Ez a csokidarabos brownie vegán, ráadásul percek alatt, sütés nélkül összedobhatod

Mivel az ízét részben az étcsokoládé és a kakaópor adja meg, érdemes ezekből minél jobb minőségűt venned – akár cukormenteset is. A mandulaliszt alacsony szénhidráttartalma miatt pedig az egész desszert jóval egészségesebb lesz a hagyományos cukros-liszttel készített változatnál.

Azt sem érdemes elfelejtenünk, hogy a brownie még mindig egy pofonegyszerű süti, amihez csak össze kell dolgoznod a hozzávalókat, és a lehető legrövidebb idő alatt készre sütni. Ez a változat még annál is tovább megy: a nyers brownie-kért még a sütőt sem kell bekapcsolnod, ráadásul ebben a receptben hagyományos liszt és tojás sem kerül a tésztába. 

Nyers változatban is finom.
Nyers változatban is finom.JuliaKa

Hozzávalók

A brownie-hoz

  • 2 bögre datolya
  • 1 bögre mandulaliszt
  • 1 mokkáskanál
  • 6 dkg kakaópor
  • 5 dkg durvára vágott ét- vagy tejcsokoládé
  • 5 dkg felolvasztott ét- vagy tejcsokoládé (növényi tejjel készült)

A tetejére

  • 60 ml mandulatej
  • 175 gramm étcsokoládé
  • 2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Áztasd be a datolyát meleg vízbe legalább 15 percre, majd aprítógépben keverd krémesre. Ezek után add hozzá a mandulalisztet, majd a kakaót, az olvasztott csokit és a sót. Ha ezzel megvagy, keverd a tésztához a csokidarabokat, majd nyomkodd a morzsás, ragacsos masszát egy kisebb szilikontepsibe vagy jénaiba. (Ha van otthon mandula, aszalt meggy vagy dió, abból is szórhatsz a keverékhez.)

A mázhoz egyszerűen olvaszd össze annak hozzávalóit vízgőz fölött, majd amikor már egy kicsit hűlt, öntsd a brownie tetejére. Néhány óra alatt a hűtőben tökéletesen összeáll. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek