, majd ha kiűlt a sütemény, langyosan tálald mellé. Ha úgy jobban tetszik, egy kis felforrósított meggylében feloldott zselatinnal egy extra, zselés réteget is készíthetsz a sajttorta tetejére. Ha gyümölcs épp nincs otthon, cukorból olvassz karamellt, adj hozzá egy adag sót és egy kevés tejszínt, és ezzel tálald a sajttortát. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek