Próbáld ki ezt az egyszerű, meggyes sajttortát cukormentesen, mandulalisztes tésztával!

Nálunk mandulaliszt dúsítja az édes kekszeket ebben a sajttortában, amit aztán egy könnyű sajtkrémmel és meggyes gyümölcsraguval dobtunk fel. Így húszmillió helyett csak úgy 15 millió kalória van egy szeletben, de ne legyünk nagyravágyóak, az édes kekszek helyett mandulával azért már tényleg nem olyan veszélyes ez a süti.

Kalóriák ide vagy oda, az biztos, hogy a mandulaliszt, a méz és a gyümölcsök elég egészséges fogássá mixelik ezt a mini sajttortát, amit nem kell épp meggyel készítened, nyugodtan használj hozzá más idénygyümölcsöt, ha szeretnél. Tökéletes hozzá a vaníliás cseresznye, a körte sós karamellel, a fahéjas szilva és akár az ananászragu is egy kis kókuszsziruppal. 

Nézni is rossz, ha épp nincs kéznél belőle egy adag.
Nézni is rossz, ha épp nincs kéznél belőle egy adag.Fotó: Songbird839

Hozzávalók:

A tésztához

  • 1 bögre mandulaliszt
  • 2 evőkanál xilit
  • 4 deka vaj
  • 1 mokkáskanál

A krémhez

  • 50 deka mascarpone
  • 3 darab tojás
  • 1 kisebb bögre cukor, xilit (vagy más édesítő)
  • 1 csapott teáskanál
  • 3 nagy evőkanál liszt
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 0.5 doboz light tejföl

A gyümölcsraguhoz

  • 2 bögre meggy
  • 4 evőkanál cukor, xilit vagy édesítő
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 cl meggylikőr
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához dolgozd el a mandulalisztet a cukorral és a sóval, majd mehet rá a megolvasztott vaj is. A morzsás keveréket alaposan nyomkodd egy kis tortaforma aljába, és süsd előmelegített sütőben, 180 fokon 10-15 percen át.

A krémhez sem lesz több dolgod: alaposan dolgozd el egymással annak a hozzávalóit, majd öntsd a tésztára, és süsd legalább egy órán át 160-170 fokon úgy, hogy az előmelegített sütő aljába egy vízzel teli tepsi is kerüljön sütés közben. 

A vajat olvaszd fel, add hozzá a gyümölcsöt és az édesítőt, majd a meggylikőrt. Forrald össze az egészet egy kis folyadékban feloldott keményítővel, majd ha kiűlt a sütemény, langyosan tálald mellé. Ha úgy jobban tetszik, egy kis felforrósított meggylében feloldott zselatinnal egy extra, zselés réteget is készíthetsz a sajttorta tetejére. Ha gyümölcs épp nincs otthon, cukorból olvassz karamellt, adj hozzá egy adag sót és egy kevés tejszínt, és ezzel tálald a sajttortát. 

Málnás sajttorta. Vagy cheesecake. Vagy csízkék

Sütne valamit? Akkor készjtsen sajttortát, azzal nem lehet melléfogni. Amerika kedvenc sütije, mondjuk jó is.

Tovább »

Még több recept

Ez az almás-szilvás süti az ősz egyik kihagyhatatlan desszertje

Az alma és a szilva az ősz megkerülhetetlen gyümölcsei, a süti pedig minden tisztességes édesszájúnál a mindennapok része. Ha nálad is ez a helyzet, dobd össze ezt a desszertet, ami ráadásul édesítővel és alternatív cukorhelyettesítőkkel is ugyanolyan finom, mint hagyományos változatban.

szeptember18., 06:04

Ropogós csokis süti – még egy változat a kedvencünkre

Ehhez a pofonegyszerű édességhez szükséged lesz egy adag csokis rizsszeletre, amit persze bármelyik hasonló kedvencedre lecserélhetsz, a végeredmény csak finomabb lesz akkor, ha testre szabod ezt a nagyon egyszerű (nem) sütit.

szeptember18., 06:04

Fehércsoki-rajongók, tegyetek félre egy táblával ehhez a sajttortához!

Nálunk fekete ribizlivel készült ez a fehér csokis sajttorta, de talán már mondanunk sem kell, hogy fahéjban puhított almakockákkal, karamellás körtével, savanykás meggyfalatokkal és matchaporral is tökéletes.

július9., 06:04

Isteni japán sajttorta csak 3 összetevőből: a népszerű 日本のチーズケーキ

Fehér csokis, krémsajtos szuflétorta.

2019. november11., 12:04

Krémes, csokis, és senki nem mondja meg, miből készült: 3 összetevős avokádópuding

Ha az év első napjain azon tűnődsz, vajon hogyan lehetne az elsején könnyelműen kijelentett fogadalom ellenére valami nagyon édeset és csokisat befalni, készítsd el ezt a pudingot, megígérem, hogy nem lesz avokádóíze.

2019. december30., 11:58

Ezt az édesburgonya-levest mézes-paprikás dióval érdemes tálalnod

Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.

szeptember17., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.