Ha még tovább tuningolnád, citromhéjjal, mandulaszeletekkel és friss eperrel dobhatod fel. Egy közepes tortaformához szükséges adag lesz belőle, ami a tapasztalatok szerint pillanatok alatt elfogy.
![A lekvárt akár sütés után is a tésztára kanalazhatod.](https://kep.index.hu/1/0/3138/31380/313806/31380697_2409399_65c84ce91fbe55f600007dc57893ea93_wm.jpg)
Hozzávalók 8 szelethez
- 1 bögre zabpehelyliszt
- 1 kisebb bögre cukor vagy xilit
- 4 evőkanál (diabetikus) eperlekvár
- 1 adag fehérbabkonzerv (kb. 25 dkg)
- 1 zacskó sütőpor
- 1 darab tojás
Elkészítés:
Törd össze a babot az aprítógépben, és amikor már krémes, dobd bele a lekváron kívül az összes többi hozzávalót, és dolgozd el őket egymással. Öntsd egy közepes szilikon sütőformába, majd kanállal ötsd a lekvárt a tészta tetejére, és húzd szét kissé, hogy mindenhová jusson. Amikor szép márványos, tedd a sütőbe, és 180 fokon, 30-35 perc alatt süsd készre.
![Segít a fogyásban és a koleszterinszintet is csökkenti a babfogyasztás](https://kep.index.hu/1/0/2099/20998/209988/20998848_1337274_e2b1c2a00610dce0fb2af538aa546726_wm.jpg)
A nyomelem-, fehérje- és rosttartalma már csak hab a tortán. Becsüld hát meg te is úgy a babot, ahogy Bud Spencer tette, jó lesz!
Tovább olvasom