Próbáld ki ezt az egyszerű, meggyes sajttortát cukormentesen, mandulalisztes tésztával!

Nálunk mandulaliszt dúsítja az édes kekszeket ebben a sajttortában, amit aztán egy könnyű sajtkrémmel és meggyes gyümölcsraguval dobtunk fel. Így húszmillió helyett csak úgy 15 millió kalória van egy szeletben, de ne legyünk nagyravágyóak, az édes kekszek helyett mandulával azért már tényleg nem olyan veszélyes ez a süti.

Kalóriák ide vagy oda, az biztos, hogy a mandulaliszt, a méz és a gyümölcsök elég egészséges fogássá mixelik ezt a mini sajttortát, amit nem kell épp meggyel készítened, nyugodtan használj hozzá más idénygyümölcsöt, ha szeretnél. Tökéletes hozzá a vaníliás cseresznye, a körte sós karamellel, a fahéjas szilva és akár az ananászragu is egy kis kókuszsziruppal. 

Nézni is rossz, ha épp nincs kéznél belőle egy adag.
Nézni is rossz, ha épp nincs kéznél belőle egy adag.Fotó: Songbird839

Hozzávalók:

A tésztához

  • 1 bögre mandulaliszt
  • 2 evőkanál xilit
  • 4 deka vaj
  • 1 mokkáskanál

A krémhez

  • 50 deka mascarpone
  • 3 darab tojás
  • 1 kisebb bögre cukor, xilit (vagy más édesítő)
  • 1 csapott teáskanál
  • 3 nagy evőkanál liszt
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 0.5 doboz light tejföl

A gyümölcsraguhoz

  • 2 bögre meggy
  • 4 evőkanál cukor, xilit vagy édesítő
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 cl meggylikőr
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához dolgozd el a mandulalisztet a cukorral és a sóval, majd mehet rá a megolvasztott vaj is. A morzsás keveréket alaposan nyomkodd egy kis tortaforma aljába, és süsd előmelegített sütőben, 180 fokon 10-15 percen át.

A krémhez sem lesz több dolgod: alaposan dolgozd el egymással annak a hozzávalóit, majd öntsd a tésztára, és süsd legalább egy órán át 160-170 fokon úgy, hogy az előmelegített sütő aljába egy vízzel teli tepsi is kerüljön sütés közben. 

A vajat olvaszd fel, add hozzá a gyümölcsöt és az édesítőt, majd a meggylikőrt. Forrald össze az egészet egy kis folyadékban feloldott keményítővel, majd ha kiűlt a sütemény, langyosan tálald mellé. Ha úgy jobban tetszik, egy kis felforrósított meggylében feloldott zselatinnal egy extra, zselés réteget is készíthetsz a sajttorta tetejére. Ha gyümölcs épp nincs otthon, cukorból olvassz karamellt, adj hozzá egy adag sót és egy kevés tejszínt, és ezzel tálald a sajttortát. 

Málnás sajttorta. Vagy cheesecake. Vagy csízkék

Sütne valamit? Akkor készjtsen sajttortát, azzal nem lehet melléfogni. Amerika kedvenc sütije, mondjuk jó is.

Tovább »

Még több recept

Medvehagymapesto: tésztákon, húsok mellett és salátaöntetként is világbajnok

Ez a pesto igazi dzsóker: készíts belőle minél többet, hogy az egyszerű tészták mellett a pizzán, húsok tetején és a salátára locsolva is megkóstolhasd!

április3., 06:04

Korianderes, sütőben sült brokkoli

Ínycsiklandó fogás egyenesen a sütőből. Sült brokkoli glutén-, tej- és tojásmentesen.

március31., 06:00

Sült cukkinihasábok – gluténmentes, egészséges alternatíva

Ínycsiklandó megoldás sült krumpli helyett egészséges, gluténmentes főételnek, köretnek, snacknek.

március30., 06:00

Olasz lepénykenyér glutén- és tojásmentesen

Kenyér nélkül lehet élni, de ki akar? Speciális étrendet követőknek hoztuk most el az olasz konyha egyik gyöngyszemét, a piadinát glutén- és tojásmentesen.

március30., 06:00

Rapid vacsi: olívás-háromsajtos tészta csirkemellel

A bezártságban jó barátaink a száraztészták, amikkel néhány perc alatt dobhatunk össze vacsorát és ebédet, nagyjából végtelen variációban. Ezen héten olyan tésztaételeket hoztunk, amik nem unalmasak, miközben alapanyagaikból mindig van otthon legalább egy kis adag.

április3., 06:04

Krémes, csokis, és senki nem mondja meg, miből készült: 3 összetevős avokádópuding

Ha az év első napjain azon tűnődsz, vajon hogyan lehetne az elsején könnyelműen kijelentett fogadalom ellenére valami nagyon édeset és csokisat befalni, készítsd el ezt a pudingot, megígérem, hogy nem lesz avokádóíze.

2019. december30., 11:58

Mustra