Ez a csokidarabos brownie vegán, ráadásul percek alatt, sütés nélkül összedobhatod

Mivel az ízét részben az étcsokoládé és a kakaópor adja meg, érdemes ezekből minél jobb minőségűt venned – akár cukormenteset is. A mandulaliszt alacsony szénhidráttartalma miatt pedig az egész desszert jóval egészségesebb lesz a hagyományos cukros-liszttel készített változatnál.

Azt sem érdemes elfelejtenünk, hogy a brownie még mindig egy pofonegyszerű süti, amihez csak össze kell dolgoznod a hozzávalókat, és a lehető legrövidebb idő alatt készre sütni. Ez a változat még annál is tovább megy: a nyers brownie-kért még a sütőt sem kell bekapcsolnod, ráadásul ebben a receptben hagyományos liszt és tojás sem kerül a tésztába. 

Nyers változatban is finom.
Nyers változatban is finom.JuliaKa

Hozzávalók:

A brownie-hoz

  • 2 bögre datolya
  • 1 bögre mandulaliszt
  • 1 mokkáskanál
  • 6 dkg kakaópor
  • 5 dkg durvára vágott ét- vagy tejcsokoládé
  • 5 dkg felolvasztott ét- vagy tejcsokoládé (növényi tejjel készült)

A tetejére

  • 60 ml mandulatej
  • 175 gramm étcsokoládé
  • 2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Áztasd be a datolyát meleg vízbe legalább 15 percre, majd aprítógépben keverd krémesre. Ezek után add hozzá a mandulalisztet, majd a kakaót, az olvasztott csokit és a sót. Ha ezzel megvagy, keverd a tésztához a csokidarabokat, majd nyomkodd a morzsás, ragacsos masszát egy kisebb szilikontepsibe vagy jénaiba. (Ha van otthon mandula, aszalt meggy vagy dió, abból is szórhatsz a keverékhez.)

A mázhoz egyszerűen olvaszd össze annak hozzávalóit vízgőz fölött, majd amikor már egy kicsit hűlt, öntsd a brownie tetejére. Néhány óra alatt a hűtőben tökéletesen összeáll. 

kapcsolódó Egy brownie-recept mindenkinek kell
Egy brownie-recept mindenkinek kell

A barna színéről elnevezett édesség elkészítése a világ legnépszerűbb és legegyszerűbb recepjei közé tartozik. Nagyon tömény, nagyon csokis, iszonyú kalóriabomba, egyszóval pont olyan, amilyennek lennie kell.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Fokhagymás karaj fűszeres édesburgonya-pürével

Nem is olyan nehéz egy klasszikus kedvencből egy-egy finomságot összedobni, elég egy-egy szezonális zöldségből készült köret és néhány olyan fűszer, ami leginkább az adott évszakra jellemző. Ha van időd, egy nagy adag édesburgonyacsipszet is érdemes összedobnod a fogás mellé.

október16., 07:32

Szereted a brownie-t? Tudtad, hogy vegán változatban is könnyen elkészíthető?

A brownie-t szinte lehetetlen elrontani, ha mégis megesik, elég könnyen menthető egy adag narancsos tejszínnel, pisztáciafagyival vagy nutellás sajtkrémmel. Ebben a vegán változatban ez a lehetőség szinte kizárt, mert vaj és tojás nélkül is nagyon finom lesz kedvenc sütink.

február10., 06:04

Almás amerikai palacsinta mandulalikőrös raguval és pirított, mézes dióval

Ha  a dió helyett pekándiót, a méz helyett juharszirupot használsz, a tengerentúl hangulatát is megidézheted ezzel a gyors reggelivel. Ha aznap nem szállsz autóba, egy löttyintés mandulalikőr még akár reggel is simán elfér ebben a fűszeres raguban.

október15., 09:24

Édesburgonyás quesadilla napon szárított sonkával és jó sok olvadt sajttal

Ha maradt az ebédről egy kevés édesburgonya-püré, használd fel vacsorára, és készítsd el vele ezt a remek quesadillát. Rengeteg reszelt vörös cheddar kerül bele, és azért, hogy a friss, ropogós zöldségek se maradjanak ki belőle, paradicsomot és rukkolát is töltöttünk a tekercsekbe.

október19., 09:24

A brownie egy kicsit egészségesebb, ha egy adag édesburgonya is kerül bele

Szeretjük a browie-t, mert egy könnyen elkészíthető édesség, amiből egy szelet is elég, hogy lezárjuk vele az étkezést. Szuper fagyival, karamellszósszal, dióval és céklával, ezúttal pedig édesburgonyával is kipróbáltuk.

2020. március19., 06:04

Lehet a brownie is egészségesebb, készítsd cukkinivel!

A jó brownie sűrű és gazdag, jó sok vajjal és csokoládéval készül, akkor igazán finom. Ha cukkinivel készíted, kicsit spórolhatsz a bűnös alapanyagokon, miközben a süti a zöldség visszafogott íze miatt ugyanolyan finom marad.

február7., 06:00

Mustra